Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

2022 wordt ook het jaar van USDC en andere stablecoins Leestijd: 2 minuten

Naast het reguleren van cryptocurrencies komen ook stablecoins in de schijnwerpers te staan. Ook het waarschuwingslabel is doorgegeven van crypto naar stablecoins.

Bitvavo crypto

Stijging van 500%

Stablecoins hebben ook een exponentiële groei gerapporteerd. Samen met het groeiende bereik van cryptocurrencies. De groei is in het laatste jaar met maar liefst 500% gestegen.

Dat betekent dat stablecoins een marktkapitalisatie van 127 miljard dollar hebben bereikt. De top 3 wordt ingenomen door Tether, USD Coin en Binance USD. USDC rapporteerde een market cap van $35 miljard.

Eind 2020 rapporteerde USDC nog een market cap van slechts $3,7 miljard. De stablecoins werden gebruikt om te handelen tegen populaire cryptocurrencies.

Bitvavo crypto

Allocatie naar stablecoin

De CEO van Circle Jeremy Allaire gelooft dat we groei kunnen zien in het nut van stablecoins. Zoals USDC en Tether in de kredietverlening sector. Jeremy Allaire verklaarde daar het volgende over:

“Het overgrote deel van de markt richt zich op mensen die zich willen indekken door het kopen van Bitcoin. Wij denken dat een allocatie naar stablecoin rendement heel aantrekkelijk gaat worden voor bedrijfskapitaal.”

Het vertrouwen van Allaire weerspiegelt zich in de beslissing van Circle. Het bedrijf wil renteproduct Circle Yield uitrollen. Toezichthouders kijken kritisch toe. De activa is namelijk gekoppeld aan een fiat valuta, zoals de dollar.

Stablecoins onder druk door de regelgeving

De Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten heeft een stappenplan opgesteld. Dit om de stablecoins aan banden te leggen. Ook de Financial Stability Board heeft een toezicht rapport uitgebracht.

Ook toezichthouders hebben hun bezorgdheid geuit over cryptocurrency producten. Daartoe heeft het bedrijf van CEO Jeremy Allaire in juli van dit jaar een dagvaarding ontvangen van de SEC.  

Reguleren als een depositobank

In een inflatoire omgeving is de zoektocht naar rendement in volle gang. Circle is echter niet van plan om terug te krabbelen. Allaire laat weten dat het bedrijf zal samenwerken met de toezichthouders.

Daar voegt de CEO van Circle het onderstaande aan toe:

“Vorige week heeft het Witte Huis een rapport uitgebracht via de belangrijkste financiële regelgevers in de V.S. In het rapport wordt geschetst hoe zij Circle willen reguleren als een depositobank, onder toezicht van de Fed. Wij zijn het min of meer eens met dat uitgangspunt. Het vormt de basis voor betalingen en marktactiviteiten.”

Het jaar 2022 zou dus getuige kunnen zijn van een explosie in de stablecoin market cap. 

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected