Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Banken in Nigeria volgen en markeren cryptocurrency transacties Leestijd: 2 minuten

Nigeria heeft al stappen ondernomen om cryptocurrency transacties van haar inwoners uit te schakelen. Het land gaat echter nog een stapje verder om dit te kunnen bereiken. 

Bitvavo crypto

Verdachte bankrekeningen

Nigeriaanse banken gaan de bankrekeningen van burgers volgen en markeren. Dit is bekendgemaakt in de laatste update van de Central Bank of Nigeria (CBN). 

De CBN heeft onlangs een interne memo verstuurd naar commerciële banken. Het verzoek luidt om verdachte bankrekeningen van een waarschuwing te voorzien.

Rekeningen met grote volumes

Het gaat om rekeningen van gebruikers die ervan worden verdacht zich bezig te hebben gehouden met de handel in cryptocurrency.  In de memo word gevraagd om alert te zijn op rekeningen met grote volumes.

Bitvavo crypto

Zeker wanneer transacties worden uitgevoerd door personen van 18 tot 30 jaar. Deze rekeningen moeten door medewerkers worden gemarkeerd als frauduleus. Er zijn al twee individuele rekeningen gemarkeerd.

Sancties voor bankmedewerkers

Deze bankrekeningen worden tevens genoemd in een Post-No-Debit richtlijn. Deze wordt uitgegeven door de toezichthouder op het bankwezen. De CBN herhaald zijn standpunt met een waarschuwing:

“Bankmedewerkers die met opzet nalatig zijn in het aangeven van frauduleuze rekeningen voor crypto transacties worden gesanctioneerd. Dit in overeenstemming met de sanctiebepalingen van de bank.”

CBN wil banken beschermen

Deze waarschuwing volgt op de lancering van de e-Naira. De CBN merkt op dat deze stappen worden genomen vanwege veiligheidsvoorschriften. 

Het wil “de bank veilig en beschermd maken tegen de activiteiten van criminelen, georganiseerde bendes, witwassers en financiers van terrorisme.”

Is er sprake van discriminatie?

De interne memo wordt door sommigen als discriminerend beschouwd. Discriminatie van burgers is volgens artikel 42 van de Nigeriaanse grondwet verboden. Ongeacht de reden.

Woordvoerder van de CBN Osita Nwanisobi kwam met een verklaring. Nwanisobi zegt dat banken niet is gevraagd om het verbod op crypto te handhaven op basis van leeftijd of andere vormen van discriminatie.

Daarbij merkte de woordvoerder ook op:

“Onze persverklaring omvat het standpunt van de CBN over deze kwestie.”

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected