• 0 - Waardering

Augur koers

Augur is een gedecentraliseerde voorspellingsmarkt die is gebaseerd op Ethereum. Het Augur platform maakt gebruik van het zogenaamde ‘wisdom of the crowd’ principe om een zoekmachine te creëren voor de toekomst. Uiteraard is deze zoekmachine gebaseerd op de eigen token van Augur, namelijk de REP. Augur maakt het door het inzetten van smart contracts (die mogelijk worden gemaakt door de achterliggende Ethereum technologie) mogelijk voor gebruikers om hun eigen specifieke markten te creëren voor bepaalde vragen waarover ze beschikken. Correcte voorspellingen worden beloond terwijl onjuiste voorspellingen net worden afgestraft. Op deze manier vindt er een natuurlijke stimulans plaats van het aantal eerlijke voorspellingen welke worden gedaan.

Augur koers

De ruggengraat van Augur

Augur is een gedecentraliseerde applicatie of DApp welke is ontwikkeld met behulp van Ethereum. Het gedecentraliseerde karakter van Augur zorgt er voor dat ze niet kan worden gecensureerd door bijvoorbeeld regeringen. Dit is een belangrijk gegeven, want er zijn in de wereld heel wat overheden terug te vinden die voorspelmarkten aanschouwen als een vorm van gokken en deze een halt toe willen roepen. De ruggengraat van Augur wordt gevormd door verhandelbare tokens die luisteren naar de naam ‘Reputation’. Afgekort wordt dit REP. De totale hoeveelheid van deze virtuele munt is vastgesteld op 11 miljoen exemplaren. Elke token geeft de gebruiker de mogelijkheid om te voorspellen wat de uitkomst van een bepaalde gebeurtenis precies zal zijn. Dit betekent dat er in de praktijk op meerdere manieren een meerwaarde kan worden gerealiseerd. Dit kan niet alleen gebeuren door het bezorgen van eerlijke rapporten, daarnaast kan ook het maken van juiste voorspellingen hiervoor dienst doen. Over hoe meer REP een bepaalde gebruiker beschikt, des te hoger niet alleen de waarde, maar ook het vertrouwen van een invoer van deze partij komt te liggen.

Eerste gedecentraliseerd platform in haar soort

Ondanks het feit dat het concept van Augur uiteraard niet nieuw is (voorspellingsmarkten bestaan reeds een behoorlijke tijd) is het wel het eerste gedecentraliseerde platform in haar soort. Dit zorgt er voor dat gebruikers geen vertrouwen hoeven te stellen in een centrale autoriteit zoals een overheid voor wat de uitkomst van een event betreft. Elke uitkomst moet gevalideerd worden door duizenden REP token eigenaars. Dit zorgt er voor dat manipulatie of fouten eigenlijk virtueel onmogelijk worden.

Crowd sale voor Augur

De crowd sale welke werd opgezet voor Augur bleek al snel een groot succes. Van de in totaal 11 miljoen tokens werden er 8,8 miljoen (of 80 procent) meteen verkocht aan investeerders. De resterende 2,2 miljoen tokens werden verdeeld onder het team en de adviseurs (16 procent) en werden verstrekt aan de ‘Forecast Coundation’ (4 procent). Deze laatste is een non-profit organisatie welke formeel verantwoordelijk is voor het onderhoud, de verbetering evenals de promotie van het platform. de crowd sale bracht voor Augur in totaal 19053.92000 BTC en 1176816.43 ETH in het laatje. Deze waren goed voor een totaalbedrag van 5,318,331.63 Amerikaanse dollar. Dit kapitaal wordt uiteraard aangewend om de verdere ontwikkeling van het Augur platform mogelijk te maken.

De REP token van Augur

De REP token van Augur is een digitale token welke verantwoordelijk is voor de weergave van de reputatie van elke deelnemer binnen het Augur netwerk. Op moment van schrijven is het bovendien één van de grootste en belangrijkste tokens op de blockchain van Ethereum. De beperkte hoeveelheid van slechts 11 miljoen REP tokens zorgt er voor dat ze gelijkenissen vertoont met andere tokens zoals bijvoorbeeld GNT. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de staat van een REP token twee verschillende vormen kan aannemen, namelijk actief en inactief. Alle reputatie begint uiteraard inactief. Op het ogenblik dat de gebruiker beslist om ze te activeren ben je verplicht om zogenaamde grondwaarden te melden. Op het ogenblik dat je REP token actief is en je niet binnen de maand rapporteert op de toegewezen markten ontvang je als gebruiker een ‘boete’ van 20 procent van de hoeveelheid REP die is geactiveerd. Bovendien wordt het account van de gebruiker in deze situatie automatisch op inactief geplaatst. Ondanks het feit dat inactieve REP geen boete opgelegd kan krijgen ontvangt het ook geen trading feeds.

Investeren in de Augur altcoin

Op het ogenblik dat je wenst te investeren in Augur of REP kan je hiervoor op twee verschillende manieren te werk gaan. Zo is het mogelijk om er voor te kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde exchange waarbij je Ethers kan wisselen voor REP’s. Een andere mogelijkheid is uiteraard om meteen rechtstreeks REP’s te kopen. Je dient er wel rekening mee te houden dat je ook in dit laatste geval over een kwalitatieve, veilige en betrouwbare wallet dient te beschikken. Voor het opslaan van je REP tokens is het mogelijk om gebruik te maken van een online wallet, maar je kan ook de voorkeur geven aan een hardware variant. Deze laatste staat volledig los van het internet waardoor met name hackers niet de mogelijkheid hebben om er met je waardevolle portefeuille vandoor te gaan. Uiteraard zou je er finaal ook nog voor kunnen kiezen om je investering in Augur bij te houden door middel van een paper wallet.

Conclusie; een goede oplossing voor gedecentraliseerde voorspellingsmarkten?

Het Augur platform biedt een interessante oplossing voor wat gedecentraliseerde voorspellingsmarkten betreft. De technologie huisvest een groot potentieel waardoor ze er zomaar voor zou kunnen zorgen dat de markt open wordt gezet voor het grote(re) publiek. Bovendien beschikt iedereen door middel van het platform van Augur over de mogelijkheid om te participeren. De opportuniteiten zijn aanzienlijk en bovendien heeft de technologie van Augur de mogelijkheid om heel wat verschillende sectoren te doen veranderen of evolueren. Het zou hierbij ook niet alleen kunnen gaan om de goksector, maar wat ook te denken van de financiële dienstverlening en de marketingsector? Het hele systeem van Augur is tot slot gebaseerd op eerlijkheid. Goede, betrouwbare deelnemers van het platform worden beloond terwijl slechte gebruikers worden afgestraft voor hun wangedrag. Deze relatief eenvoudige, maar cruciale principes zorgen er voor dat de markt over de mogelijkheid beschikt om op een betrouwbare en interessante manier te evolueren richting de toekomst.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.394,52 0.66%
ethereum
Ethereum (ETH) 171,28 2.83%
monero
Monero (XMR) 56,86 1.10%
ripple
XRP (XRP) 0,269238 0.44%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 268,43 3.01%
iota
IOTA (MIOTA) 0,251084 2.07%
dash
Dash (DASH) 66,40 1.46%
stellar
Stellar (XLM) 0,072237 1.20%
cardano
Cardano (ADA) 0,040413 3.43%
neo
NEO (NEO) 10,06 0.07%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 4,55 2.49%
qtum
Qtum (QTUM) 2,04 2.98%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,950375 6.58%
eos
EOS (EOS) 3,23 2.19%
tron
TRON (TRX) 0,018067 2.29%
verge
Verge (XVG) 0,003605 2.33%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001808 2.47%
golem
Golem (GNT) 0,041659 0.31%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer