BAT Koers

Basic Attention Token is een cryptomunt die gerelateerd is aan de Brave Browser. Men wil hiermee de gehele advertentiewereld op zijn kop zetten. Hoe het werkt en wat de koersverwachtingen van BAT is lees je in dit artikel.

Kennismaking met Basic Attention Token

Men biedt digitale advertenties en diensten aan, die op blockchain zijn gebaseerd.  Gebruikers van het platform kunnen de tokens als betaalmiddel gebruiken voor het afrekenen van deze diensten. Het platform maakt gebruik van gespecialiseerde webbrowser Brave. Deze is inmiddels redelijk populair.

Bitvavo crypto

De adverteerders van het platform kunnen met de BAT token hun advertenties betalen. Een nog belangrijkere functie is dat de gebruikers tokens kunnen verdienen door deze advertenties te bekijken. Deze gebruikers kunnen deze tokens zelf behouden of ze doorgeven aan een van de makers van de content. Doordat op deze wijze de gebruiker deel gaat uitmaken van het netwerk ontstaat er langzamerhand een uniek platform dat de potentie heeft om digitale advertentiemarkt compleet te ontwrichten. Het idee achter Basic Attention Token is gebaseerd op gebruikersaandacht. Dit is iets wat je niet veel tegenkomt in de cryptowereld.

Hoe werkt het?

Brave is een geheel gratis open-source browser, ontwikkeld door het BAT team, dat wordt geleid door Brendan Eich. Hij is de oorspronkelijke uitvinder van onder andere het JavaScript. Hij is tevens de medeoprichter van de Mozilla Foundation.

De browser is gericht op een betere internetervaring en privacy. Een van de standaard functies ervan is dat de browser website trackers blokkeert en internetadvertenties die erg opdringerige zijn, automatisch verwijdert. Hierdoor zullen websites sneller laden, wat er weer toe leidt dat gebruikers een veel betere ervaring hebben.

Bitvavo crypto

Brave is ontwikkeld om de gebruikersaandacht op juiste wijze te kunnen beheren en waarderen. Dit is iets dat de traditionele reclamewereld helemaal niets mee heeft gedaan. Deze nieuwe kijk op advertising geeft Brave de kans om de digitale advertentie wereld te ontwrichten en om een eerlijk en decentraal platform beschikbaar te stellen.

Een andere unieke eigenschap van Brave is dat gebruikersgegevens het apparaat nooit zullen verlaten. Dit zorgt ervoor dat gebruikers de volledige controle over hun eigen gegevens hebben. Dit in tegenstelling tot veel andere browsers, die gebruikersdata aan derden verkopen zonder dat de gebruiker zelf hier ook maar enige vergoeding voor krijgt.

Als gebruiker bepaal je zelf of je advertenties wilt zien of niet. Zodra je advertenties toestaat, krijg je automatisch een vergoeding voor de aandacht die je aan de advertenties besteedt. De vergoeding kun je voor jezelf behouden of schenken aan een site of gebruiker die in jouw ogen een vergoeding verdienen.

De browser heeft een mooi design en is erg intuïtief. Er is een versie beschikbaar voor Windows, Linux, MacOS en Android. Hoe meer de decentralisatie toeneemt, des te meer toepassingen als Brave er zullen komen. Deze toepassingen kunnen het algehele marketingwereld een transparant en eerlijk proces maken. Daar was het BAT precies om te doen.

Wallet

De Basic Attention Token (BAT) is een ERC-20 token en kan je dus simpel bewaren in een Ethereum wallet. Zo staan je BAT tokens veilig opgeslagen en kun je transacties uitvoeren. Er zijn vele varianten beschikbaar. Heb je grotere aantallen tokens en wil je nog beter beveiligd zijn tegen hackers en criminelen, dan is een hardware wallet de meest veilige manier om je tokens op te slaan. De meest populaire hardware wallets op dit moment zijn de Ledger Nano S of de Trezor.

Waar kan ik BAT kopen?

BAT is over het algemeen goed verkrijgbaar.  Zo kun je deze, als je interesse in BAT hebt,  via Exchanges als Binance of Bitvavo aankopen. Betalingen kun je eenvoudig en snel via iDeal verrichten. Wel zo handig toch.

Koersverwachtingen

Het doen van uitspraken over koersverwachtingen blijft altijd lastig. Er zijn enorm veel factoren waar dit afhankelijk van is. Gezien de positieve ontwikkelingen rondom dit project zien wij de toekomst in ieder geval rooskleurig in. Zeker als we kijken naar de lange termijn, wat de meeste investeerders dan ook doen, is een stijging van enkele honderden procenten volgens experts zeer realistisch. Wanneer je investeren in BAT, blijf dan het nieuws omtrent het project goed volgen en hou de koersen in de gaten. Zo kun je voor jou het meest gunstige instapmoment bepalen.

Conclusie

Met het groeien van de blockchain markt groeit ook het aantal nieuwe en bovenal innovatieve apps dat uitkomt. Deze ontwrichten de traditionele werkwijze van diverse internetdiensten. Zo ook dus het BAT project dat de intentie heeft om de digitale marketingwereld op zijn kop te zetten.  Het zeer ervaren ontwikkelteam wil een eerlijk, transparant decentraal ecosysteem neerzetten. Wij geloven hierin en vinden dan ook dat Basic Attention Token een project is dat het absoluut waard is om te blijven volgen.

No coins selected