AVAX Koers

De AVAX-token is een governance munten en een schaars goed dat wordt gebruikt om vergoedingen te betalen, het platform te beveiligen door middel van staking en om een basiseenheid te bieden tussen de meerdere subnetten die op Avalanche zijn gemaakt. Avalanche heeft het doel, om sneller dan Ethereum 2.0 te worden.

Kennismaking met Avalanche

Avalanche is een platform (open source) en wordt gebruikt voor het lanceren van enterprise blockchain-implementaties en gedecentraliseerde financiële applicaties en in 1 interoperabel, schaalbaar ecosysteem.

Bitvavo crypto

Developers die op Avalanche bouwen, kunnen eenvoudig veilige, betrouwbare en krachtige applicaties en modified blockchain netwerken maken met gecompliceerde regelsets, maar ook verder bouwen op reeds bestaande privé of publieke subnetten.

Avalanche is zelfs het eerste smartcontract platform dat overeenkomsten in minder dan een seconde, betaalbaar kan bewerken en bevestigen. De volledige ontwikkelingstoolkit van Ethereum ondersteunt en geeft miljoenen onafhankelijke validators de kans om deel te nemen als producenten van volledige blokken.

(Op het Denali testnet, had Avalanche meer dan 1000 complete, bokproducerende knooppunten).

Bitvavo crypto

Avalanche ondersteunt niet alleen transactie voltooiing binnen 1 seconde, is Avalanche in staat om grotere hoeveelgeden door te voeren dan de bestaande gedecentraliseerde blockchain-netwerken (Meer dan 4500 transacties per seconde) en de beveiligingsdrempels liggen VER boven de normen van andere netwerken liggen, die op 51% ligt.

Wat is Avalanche en de Avalanche Token?

Avalanche is gebouwd door Ava Labs. Dit is een bedrijf dat onder leiding staat van Emin Gun Sirer. Het mainnet van Avalanche werd in September 2020 gelanceerd en is een nieuw blockchain netwerk die tegen lage kosten, transactietijden van minder dan een seconde kan waarmaken.  Bij investeringsfirma’s zoals Polychain Capital en Andreesen Horowitz werd er vrij snel 18 miljoen dollar opgehaald en daar kwam vervolgens nog eens 42 miljoen dollar bij in minder dan 5 uur, tijdens de lancering van de token van Avalanche, namelijk de AVAX-token. Dit was in Juli 2020

Hoe werkt het precies?

Avalanche en het Avalanche netwerk bestaat uit meerdere blockchains en er wordt een nieuwe proof of stake consumentenmechanisme gebruikt om een hoge doorvoer te kunnen bereiken. Deze kan naar schatting per seconde, meer dan 4500 transacties verwerken. Avalanche zelf, noemt dit zelfs net zo snel als Visa (Creditcardmaatschappij). Dit alles wordt door Avalanche aangeboden tegen een zeer gunstige prijs, in tegenstelling tot vele andere concurrenten. Die A niet die snelheid halen en B gewoon een stuk(je) duurder zijn. Om je even een voorbeeld te geven;

Ethereum transacties per seconde: ongeveer 15

Avalanche transacties per seconde: ongeveer 4.500

Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum, schrikt echter niet van concurrentie.

Er wordt door Ava Labs ook flink geinvesteerd in DeFi projecten en 1 van die investeringen is gegaan naar ChainSafe voor de ontwikkeling van een cross-chain Ethereum-brug. De Avalanche-Ethereum brug kun je zien als een digitalte brug die het mogelijk maakt dat de tokens beide kanten op kunnen.

Voordelen en verwachtingen

Wat gaat Avalanche betekenen voor de wereld van crypto currency? Volgens verwachten, heeft Avalanche 3 effecten die heel belangrijk zijn. Als eerste op de lijst komen we de toegankelijkheid tegen. Doordat Avalanche lage transactiekosten biedt, worden ook kleinere transacties, financieel levensvatbaar zijn. Hierdoor wordt DeFi toegankelijker voor beginnende investeerders en kleinere spelers. De gebruikerservaring is nog steeds complex, maar verbeteringen op dit gebied kunnen gaan leiden tot een groter aantal gebruikers.

