Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Leestijd: 2 minuten

Meer dan 200 smart contracts zijn te vinden op de Cardano blockchain na de Alonzo upgrade van maandag. De smart contracts zitten nog in timelock en kunnen niet worden gebruikt door ontwikkelaars totdat ze worden vrijgegeven. De Vercel App zet het aantal smart contracts dat klaar staat om gelanceerd te worden momenteel op meer dan 2.200.

Bitvavo crypto

Smart contracts zijn een langverwachte functie op Cardano sinds de lancering in 2017, en de functionaliteit kwam live met de recente Alonzo hard fork.

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano en IOHK, zei vrijdag dat de decentralised finance markt (DeFi) “voor het grijpen ligt” nu Cardano smart contracts ondersteunt.

Hoskinson zei dat de winnaars van wat hij de “tweede golf” van DeFi noemde, liquiditeit en interoperabiliteit zouden hebben, de mogelijkheid om multi-chain te werken en voorspelbaarheid van kosten. “We hebben governance nodig, we hebben certificering nodig, we hebben verzekeringen nodig, we hebben regelgeving nodig en tegelijkertijd moet je decentraliseren” Daaraan toevoegend:

Bitvavo crypto

“De manier waarop we Cardano hebben gebouwd was voor die tweede golf.”

Er zijn verschillende opmerkelijke projecten die smart contracts in timelock hebben of van plan zijn om binnenkort te lanceren, zoals GREED, een belonings token welke ADA terug betaald aan de houders; Liqwid, een open-source en niet-custodiaal liquiditeitsprotocol voor rentecurves; SingularityNET, een platform waarmee iedereen kunstmatige intelligentie op schaal kan creëren; en Cardax, de eerste DEX op Cardano.

Cardano zal Ethereum Virtual Machine-backwards-compatibel zijn en hoopt DeFi ontwikkelaars aan te trekken die de hoge transactiekosten van Ethereum zat zijn.

ADA’s prijs zag een enorme 170% koersstijging sinds midden juli, maar het is momenteel ongeveer 20% lager dan de all-time high van $ 3,09 aan het begin van de maand. ADA wordt momenteel verhandeld rond $2,42.

Meer over Cardano en het kopen van ADA vind je hier.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected