• 0 - Waardering

Bitcoin Cash koers

Ondanks alle sterke troeven die de Bitcoin in huis heeft was een groep experts het er in augustus 2017 met elkaar over eens dat de sterk toegenomen populariteit van ’s werelds eerste cryptomunt het netwerk een beetje teveel werd. Zij vonden dat er enkele structurele aanpassingen aan de basis waren vereist om er voor te zorgen dat het platform ook met het oog op de toekomst goed was voorbereid. De zogenaamde hard fork die dit moest weten te realiseren werd ‘Bitcoin Cash’ gedoopt en fungeert door middel van haar eigen BCH token. Welke voordelen deze cryptocurrency nu exact met zich meebrengt lees je op deze pagina.

Bitcoin Cash koers

De totstandkoming van de Bitcoin Cash hard fork

Op 2 augustus 2017 omstreeks 15h20 Nederlandse tijd heeft een groep miners er voor gekozen om over te schakelen op de Bitcoin software van ‘Bitcoin ABC’. Met deze actie werd een hard fork gerealiseerd die luistert naar de naam Bitcoin Cash. De eerste block die werd gemined volgde uiteindelijk pas zo’n 6 uur na de realisatie van de hard fork. Met de introductie van Bitcoin Cash op de cryptomarkt behoorde meteen een aanzienlijk grotere blockgrootte tot de mogelijkheden. In vergelijking met Bitcoin beschikt Bitcoin Cash namelijk over een blockgrootte van 8 MB.

De basis van Bitcoin Cash

Het spreekt voor zich dat Bitcoin Cash in de basis sterke gelijkenissen vertoont met Bitcoin. Beiden zijn dan ook decentrale systemen die het mogelijk maken om onderling transacties uit te voeren zonder dat er daarvoor tussenkomst is vereist van een centrale autoriteit. Beide cryptovaluta’s waren dezelfde tot en met blockchain blok 478558. De hard fork van Bitcoin zorgde wel voor een interessant extra voordeel voor eigenaars van BTC tokens. Zij werden namelijk meteen ook eigenaar van de nieuwe BCH exemplaren. De naam Bitcoin Cash is bovendien gebaseerd op de oorspronkelijke whitepaper van Nakomoto.

Grotere schaalbaarheid belangrijkste drijfveer achter hard fork

Aan de basis van het ontstaan van de hard fork ligt onenigheid die opdook tussen verschillende Bitcoin miners en zogenaamde mining pools. Zij raakten het maar niet eens over op welke manier de schaalbaarheid van het netwerk kon worden vergroot. Sterker nog, volgens de trouwe Bitcoin aanhang was er niet eens sprake van een probleem. Anderen stelden hun onvoorwaardelijke vertrouwen in de SegWit update. Deze zou de belangrijkste problemen met betrekking tot de schaalbaarheid van Bitcoin moeten verhelpen. Lang niet iedereen had hier echter voldoende vertrouwen in waardoor de hard fork meer dan voldoende volgers wist aan zich te binden. Ondanks het feit dat Bitcoin Cash geen gebruik maakt van SegWit beschikt ze toch maar mooi over een blockformaat van 8 MB. Deze aanzienlijk grotere blockgrootte zorgt er voor dat er dagelijks tot zomaar even 2 miljoen transacties kunnen worden uitgevoerd.

De voor- en nadelen van Bitcoin Cash

De eigenwijze manier van werken heeft er in de praktijk voor gezorgd dat Bitcoin Cash mogelijks over enkele niet onbelangrijke voordelen beschikt ten opzichte van Bitcoin. De grotere blockgrootte waar Bitcoin Cash over beschikt zorgt er namelijk niet alleen voor dat er meer transacties kunnen worden verwerkt, daarnaast verlopen ze ook nog eens heel wat sneller en kunnen ze worden uitgevoerd tegen aanzienlijk lagere transactiekosten. Dit klinkt allemaal fantastisch, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. De aanzienlijke blockgrootte zorgt er namelijk in de praktijk voor dat de blockchain behoorlijk zwaar is. Het gevolg hiervan is dat het voor eindgebruikers een behoorlijk stuk lastiger is om een zogenaamde full-node te runnen.

Het toekomstpotentieel van Bitcoin Cash

Verschillende vorken die sinds het ontstaan van de cryptomarkt zijn gerealiseerd hebben enkele fantastische nieuwe platformen en mogelijkheden met zich meegebracht. Over datzelfde potentieel zou ook Bitcoin Cash kunnen beschikken, alleen hangt veel ook af van de evoluties die Bitcoin zelf zal meemaken. Slaagt SegWit in haar opzet en kan het platform daarop verder bouwen? In dat geval is het niet ondenkbaar dat de markt daarop gaat inspelen door terug het volle vertrouwen aan Bitcoin te schenken. Krijgt Bitcoin haar schaalbaarheidsprobleem niet of slechts in beperkte mate opgelost en blijft de populariteit verder toenemen? Dan zou het zomaar kunnen dat de bruikbaarheid van de cryptovaluta wordt aangetast waardoor Bitcoin Cash een mooie koersstijging kan realiseren. Welke van deze situaties zich precies zal voltrekken zal de toekomst moeten uitwijzen.

Investeren in Bitcoin Cash

Geloof jij in de verbeteringen die Bitcoin Cash heeft weten te realiseren en zou je daarom graag een stukje van je kapitaal willen investeren in deze cryptocurrency? Dat kan je doen door het kopen van de BCH token. Net zoals de BTC token van Bitcoin beschikt deze over een hard cap die is vastgesteld op 21.000.000. Dit betekent dat er nooit meer tokens van Bitcoin Cash in omloop gebracht kunnen worden. Op het ogenblik dat je er voor kiest om te gaan investeren dien je er wel rekening mee te houden dat je over een bepaalde wallet dient te beschikken. Zorg er voor dat je het adres van je Bitcoin Cash wallet altijd correct overneemt. De kleinste fout kan er immers voor zorgen dat je, je tokens kwijt bent.

Welke Bitcoin Cash wallet gebruiken?

Een Bitcoin Cash wallet bestaat tegenwoordig in tal van verschillende vormen. Zo is het mogelijk om je BCH tokens op te slaan in een online wallet, maar kan je ook gebruikmaken van een paper wallet of een applicatie op je computer of mobiel systeem. Finaal is het eveneens een mogelijkheid om de voorkeur te geven aan een hardware wallet zoals bijvoorbeeld de Ledger Nano S of de Trezor Wallet. Voor welke van deze verschillende opties je uiteindelijk zal kiezen is niet alleen afhankelijk van het bedrag dat je wenst te investeren, maar ook van de termijn waarop je, je investering wil aanhouden. Voor korte termijn investeerders of zogenaamde daytraders is kiezen voor een hardware wallet voor het opslaan van je Bitcoin Cash tokens bijvoorbeeld wellicht niet zo interessant. Ben je iemand die vooral op een langere termijn geloofd in het potentieel dat is verbonden aan Bitcoin Cash? In dat geval is een hardware wallet in huis halen het aankoopbedrag wellicht meer dan waard.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.360,83 0.27%
ethereum
Ethereum (ETH) 170,52 0.10%
monero
Monero (XMR) 56,88 0.61%
ripple
XRP (XRP) 0,268455 0.53%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 271,85 3.56%
iota
IOTA (MIOTA) 0,250472 1.50%
dash
Dash (DASH) 66,10 0.01%
stellar
Stellar (XLM) 0,070092 3.72%
cardano
Cardano (ADA) 0,040095 1.25%
neo
NEO (NEO) 10,00 0.47%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 4,53 1.20%
qtum
Qtum (QTUM) 2,04 1.39%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,923477 1.40%
eos
EOS (EOS) 3,21 1.08%
tron
TRON (TRX) 0,017942 0.54%
verge
Verge (XVG) 0,003562 1.99%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001867 0.01%
golem
Golem (GNT) 0,041344 1.65%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer