Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Brazilië: mogelijke verdubbeling crypto investeringen eind 2021 Leestijd: 2 minuten

De opkomst van de cryptocurrency markt naar de mainstream was een resultaat van de toegenomen wereldwijde retail- en institutionele investeringen. Dezelfde boodschap wordt duidelijk uit een rapport.

Bitvavo crypto

Brazilianen bezorgen het land ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies

De centrale bank van Brazilië heeft onlangs een rapport gepubliceerd over de commerciële activa balans. Daarin is te lezen dat inwoners dit jaar al ruim 4,27 miljard aan cryptocurrencies naar Brazilië brachten.

Tussen januari en augustus van 2021, kochten Brazilianen voor gemiddeld $350 miljoen per maand. De maand mei zorgde met $756 miljoen aan cryptocurrency investeringen voor een opvallende piek.

Vanaf augustus 2021 zijn de aantallen gedaald tot $500 miljoen. Toch blijven de cijfers aanzienlijk hoog. Zeker in vergelijking met februari ($386 miljoen) en maart ($357 miljoen) van dit jaar.

Bitvavo crypto

Buitenlandse investeringen kunnen het bedrag verdrievoudigen

Bruno Serra van de centrale bank van Brazilië gaf een verklaring. De directeur monetair beleid liet weten dat het onwaarschijnlijk is dat de cryptocurrency rage in de toekomst zal afnemen.

Hij zei ook dat de buitenlandse investeringen van Brazilianen het bedrag mogelijk kunnen verdrievoudigen wanneer de cryptocurrencies in Amerikaanse aandelen worden geïnvesteerd.

Dat Brazilië vanwege energiebesparingen niet in staat is om eigen cryptocurrencies te kunnen produceren, blijft een twistpunt voor de directeur. Bruno Serra liet in een verklaring weten:

“Het is éénrichtingsverkeer. Vanwege de energiekosten produceert Brazilië geen crypto actieven, maar is het slechts een importeur.”

Instroom van cryptocurrency moet groeien naar 8 miljard dollar

De bewering van Serra blijkt ook uit het rapport. Er werd slechts $15 miljoen aan netto en cryptocurrency gerelateerde uitstroom gerapporteerd. Dat is minder dan 0,5% van de totale instroom.

Deze heeft een totale waarde van ruim $4 miljard. Bruno Serra voorspelde dat dit aantal tegen het eind van 2021 zou kunnen oplopen tot meer dan $8 miljard. Het vertrouwen in de crypto markt komt weer op.

Brazilië is onbetwist een top investeerder in cryptocurrencies gebleven. Naar schatting zijn er maar liefst 10 miljoen burgers die zich overgeven aan de activa klasse.

Brazilië is doordrenkt met liefde voor de Bitcoin

Terwijl het Zuid-Amerikaanse land leidt in termen van adoptie, is Brazilië ook de 5e grootste cryptocurrency eigenaar. Het land was tevens de eerste met een staatsgesteunde bankinstelling.

Deze bank bood een cryptocurrency ETF aan zijn klanten. Brazilië is doordrenkt met een diepgewortelde liefde voor de Bitcoin. Het is mogelijk dat het land de Bitcoin binnenkort tot wettig betaalmiddel verklaart.

Daarmee volgt Brazilië het voorbeeld van El Salvador. Federale afgevaardigde van Brazilië Aureo Ribeiro kwam onlangs met een onthulling.

Hij verklaarde dat het land zich voorbereidt om te stemmen over een wetsvoorstel voor de regulering van cryptocurrency. De aanname van Bitcoin zou daarbij kunnen officialiseren als een legale valuta.

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected