AMPL koers

Er zijn in de wereld van cryptovaluta, echt duizenden verschillende crypto’s en daar komen nog elke dag nieuwe bij. Wil je een succesvol crypto project opzetten, dan dient de crypto een concurrentievoordeel te hebben. Dit project moet dus een of meerdere functies hebben, die de crypto kan onderscheiden van de grote concurrentie. Hier komen Ampleforth om de hoek kijken. Deze nieuwe crypto is anders dan de anderen en probeert een aantal huidige problemen op te lossen die samengaan met het monetaire systeem die we nu hebben.

Kennismaking met Ampleforth

Ampleforth stijgt ontzettend snel in populariteit, terwijl deze eigenlijk nog relatief nieuw is. De Token, of cryptovaluta van Ampleforth heet de AMPL-token en is een ERC-2.0 Token. Deze draait overigens op Blockchains (goed beveiligde online registers). Door het aanbod steeds automatisch aan te kunnen passen, bijvoorbeeld op basis van de huidige marktvraag of verandering in de vraag, onderscheidt Ampleforth zich van de rest. Op die manier worden tekorten of overschotten van de munt op de markt tegengegaan.
Even een voorbeeldje;

Bitvavo crypto

Stel, vanuit de markt is er vraag voor 50.000 AMPL, maar er is slecht een aanbod van 40.000. Dan zal Ampleforth het aanbod van AMPL automatisch verhogen naar 50.000 AMPL om te voldoen aan de vraag.

Maar wat betekent dit nu eigenlijk voor jou? We gaan even beginnen met het belangrijkste voordeel van het systeem van Ampleforth. Dit is namelijk dat de koopkracht van het geld in jouw wallet, nooit zal veranderen. Voor het gemak, voorzien we je ook hier even van een voorbeeld;

Op jouw bankrekening staat een bedrag van 10.000 euro, en voor het gemak gaan we er even vanuit dat de geldhoeveelheid in de economie momenteel 1.000.000 in totaal bedraagt. Jij hebt dus 1% van de totale economische geldvoorraad in jouw bezit, MAAR stel, de centrale bank besluit opeens om meer geld te printen. Nu staat de totale geldhoeveelheid op 2.000.000 euro en is jouw aandeel in de geldhoeveelheid van de economie afgenomen en hiermee dus ook de waarde of koopkracht van jouw geld.
Ampleforth wil dit voorkomen. Dat wil zeggen dat als het aanbod te groot is of er is bijvoorbeeld een plotselinge verandering in het aanbod is, jouw balans dan automatisch ook wordt aangepast. Op die manier wordt voorkomen dat de waarde van je geld gaat schommelen.

Bitvavo crypto

De toepassing van Ampleforth in de praktijk

Nu je ongeveer weet wat Ampleforth en zijn tokens inhouden, leggen we je graag uit hoe dit jou in de praktijk kan helpen, of hoe je dit in de praktijk kunt gebruiken.
Het diversifieren van je Crypto-wallet is alvast nummer 1. In vergelijking met andere cyrptovaluta is de AMPL een stuk stabieler. Een voorbeeld hiervan is de Bitcoin, de Bitcoin is een redelijk risicovolle token en als je die in je wallet hebt, kan het toevoegen van AMPL je risico’s beperken.

Tokens van Ampleforth kunnen ook dienen als onderpand voor de bank. Als jij bijvoorbeeld een lening wil afsluiten dan zal de bank je vragen voor een onderpand. Als je iets in onderpand zet, betekent dit, dat als je schuld niet op tijd aflost, de bank jouw onderpand kan gebruiken om je schuld alsnog af te betalen. Aangezien het niet altijd makkelijk is om goederen te verpanden, kan het zinvoller zijn om een digitaal onderpand te hebben zoals dus bijvoorbeeld de cryptovaluta.

Veilig aankopen van Ampleforth

Een AMPL-token kun je niet direct kopen. Deze dienen verhandeld te worden en dit doe je door eerst een ander soort crypto te kopen. Het makkelijkste is om als eerste voor de bekendere munten te gaan zoals Bitcoin. Deze kun je aanschaffen met een gewoon bankpas of creditcard.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van Coinbase, om Bitcoin munten aan te schaffen. Door op ‘Sign-Up’ te klikken maak je eenvoudig een account aan. Voor jouw veiligheid en die van de dienst, wordt altijd om verificatie gevraagd.
Er is altijd een buy en sell knop beschikbaar bij deze diensten of handelaren. Klik op Bitcoin, kies de gewenste betaalmethode. Hierna vul je in hoeveel Bitcoin je wil kopen en dien je dit te bevestigen. Zodra deze stappen voltooid zijn, staat de cryptovaluta op jouw account en kun je deze verhandelen naar de gewenste AMPL-tokens.

Hoe veilig jouw AMPL opslaan?

Heb je een crypto investering gedaan of ben je van plan om te investeren in AMPL (Ampleforth)? Dan is het natuurlijk altijd erg belangrijk dat je goed uitzoekt welke wallet je nou precies kan gebruiken om jouw tokens in op te slaan. Er zijn voor zowel de korte, als de lange termijn prima keuzes beschikbaar om jouw tokens veilig op te kunnen slaan. Je kunt kiezen voor om deze op te slaan in de “Brave Wallet”. Vind je het fijner om jouw tokens op te slaan via een hardware wallet? Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Trezor T, Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Ga niet in zee met onbekende brokers of cryptowallets. Bij de bekende brokers en wallets, kun je ervanuit gaan dat deze een grote reputatie hebben, die ze graag willen houden. Daar ben je dus veilig, maar hackers komen overal! Een aantal tips die we je kunnen meegeven zijn;

  • Gebruik een e-mailadres die niet bekend is bij hackers
  • Het beste is om een nooit online gebruikt email adres te gebruiken.
  • Zorg altijd voor een uniek en sterk wachtwoord
  • Maak altijd gebruik van 2-factor authenticatie. Dit kan via de Google Authenticator App.
  • Bewaar nooit te veel geld bij een broker of een exchange
  • Houd je wachtwoord altijd voor jezelf.

Doe hoe dan ook altijd goed onderzoek voor je overgaat tot het aanschaffen en bewaren van cryptovaluta.

No coins selected