Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Leestijd: < 1 minuut

Het aandeel van de BTC-voorraad, die al minstens een jaar stilligt, lijkt te gaan stijgen na lokale dieptepunten te hebben bereikt.

Bitvavo crypto

 

Doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers staan op het punt een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren, onthullen gegevens deze week. Volgens on-chain monitoring resource Glassnode staat de Bitcoin voorraad op het punt om een nieuw verouderingsproces in te zetten.

 

Bitvavo crypto

1-jaar oude voorraad bereikt bodem

Onder dergelijke omstandigheden in het verleden, begonnen houders of “hodlers”, vers na de verkoop van de oudere munten, te verzamelen, waardoor het totale aanbod in leeftijd toenam. Dit creëerde op zijn beurt een “supply squeeze” waar de vraag steeg ten opzichte van de beschikbare BTC, en de prijs als gevolg daarvan profiteerde. De verkoop hervatte tot aan de lokale prijs top, waarna het proces opnieuw begon.

Een dergelijk circulair patroon was eind 2017 aan de orde tijdens Bitcoin’s run naar $20.000, en de all-time high van april 2021 lijkt daarop geen uitzondering te zijn.

De cijfers zijn echter verschillend tussen de twee jaren.

“Het Bitcoin-aanbod dat ten minste 1 jaar inactief is geweest, begint zijn bodem te bereiken op 54,2%. Vergeleken met de top van 2017, geeft dit aan dat een groter relatief deel van BTC in cold storage blijft,” merkt Glassnode op.

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected