BNT koers

Dankzij het Bancor protocol kunnen gebruikers rechstreeks tussen verschillende tokens converteren, zonder deze eerst te moeten wisselen via crypto beurzen.

Kennismaking met Bancor

Bancor is een Blockchain protocol. Dankzij dit protocol kunnen gebruikers, rechtstreeks converteren tussen verschillende tokens, in plaats van ze uit te wisselen op Crypto Exchanges (Crypto beurzen). Het Bancor project biedt een netwerk dat werkt om liquiditeit te brengen naar de meeste tokens die geen consistente vraag en aanbod hebben op beurzen. Dit netwerk is gebouwd op slimme contracten, ook wel smartcontracts genoemd en een nieuwe klasse cryptovaluta die we ook wel ‘Smart Tokens’ noemen.

Bitvavo crypto

Veel cryptomunten genieten nog niet van liquiditeit en Bancor wil hier graag ondersteuning aan bieden. De bekendere cryptovaluta zoals Bitcoin bijvoorbeeld, heeft er niet echt last van dat ze geen liquiditeit hebben, want er altijd kopers en verkopers die deze munten willen inwisselen. Voor de andere duizenden tokens die legale gedecentraliseerde doeleinden kunnen dienen, maar nog niet genoeg aandacht trekken om liquide te zijn, is dit echter wel degelijk een probleem. Bancor is er dus (vooral) voor deze munten!

Bancor en Bancor kaarten

De valuta of crypto van Bancor, bestaat uit 2 delen, namelijk de Bancoin (BNT) en de Bancor card (BNC). Bancoin is het initiatief van een non profit organisatie uit Zwitserland. De B protocol Foundation uit Zug (Zwitserland) om precies te zijn. Dankzij dit protocol, kan iedereen een soort nieuwe cryptovaluta creëren, namelijk de smart coin. Met deze smart coins kun je andere cryptovaluta houden en verhandelen.
De smart coin is dus eigenlijk een soort van intelligente munt en kan optreden als soort van automatische broker. Dit doet het door automatisch de liquiditeit en prijs van andere crypto te vinden. Hierdoor heb je dus niet langer een derde partij nodig.

Naast de Bancoin, heeft deze dienst ook een eigen betaalkaart, ook wel de Bancor credit of debit cards genoemd. Als het ware is dit dus een prepaid crypto creditcard waarmee je snel en veilig je cryptogeld kunt gebruiken en beheren. Via je telefoon of via je e-mail, online of offline kun je bij je crypto. Als je je crypto op deze kaart zet, kun je overzichtelijk je inkomsten en uitgaven bijhouden.
Als we Bancor moeten geloven dan is zelfs geen cash meer nodig! Je kunt deze kaart altijd gebruiken.

Bitvavo crypto

Of je nu op reis bent of gewoon thuis en of het nu nacht is of dag, met de Bancoin betaalkaart beschik je dus altijd en overal, supermakkelijk over jouw cryptovaluta. Een leuke bijkomstigheid van deze betaalkaart is, dat je te allen tijde, beschermd bent. Als je bijvoorbeeld iets koopt wat beschadigd is of niet goed werkt, dan kun je met de Bancoin betaalkaart het volledige aankoopbedrag terugkrijgen.

Bancor kopen

Een Bancoin munt kun je niet rechtstreeks kopen. Deze kun je enkel verhandelen en dit doe je door het aanschaffen van een andere, willekeurige crypto valuta, de je vervolgens weer verhandeld tegen een of meerdere Bancoins. De simpelste manier om dit te doen, is door eerste de meeste bekende crypto valuta aan te schaffen, namelijk Bitcoin. Deze kun je gewoon aankopen via iDeal, maar je kunt ook gebruik maken van je creditcard.

Een gemakkelijke manier om dit te doen is door gebruik te maken van bijvoorbeeld Coinbase. Een account maak je gemakkelijk aan door op “sign-up” te klikken.

Voor de algemene veiligheid van de dienst, en hiermee, de veiligheid van jou en jouw crypto, zal je altijd worden gevraagd om een verificatie.
Via deze crypto diensten en of handelaren, zoals dus Coinbase, is er altijd een koop en verkoop of een buy and sell knop beschikbaar. Deze dienen logischerwijs om crypto in te kopen en te kunnen verkopen.

De stappen voor het aankopen van bijvoorbeeld Bitcoin, om deze vervolgens te verhandelen voor Bancoins, spreekt eigenlijk op de meeste sites voor zich. Wanneer je op een buy/sell knop klikt kun je de keuze maken voor de gewenste valuta, waarna je deze aankoopt door het bedrag in te vullen en te bevestigen. De gekozen crypto staat gelijk na het voltooien van deze stappen op jouw account, waardoor jij deze gelijk kunt inwisselen voor de uiteindelijk gewenste Bancoins.

