BTS koers

Bitshares is een decentraal, financieel netwerk welke gebruik maakt van een unieke blockchaintechnologie. Deze technologie luistert naar de naam ‘Graphene’. Deze technologie werd ontwikkeld door niemand minder dan Dan Larimer. Zij die reeds enige tijd meedraaien binnen de cryptowereld of zich reeds wat meer hebben verdiept in deze markt zullen weten dat Larimer eveneens de grote man is achter het prestigieuze project ‘EOS’. In de basis zijn heel wat zaken uit het Bitshares platform overgenomen naar het EOS project. Heeft dit er voor gezorgd dat Bitshares niet interessant meer is om naar te kijken? Je komt het allemaal te weten door het raadplegen van de informatie hier op deze pagina.

Kennismaking met Bitshares

Bitshares vertoont in de basis natuurlijk heel wat gelijkenissen met Bitcoin. Het feit dat ze gebruik maakt van een unieke blockchaintechnologie zorgt er evenwel voor dat ze een groot aantal problemen waar andere cryptocurrencies mee geconfronteerd worden kan voorkomen. Bitshares is dan ook heel wat verder ontwikkeld dan louter het platform en systeem op zich. Dit zorgt er voor dat er niet continue moet worden gezocht naar oplossingen om bepaalde pijnpunten aan te kunnen pakken. Dit heeft niet in het minst te maken met de bijzondere technologie die schuil gaat achter Bitshares. Hierin is duidelijk de hand van Larimer te zien. De blockchaintechnologie Graphene maakt gebruik van de bekende programmeertaal C++. Dit zorgt er voor dat heel wat ontwikkelaars van over de hele wereld er hun bijdrage aan kunnen leveren.

Bitvavo crypto

Bitshares is naast bovenstaande natuurlijk ook volledig gedecentraliseerd en open-source. Dit zorgt er voor dat iedereen uit het publieke domein een bijdrage kan leveren aan dit systeem zonder dat er sprake is van specifieke partijen die regels of structuur opleggen. Daarnaast is het ook nog eens zo dat Bitshares in de praktijk dienst kan doen als een volwaardige P2P-beurs. Ze beschikt op dit vlak in de praktijk over alle mogelijkheden die je ook graag van een grotere beurs kan verwachten. Er is echter een belangrijk verschil die zomaar nog meer zekerheid biedt. Bitshares zorgt er namelijk voor dat ze steevast 200 procent van de aangeboden activa in reserve heeft. Op deze manier kunnen er in de praktijk eigenlijk geen liquiditeitsproblemen ontstaan.

Hedgefonds

Bovenstaande heeft er voor gezorgd dat Bitshares in de praktijk eigenlijk wordt bestempeld als een hedgefonds. Dit geldt dan uiteraard met name in het bijzonder voor de bitAssets. De BTS-token van Bitshares staat er om bekend over een net wat minder volatiele koers te beschikken in vergelijking met het merendeel van de andere cryptocurrencies op de markt. Daarnaast valt het ook meteen op dat Bitshares in staat is om bijzonder snel nieuwe blokken te genereren. Dit neemt dan ook slechts 1,5 seconden in beslag. Dat is interessant en brengt een ongelofelijk groot potentieel met zich mee. Op deze manier kunnen er namelijk tot wel 100.000 transacties per seconde worden verwerkt.

Smartcoins en User-Issued Assets

Bitshares maakt het mogelijk om, buiten diens eigen native BTS-token, heel wat verschillende soorten activa te verhandelen. In de praktijk is er op het platform van Bitshares dan ook sprake van niet alleen zogenaamde smartcoins, maar ook door gebruikers uitgegeven activa. Op vlak van smartcoins kunnen er tal van verschillende voorbeelden worden aangehaald. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om bitUSD, bitGOLD, bitCNY en ga zo maar door. Deze smartcoins zullen in de praktijk een constante waarde aanhouden ten opzichte van het goed dat ze indekken. Bij een bitUSD zal er dan sprake zijn van een continue waarde van 1 dollar.

Bitvavo crypto

Door middel van smartcoins is het mogelijk voor mensen om te profiteren van de voordelen die de blockchaintechnologie met zich meebrengt zonder dat ze daarmee automatisch worden blootgesteld aan de enorme volatiliteit welke zo kenmerkend is voor de cryptomarkt. Wie gebruik maakt van het Bitshares platform beschikt verder eveneens over de mogelijkheid om zelf activa uit te geven. Het gaat hierbij dan om zogenaamde user-issued assets. Dit betekent in de praktijk dat eigenlijk iedereen een project kan starten op Bitshares of een financiering kan aanvragen door het uitgeven van een eigen activa. Het kan hierbij in de praktijk gaan om eigendomsrechten, maar ook om bijvoorbeeld een ticket voor een show of een ander evenement. De mogelijkheden zijn op dit vlak eigenlijk eindeloos te noemen.

Samenwerkingsverbanden

Het feit dat Bitshares duidelijk een financieel platform is heeft er voor gezorgd dat ze een samenwerking heeft weten te bekomen met ’s werelds eerste cryptobank. Het gaat daarbij uiteraard om de Arisebank. Deze bank werkt aan een quantum-resistent besturingsplatform evenals debetkaarten welke het mogelijk zullen maken om (bijna) overal betalingen met cryptocurrencies uit te kunnen voeren. Door een samenwerking met Bitshares aan te gaan wordt er voor gezorgd dat de klanten van de Arisebank toegang kunnen krijgen tot een beurs of platform waar de klok rond financiële producten evenals diensten op verhandeld kunnen worden.

Bovenstaande is nog niet alles. Een andere partner van Bitshares is namelijk de ‘United Precious Metals Association’. Beide partijen hebben samen de ambitie uitgesproken om cryptocurrencies op de markt te brengen die over een link beschikken met (edel)metalen. Een voorbeeld van een cryptovaluta die op deze manier zou kunnen ontstaan is ‘BitMetal’. Deze zou dan bijvoorbeeld de waarde kunnen vertegenwoordigen van 1 kilogram metaal. Dit is uiteraard slechts een voorbeeld van een partnership, maar maakt meteen het potentieel van Bitshares duidelijk.

Veilig opslaan van je BTS-tokens

Geloof jij ook in het potentieel van het Bitshares project? Heb je er daarom voor gekozen om ook zelf te gaan investeren in de BTS-tokens of ben je dat op z’n minst van plan? In dat geval zal je natuurlijk ook meteen willen kijken in de richting van de verschillende Bitshares wallets die op de markt zijn terug te vinden. Op dit vlak is het mogelijk om een keuze te maken uit één van de hieronder terug te vinden mogelijkheden:

  • Bitshares Desktop Client;
  • OpenLedger Wallet;

Mensen die fan zijn van het gebruik van een zogenaamde hardware wallet voor wat het opslaan van hun BTS-tokens betreft komen helaas bedrogen uit. Op moment van schrijven is het immers nog niet mogelijk om voor het opslaan van je BTS tokens gebruik te maken van één van de hardware wallets van Ledger of Trezor.

Conclusie; de voordelen van een unieke blockchaintechnologie

Het feit dat Bitshares gebruik maakt van haar ‘Graphene’ technologie zorgt er voor dat ze zich in één klap weet te onderscheiden ten opzichte van de andere cryptocurrencies. Het platform van Bitshares biedt bovendien voor een groot aantal verschillende partijen een enorme hoeveelheid aan mogelijkheden. Dit wordt ook reeds bewezen door de verschillende partnerships die Bitshares heeft afgesloten met bijvoorbeeld ’s werelds eerste cryptobank Arisebank. Ook het feit dat niemand minder dan Dan Larimer de geestelijke vader is van dit project is eigenlijk reeds voldoende reden om er op z’n minst even naar te kijken.

No coins selected