Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

AscendEX verliest $78 miljoen na hot wallet hack Leestijd: 2 minuten

De populariteit van cryptocurrencies blijft groeien. Dat geldt ook voor het aantal hacks. Ook AscendEX moet een verlies van $78 miljoen noteren.

Bitvavo crypto

169 incidenten

In 2021 hebben er in totaal 169 incidenten plaatsgevonden. Daarbij is $7 miljard aan fondsen verloren gegaan.

Niet alleen cryptocurrency exchangers gaan gebukt onder deze illegale activiteiten. Ook marktplaatsen en wallets van over de hele wereld zijn het slachtoffer.

Bitmax of AscendEX

Ook crypto handelsplatform AscendEX is om deze reden in het nieuws. Het voormalige Bitmax moet een verlies van $77,7 miljoen incasseren nadat zijn wallet is gecompromitteerd.

Bitvavo crypto

Het platform heeft een verklaring gegeven over de oorzaak. AscendEX heeft een onbekend aantal tokens ontdekt. Gebaseerd op Ethereum, Binance Smart Chain en Polygon.

Het incident is ontdekt op 11 december. Na het driejarig bestaan van AscendEX. Het heeft recent $50 miljoen aan financiering opgehaald. Dat maakt de timing hoogst interessant.

Verlies van 78 miljoen dollar

Op dit moment heeft het platform nog geen verdere informatie over de hack vrijgegeven. Wel hebbende blockchain security en PeckShield snel hulp geboden.

Volgens de beveiliging en PeckShield wordt het totale verlies geschat op $78 miljoen. Bij AscendEX werden er tokens overgedragen met een waarde van circa $60 miljoen

De tokens die gestolen zijn van BSC en Polygon zijn respectievelijk $9,2 en $8,5 miljoen waard.

Activiteiten opgeschort

Het team volgt nu hetzelfde protocol als dat ze deden bij eerdere incidenten. Volgens AscendEX is er een onderzoek gestart. Alle stortingen en opnames zijn opgeschort.

Het aankomende post-mortem rapport zal meer inzichten geven in het incident. Het incident is de tweede high-end hack van deze maand. Gericht tegen gecentraliseerde cryptocurrency exchanges.

BitMart en Gelato

Ook BitMart was deze maand slachtoffer van een groot beveiligingsincident. De hack resulteerde in een verlies van bijna $200 miljoen.

Het Gelato netwerk heeft tevens een waarschuwing ontvangen over een ernstige kwetsbaarheid in Sorbet Finance.

Het bedrijf heeft met succes whitehat herstel geïmplementeerd. Dit om alle potentieel kwetsbare fondsen naar een veilig escrow-contract over te kunnen brengen.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected