1INCH koers

1INCH is een platform waar verschillende DEX (Decentralized exchanges) zijn aangesloten. Als je dus je tokens wilt verhandelen via een DEX kun je dat gemakkelijk en beter doen via 1INCH. De 1INCH token is een incentive om de gebruikers van het 1INCH protocol te belonen.

Kennismaking met 1INCH

Om een ​​gebruiker de beste prijs voor een ruil te laten vinden, moeten ze naar elke uitwisseling kijken, DEX-aggregators maken handmatige controle overbodig, en hierdoor wordt het ruilen op DEX’s efficienter. DEX-aggregators werken door liquiditeit van verschillende DEx’s te betrekken, wat betekent dat ze gebruikers in de kortst mogelijk tijdsbestek, veel betere swaprentes kunnen aanbieden, aanzienlijk sneller dan op andere DEX’s.

Bitvavo crypto

Na een financiering van 2,8 miljoen USD is 1inch officieel gelanceerd in Augustus van 2020. Deze investeringen kwamen onder andere vanuit; Galaxy Digital, Binance Labs, Greenfield One, Dragonfly Captial en Libertus Capital.

In december 2020 haalde 1inch nog eens $ 12 miljoen op in Serie A-financiering, geleid door Pantera Capital, met anderen, waaronder ParaFi Capital, Blockchain Capital, Nima Capital en Spartan Group. De financieringsronde werd uitgevoerd via een SAFT-verkoop (eenvoudige overeenkomst voor toekomstige tokens).

1inch lanceerde in de winter van 2020 ook Mooniswap, zijn eigen geautomatiseerde market maker (AMM).

Bitvavo crypto

1inch

Sergej Kunz en Anton Bukov zijn de brains achter de 1inch. Zij hebben elkaar al eens ontmoet en via een livestream op het Youtube kanaal van Sergej Kunz (Cryptomaniacs), konden we allemaal meekijken. Kunz en Bukov zijn gestart met het invoeren van zogenaamde Hackatons waar ze ook een prijs mee hebben binnen gesleept in Signapore tijdens een van deze Hackatons. Ook hebben deze 2 heren maar liefst 2 belangrijke onderscheidingen ontvangen van Ethereum Global. Sergej Kunz was voorheen senior ontwikkelaar bij Commerce Connector, een productprijsaggregator. Ook heeft Kunz fulltime bij Porsche gewerkt, zowel cybersecurity als ontwikkelaar waren functies die hij bij Porsche heeft bezet.

De technisch directeur van 1inch (Anton Bukov) is sinds 2002 werkzaam in softwareontwikkeling. Hiernaast heeft hij sinds 2017 zijn tijd grotendeels gestoken in DeFi en werkte aan onder andere ‘NEAR’ protocol.

1inch is uniek omdat het onmiddellijke governance biedt voor zijn gebruikers. Met deze functie kunnen 1inch-gebruikers stemmen op specifieke protocolinstellingen in het model van gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO).

1inch tokens

De lancering van de 1inch-token werd aangekondigd in augustus 2020. Destijds zei mede-oprichter Sergej Kunz dat het token zou worden geregistreerd bij een toezichthouder, maar specificeerde niet welke. Volgens Kunz zijn “de 1INCH-tokens niet bedoeld als effecten […] of een investering. De 1INCH-tokens zijn bedoeld om te worden gebruikt voor hun consumptieve doeleinden op het 1inch-netwerk, de 1INCH-tokenprotocollen en andere toepassingen die derden kunnen ontwikkelen met behulp van de 1INCH-tokens en/of het toestemming-loze blockchain-gebaseerde gedecentraliseerde 1inch-netwerk.

Het onafhankelijke bestuur van de Kaaimaneilanden 1inch Foundation zal de adoptie van 1inch-tokens ondersteunen. Het 1inch-token zal worden gebruikt om door alle houders in te zetten en deel te nemen aan het beheer van 1inch-protocollen. Het circulerende aanbod op 1inch vanaf de dag van release op 25 december 2020 is 6 procent van de totale uitgifte, evenals 0,5 procent voor de eerste twee weken van het liquidity mining-programma. Het huidige totale aanbod van 1INCH is 1,5 miljard tokens. Van het totale tokenaanbod werd 30 procent, toegewezen aan community-incentives, en deze zullen de komende vier jaar worden uitgegeven om een ​​stimulans te creëren voor community-leden om betrokken te zijn bij protocolbeheer. Ook over een periode van vier jaar zal 14,5 procent van het totale aanbod het protocol voor groei en ontwikkeling vormen, dat wordt gebruikt om subsidies te verstrekken, ontwikkelaars aan te trekken en eventuele gebruikers terug te betalen als gevolg van onvoorziene omstandigheden.

Jouw 1inch broker kiezen

Als je nieuw bent in de wereld van cryptovaluta, kan het zijn dat je wordt overweldigd door keuzes en informatie. Vooral de keuze voor een eerste broker kan moeilijk zijn. Je hoeft je bij de bekende brokers in ieder geval geen zorgen te maken dat je voor de verkeerde kiest. Brokers die iDeal aanbieden, staan allemaal geregistreerd in het Nederlandse Handelsregister en de eigenaren hiervan zijn met voor en achternaam bekend.

Natuurlijk zijn er in andere landen ook betrouwbare brokers. Een voorbeeld hiervan is Binance, deze biedt geen iDeal aan, want dit bedrijf is niet in Nederland gevestigd. Maar betekent niet dat Binance hierom minder betrouwbaar is. Google is in dit opzicht je beste vriend, doe je huiswerk en kies vooral als beginner, vooral voor een gevestigde naam. Deze hebben een naam en reputatie opgebouwd die ze niet te grabbelen willen gooien.

Wil je overgaan tot het aanschaffen van 1INCH-tokens? Het veiligste (In Nederland) is, om dit via iDeal te doen. Zo heb je direct de garantie van veiligheid. In Nederland is het namelijk niet mogelijk om iDeal betalingen aan te bieden op jouw website, als je niet in het bezit bent van een KvK nummer. Alle eigenaren zijn dan ook met voor en achternaam geregistreerd. Je kunt via Bitcoin meester bijvoorbeeld 1inch-tokens aanschaffen met iDeal.

Hoe veilig jouw 1INCH opslaan?

Criminelen zijn altijd erg aangetrokken tot waardevolle dingen, ook zijn er veel hackers actief aan het jagen op jouw Crypto-coins. De hackers worden steeds slimmer en wij dienen dus ook steeds voorzichtiger te worden. Accounts en wallets worden met regelmaat gehackt en is er geen broker die daar iets aan kan doen of aan kan veranderen
De veiligheid van jouw tokens hangt gelukkig grotendeels van jou af en niet van je broker. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om veilig crypto aan te schaffen en te bewaren, deze zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Gebruik een e-mailadres die niet bekend is bij hackers
  • Het beste is om een nooit online gebruikt email adres te gebruiken.
  • Zorg altijd voor een uniek en sterk wachtwoord
  • Maak altijd gebruik van 2-factor authenticatie. Dit kan via de Google Authenticator App.
  • Bewaar nooit te veel geld bij een broker of een exchange
  • Houd je wachtwoord altijd voor jezelf.
No coins selected