Bitcoin omzetten in Bancoin

Als je eenmaal Bitcoins hebt gekocht, dien je deze dus nog om te toveren in Bancoins, dit leggen we hieronder nog even iets uitgebreider uit. Voor het gemak van de uitleg, gaan we er even vanuit dat je de Boitcoins via Binance beheert. Het kan even duren, maar zodra je Bitcoins in jouw account staan, kun je deze omwisselen naar BNT (Bancor Tokens). In je Binance account kun je naar Exchange view gaan, dit werkt zo:

  1. Klik op Exchange  Basic (Navigatiebalk)
  2. In de zoekbalk (rechts) zoek je naar BNT  klik op BNT/BTC
  3. In het middens van het scherm kun je je order plaatsen  Buy BNT
  4. Links is het scherm zie je de huidige prijs
  5. Vul de waarde, of een andere waarde en de hoeveelheid in
  6. Aankopen  Buy BNT

Een andere, iets makkelijkere manier om dit te doen is via de Market Knop. Zo betaal je altijd de huidige prijs en hoef je alleen nog de hoeveelheid in te vullen. Zodra de stappen zijn voltooid, wordt je order uitgevoerd en ben jij de eigenaar van de BNT (Bancor tokens).

De juiste keuze maken

Ben je helemaal nieuw in de wereld van beurzen, valuta tokens en alles wat erbij komt kijken in de wondere wereld van de Cryptocurrency?

Er zijn zoveel keuzes, niet alleen uit coins en tokens, maar ook waar je deze kunt kopen en weer kunt verhandelen. Al deze keuzes maken het er niet makkelijker op voor de mensen die pas beginnen. Want hoe weet je nu welke goed is en welke je beter kunt mijden?

De keuze voor een broker is voor veel mensen de moeilijkste stap, eenmaal je een goede broker hebt gevonden, is de kans groot dat je niet meer wisselt. Ook al kies je voor een andere coin gaandeweg, je broker blijft meestal jouw broker.

Er zijn bekende en minder bekende brokers, zo zijn er ook Nederlandse brokers en buitenlandse brokers. Je zult je in het begin veiliger voelen bij een van de bekendere brokers. Bovendien kun je, als je voor een Nederlandse broker kiest, vaak betalen met iDeal en dat geeft ook weer een stukje veiligheid.
Wanneer men namelijk in Nederland, de betaalmethode iDeal wil aanbieden op een website of webshop, moet dit bedrijf altijd ingeschreven staan bij de KvK en op die manier weet jij dat het goed zit. Bij de KvK zijn deze eigenaren met volledige naam bekend en geregistreerd, voor jouw veiligheid.

Dat een bedrijf niet is gevestigd in Nederland, betekent echter niet dat deze broker dan minder betrouwbaar is!
Een goed voorbeeld dat we even kunnen voorhouden is Binance. Dit is een van de grootste brokers, maar deze is niet in Nederland gevestigd en kan hierom dus ook geen iDeal aanbieden. Betekent dit dat deze broker dan onveilig is? Nee zeker niet!

Wat we je altijd als beste advies mee kunnen geven; Google is your best friend! Zoek vooral naar reviews op blogs en dergelijke, want elke broker is volgens hunzelf de beste.

Ga je voor gemak en veiligheid? Dan ga je voor een broker met iDeal mogelijkheid. Maakt het gemak je iets minder uit? Dan kun je ook heel goed terecht bij een betrouwbare buitenlandse broker.

Wil je echt absoluut zeker weten dat je goed zit? Kies dan voor een broker die een naam heeft opgebouwd voor zichzelf. Je kunt ervanuit gaan dat zij deze naam, kostte wat het kost, hoog willen houden.

Natuurlijk hebben alle brokers of beurzen hun eigen voor- en nadelen en doen ze allemaal hun best om eruit te springen. Ze kunnen allemaal goed zijn, maar passen ze ook bij jou?

De interface ziet er bij alle brokers anders uit en er zijn tussen de verschillende brokers en beurzen ook nog weer verschillende werkwijzen. Wil jij liever een groot aanbod, of een niet te dure cryptomunt? De ene broker kan dan beter bij je passen dan een andere. Verschillende brokers hanteren ook bijvoorbeeld weer verschillende transactiekosten en de ene broker is vooral interessant voor Day-trading, terwijl een andere broker iets duurder is, maar een enorm aanbod heeft. Jouw broker kies je aan de hand van jouw eisen, maar neem hier vooral de tijd voor.

No coins selected