BAND koers

Band Potocol, beter bekend als BAND is een orakelplatform. Op dit platform worden gegevens samengevoegd en worden slimme contracten verbonden met real-world data (Off-Chain data). Blockchains zijn uiterst geschikt voor verifieerbare berekeningen en opslag. Door ze toegang te geven tot data die betrouwbaar is zonder centrale uitvalspunten, verbetert BAND slimme contractfunctionaliteiten.

Kennismaking met Band Protocol

BAND (Band Protocol) is een software, ontworpen met 1 doel voor ogen; Een netwerk opbouwen waarin gebruikers gestimuleerd worden, om real-world data te leveren, aan, op blockchain draaiende *DAPPS (Gedecentraliseerde applicaties). Als een DAPP-ontwikkelaar bijvoorbeeld zijn of haar gebruikers de mogelijkheid wil bieden om in te zetten op de toekomstige goudprijs, moet de ontwikkelaar de prijs hiervan op de gewenste latere datum kunnen bepalen. Om de zekerheid te hebben dat zijn slimme contracten juist worden uitgevoerd, heeft BAND ervoor gekozen een dergelijke service via software aan te bieden. Op die manier worden validators (een speciale klasse van gebruikers) gestimuleerd om externe gegevens te verifiëren en te verstrekken.

Bitvavo crypto

BAND (Brand Protocol) wordt vaak omschreven als een “gedecentraliseerd orakelsysteem”. Deze omschrijving wordt gegeven aan blockchains zoals Chainlink. Deze stimuleert, net als BAND, de gebruikers om verifieerbare gegevens te verstrekken. Oorspronkelijk draaide dit op de Ethereum Blockchain, maar BAND heeft uiteindelijk zijn eigen blockchain, met behulp van cosmos-technologie om gegevens door te geven over verschillende blockchains.

BAND (Band protocol) werd in 2017 opgericht door Paul Nattapatsiri, Soravis Srinawakoon en Sorawit Suriyakarn en wordt ondersteund door bedrijven als Binance en Seqouia Captial.

*DAPPS uitgelegd:
Een decentrale app (DAPP) is een programma dat via gedecentraliseerde servers wordt uitgevoerd, in plaats van een centrale server.

Bitvavo crypto

DeFi toepassingen die externe gegevens en een externe prijs feed nodig hebben, zijn hier een voorbeeld van een toepassing waar BAND voor geschikt is. De prijs feed van BAND (Band Protocol) is bestand tegen sabotage en zo kunnen de ontwikkelaars deze DeFi applicaties met gerustheid bouwen. Dankzij BAND’s flexibele ontwerp, kunnen de ontwikkelaars allerlei soorten data gebruiken. De infrastructuur is combineerbaar met een overgroot deel van smartcontract frameworks. Het voert het zware werk uit wat bestaat uit bijvoorbeeld het verzamelen van Date en deze te bundelen tot een eenvoudig te gebruiken formaat, zodat dit makkelijk te overzien is over verschillende zogenaamde Blockchains.

De toepassing van Band Protocol in de praktijk

De BAND token wordt gebruikt om Band Protocol serverbeheerders te betalen om gegevens op te halen uit Off-Chain data feeds, data formattering en Off-Chain berekeningen die zij als beheerders bieden.
Je kunt ook geld verdienen met BAND. Dit gaat door middel van het staken en verhandelen van de BAND coins. Laag inkopen en hoog verkopen. BAND kan worden gebruikt om tegen andere cyrptovaluta te handelen/ruilen.
De prijs van de BAND token is enorm gestegen in de afgelopen jaren, maar ook verlies is geleden.

Band Protocol tokens kopen

De waarde van BAND tokens, kan zowel in Euro’s als in Amerikaanse dollars worden uitgedrukt dus het is zeker wat waard. Criminelen zijn ook altijd erg aangetrokken tot waardevolle dingen en er zijn ontzettend veel hackers actief aan het jagen op jouw bezittingen. Terwijl de hackers steeds slimmer worden, moeten wij steeds voorzichtiger worden. Wallets en accounts worden regelmatig gehackt en is er geen broker die hier iets aan kan doen.
De veiligheid van jouw tokens hangt grotendeels van jou af en niet van de broker. Er zijn een aantal punten die je kunt volgen om zo veilig mogelijk, cryptovaluta aan te schaffen, deze zetten we hieronder even voor je op een rijtje.

  • Gebruik een e-mailadres die niet bekend is bij hackers
  • Het beste is om een nooit online gebruikt email adres te gebruiken.
  • Zorg altijd voor een uniek en sterk wachtwoord
  • Maak altijd gebruik van 2-factor authenticatie. Dit kan via de Google Authenticator App.
  • Bewaar nooit te veel geld bij een broker of een exchange
  • Houd je wachtwoord altijd voor jezelf.

Ben je bij meerdere brokers geregistreerd? Dan moet je deze stappen bij elke broker opnieuw uitvoeren. In principe dien je deze stappen gewoon altijd en bij elk bedrijf uit te voeren. Je moet ervanuit gaan dat als jij het een cyber crimineel of hacker moeilijk maakt, ze vrij snel opgeven. Ze gaan dan liever op zoek naar een makkelijkere prooi. Als een hacker eenmaal jouw wallet kan gebruiken, dan kan hij of zij alles stelen, zonder dat je hier ook maar iets tegen kunt doen.

Heb je veel geld geïnvesteerd in cryptovaluta als BAND? Kies dan liever voor een wallet in eigen beheer. Bij een wallet die jij zelf beheert, kun je de sleutel van de wallet (Private Key) zelf beheren en dan ben je hier dus ook zelf verantwoordelijk voor. Voorbeelden van self-managed wallets zijn:

  • Paper wallet
  • Desktop wallet
  • Hardware wallet

Bewaar bij je broker alleen geld waar je mee handelt of wil handelen. De rest kun je beste veilig bewaren in je eigen BAND wallet.

Hoe kun je veilig jouw BAND opslaan?

Organisaties zoals Binance en Botcoin Meester, maken het ons steeds gemakkelijker. Ze zijn nu in feite zelfs zo eenvoudig, dat ze voor alle munten die via het platform worden verstrekt, een wallet bieden. Vroeger was het zo dat je hiervoor speciale software en zelfs de hele blockchain op je computer moest installeren om je BAND tokens te beheren, maar tegenwoordig ontvang je je eigen BAND wallet. Hierdoor kunnen we zien, dat de cryptovaluta wereld steeds volwassener wordt.

Investeren in Band Protocol is erg makkelijk want met de BAND wallet van onder andere Binance, is alles mogelijk. Je stort, verzend en ontvangt BAND tokens gewoon gemakkelijk vanuit je eigen wallet.

Let op; Jouw tokens zijn altijd een prooi voor de zo genaamde cybercriminelen. Zorg er dus voor dat je zelf ook de nodige stappen onderneemt om deze zo veilig mogelijk op te slaan. Dit kan zijn door bijvoorbeeld een uniek email adres te gebruiken, die nog niet eerder online gebruikt is. Wachtwoorden zijn het sterkst, als er ook cijfers en tekens worden toegevoegd.

No coins selected