De 2e die we tegenkomen is Slippage. De Ethereum blockchain kan nogal last hebben van slippage en van mislukte transacties, dit komt door de lage snelheid van Ethereum. Avalanche opent dankzij de transactiesnelheid, deuren naar directe transacties en minimale prijsverschuivingen. De 3e en laatste op de lijst is de ETH2.0 wat in principe moet zorgen voor grotere schaalbaarheid zodat de kosten per transactie kunnen afnemen. Het is echter nog even de vraag of de impact van deze token inderdaad zo groot is, want hongerige concurrenten staan al klaar!

Veilig aankopen van Avalanche/AVAX-tokens

Denk je dat je zover bent om de stap te maken? Als je de gok wil wagen in Cryptoland, is het voor ons in Nederland het veilgist en ook wel zo gemakkelijk om dit te doen via Ideal. Aangezien het in Nederland niet mogelijk is om deze vorm van betaling aan te bieden op jouw wesbite, zonder dat je geregistreerd staat bij de KvK, ben je verzekerd van veiligheid. Dit betekent dat de eigenaar bekend is en er dus, om het maar even simpel te zeggen, niet vandoor kan gaan met jouw bezittingen.

Hoe veilig jouw AVAX-tokens opslaan?

Het is nog niet zo lang geleden, maar de leider in blockchain-beveiliging en cryptocurrency; Ledger, is toegevoegd aan de reeks oplossingen die op Avalanche beschikbaar zijn. Zo kunnen de gebruikers hun tokens van Avalanche (AVAX) veilig opslaan, openen en beheren. Ledger (Nano S) is een hardware cryptowallet en beschermt de private keys van zijn gebruikers en biedt bovendien een naadloze toegang tot de AVAX-tokens.

Zorg er zelf altijd voor dat je, voordat je een broker of een wallet kiest, altijd research doet. Ga niet in zee met onbekende brokers of cryptowallets. Bij de bekende brokers en wallets kun je ervanuit gaan dat deze een grote naam hebben, die graag groot willen houden. Daar ben je dus veilig, maar hackers komen overal! Een aantal tips die we je kunnen meegeven zijn;

  • Maak gebruik van een onbekend e-mailadres
  • Ons advies; Gebruik een e-mail die online nooit eerder is gebruikt.
  • Voorzie jouw account van sterke wachtwoorden.
  • Maak gebruik van 2-step verification, bijvoorbeeld via; Google Authenticator App.
  • Sla niet te veel coins op bij een broker.
  • Je wachtwoord dient altijd geheim te blijven!

Heb je bij verschillende brokers een account aangemaakt, dan is het een must om al deze stappen, bij elke broker opnieuw uit te voeren voor de maximale veiligheid. Eigenlijk moet je deze stappen gewoon altijd bij langs lopen zodra je online ergens een registratie voltooid of een account aanmaakt. Als het voor een cyber-crimineel te moeilijk wordt, of te veel werk wordt om jou account en dus jouw bezit, te bemachtigen, dan zoeken ze vaak een ander slachtoffer. Een slachtoffer dat het ze niet zo moeilijk heeft gemaakt. Mocht een van deze cyber criminelen toch onverhoopt toegang krijgen tot jouw wallet, dan kan hij deze te pas en te onpas gebruiken. Hier kun jij dan niks meer aan of tegen doen.

Conclusie Avalanche

Via Avalanche is het mogelijk voor ontwikkelaars, om via een goed beveiligd platform te kunnen bouwen. Dit platform is overigens open source.

Developers die op Avalanche bouwen, kunnen eenvoudig veilige, betrouwbare en krachtige applicaties en modified blockchain netwerken maken met gecompliceerde regelsets, maar ook verder bouwen op reeds bestaande privé of publieke subnetten.

Het netwerk van Avalanche bestaat uit meerdere blockchains. Een nieuwe proof of stake consumentenmechanisme wordt gebruikt om een hoge doorvoer te kunnen bereiken. Deze kan naar schatting per seconde, meer dan 4500 transacties verwerken.
Avalanche zelf, noemt dit zelfs net zo snel als Visa (Creditcardmaatschappij). Dit alles wordt door Avalanche aangeboden tegen een zeer gunstige prijs, in tegenstelling tot vele andere concurrenten. Die A niet die snelheid

No coins selected