Wacht niet tot het te laat is: Cryptocurrencies kopen en meedoen met geld verdienen!

Credit Suisse creëert Ethereum based aandelen in Zwitsers sport resort Leestijd: 2 minuten

Credit Suisse neemt deel aan de “tokenization” van een Zwitsers sport resort.

Bitvavo crypto

Dit doet de bank met behulp van de Ethereum blockchain. Daarvoor werkt Credit Suisse nauw samen met Taurus. Een Zwitsers crypto custody en trading platform.

Dit kondigde Credit Suisse vandaag aan. De Zwitserse bank liet weten een partnerschap aan te gaan met Taurus. Een cryptocurrency custody platform, gevestigd in Zwitserland.

Credit Suisse en Alaïa SA Adventure Sport

Credit Suisse “tokenized” aandelen in adventure sportbedrijf Alaïa SA. Dit bedrijf bezit onder andere chalets en een hotel in de Alpenregio Crans-Montana.

Bitvavo crypto

Daarvoor werkt Credit Suisse nauw samen met het in Zwitserland gevestigde crypto custody- en handelsplatform Taurus.

Dit om tokens te kunnen creëren die in overeenstemming zijn met de Zwitserse CMTA-normen.

Token effecten verhandelen met dezelfde status als traditionele activa

De Zwitserse wet werd in februari van dit jaar bijgewerkt. Dit betekent dat token effecten verhandeld mogen worden met dezelfde juridische status als traditionele activa.

In een interview liet medeoprichter van Taurus Lamine Brahimi weten dat de blockchain in de wet wordt erkend als een geldig grootboek waarbij je aandelen kunt registreren.

Daar voegde Brahimi het onderstaande aan toe:

“Ik denk dat dit een heel belangrijke stap is voor grote gereguleerde instellingen. Vooral omdat er nu geen onduidelijkheid meer is.”

Private plaatsing voor Alaïa tokenized aandelen

De volgende stap voor Credit Suisse is het organiseren van een private plaatsing voor Alaïa tokenized aandelen.

In het eerste kwartaal van 2022 zullen de Alaïa aandelen worden toegelaten voor verhandeling op de Taurus Digital Exchange (TDX).

Dit om liquiditeit te bieden aan Alaïa investeerders en medewerkers. Eerder dit jaar ontving Taurus een vergunning van de Zwitserse markttoezichthouder FINMA.

De vergunning werd uitgegeven om een marktplaats voor digitale activa te kunnen beheren.

Blockchain gebaseerde aandelen in een skiresort

Het is echter niet voor het eerst dat het landschap van tokenized vastgoed gastheer is voor blockchain gebaseerde aandelen in een skiresort.

In 2018 heeft het gereguleerde handelsplatform Templum tokenized aandelen in het St. Regis Aspen Resort in Colorado aangeprezen. De zogeheten “Aspen coins”.

Deze zijn in eigendom van Overstock en vonden later ook hun weg naar het tZero-handelsplatform.

Meer recent werd ook een glamping resort in Indonesië getokeniseerd en geveild met behulp van niet-fungibele tokens ofwel, NFT’s.

Brahimi liet in het interview ook weten:

“Ik denk dat het interessant is dat dit project niet alleen gaat over het tokeniseren van aandelen of het boeken daarvan in het systeem. Het gaat ook om het doen van een onderhandse plaatsing.

Dat wil zeggen een kapitaalverhoging op basis van tokenized securities met als doel om daar secundaire markthandel voor te bieden. Zowel Credit Suisse als Alaïa zijn vastbesloten om dat te doen.”

 

© 2021 - Crypto.nl | Privacy disclaimer | Contact

No coins selected