BSV koers

De crypto currency, een soort digitale munteenheid is en blijft in opkomst. Ook al wordt de crypto currency steeds vaker geaccepteerd, wordt het in Nederland “nog”niet officieel erkend als valuta. Ondanks dat er vele soorten crypto currency zijn, is en blijft de bitcoin de meest bekende. Maar bij Bitcoin is er meer. We gaan het nu hebben over de Bitcoin SV.

Kennismaking met Bitcoin Cash

Bitcoin was de allereerste crypto currency en al gauw kwamen er andere crypto currency bij. Door de populariteit van crypto currency groeide Bitcoin dusdanig dat de groeivertragingen veroorzaakte in transacties. De verwerkingssnelheid kon niet aangehouden worden en er ontstond instabiliteit. Er moest iets veranderen. Dit veroorzaakte een tweesplitsing waardoor Bitcoin cash ontstond. Bitcoin hield nog steeds de 1mb Bitcoin blokken aan terwijl Bitcoin Cash naar blokken ging van tussen de 8mb en 32mb.

Bitvavo crypto

Volgens de oprichters van Bitcoin SV, Craig Wright en Calvin Ayre, had Bitcoin wellicht de blokken vergroot, maar was ook Bitcoin Cash vervreemd ten opzichte van de oorspronkelijke visie van wat Bitcoin had moeten zijn. Om die reden is het Bitcoin Cash netwerk vervolgens in november 2018 opgesplitst in Bitcoin cash (abc) en Bitcoin cash SV.

Bitcoin SV (BSV), dat staat voor Bitcoin Satoshi’s Vision, is een verwijzing naar het originele idee waarvoor Bitcoin was opgericht. Satoshi Nakamoto (pseudoniem van de oprichter) zag een wereld met een wereldwijd gedecentraliseerd elektronisch betalingssysteem voor zich dat gebaseerd zou zijn op revolutionaire blockchain technologie.

Wat is Bitcoin SV

Bitcoin SV is dus een crypto currency die is ontstaan na twee splitsingen op het Bitcoin netwerk. In eerste instantie ontstond er een afsplitsing van Bitcoin Cash waar vervolgens weer de Bitcoin SV uit voort kwam na een splitsing.

Bitvavo crypto

Met Bitcoin SV worden waardes verzonden en ontvangen. Dit worden transacties genoemd. De transacties die verricht worden, die worden verwerkt in transactie blokken en vervolgens bijgehouden in de blockchain. De blockchain is een online decentraal betaalnetwerk.

Met behulp van de rekenkracht van een computer (miner) worden transacties verwerkt en word het netwerk beveiligd. De miners krijgen dan weer op hun beurt een vergoeding voor het verwerken en beveiligen van het netwerk. De vergoeding wordt uitgekeerd in Bitcoin SV.

Bitcoin SV richt zich niet alleen op de transacties, ze zijn van mening dat ze elk betaalsysteem ter wereld kunnen vervangen. Niet alleen vervangen BSV is ervan overtuigd dat ze een betere gebruikservaring kunnen creëren, goedkopere handelskosten kunnen aanhouden en daarnaast een hoger beveiligingsniveau kunnen bieden. Ook geeft BSV aan dat als bedrijven geïnteresseerd zijn in wat deze technologie te bieden heeft ze wil dienen als een enterprise blockchain oplossing. Verder meldt BSV dat ze zich willen onderscheiden als het neer komt op schaalbaarheid. Volgens Bitcoin SV hebben ze grotere blokformaten dan hun voorgangers waardoor ze per dag meer transacties kunnen verwerken.

Veiligheid Bitcoin SV

BSV wil een wereldwijd valuta platform zijn, daarvoor moet het beveiligingsniveau wel gegarandeerd onbreekbaar zijn. Een strenge Quality Assurance (QA) voor mijnbouw knooppunt software wordt ontwikkeld om een onbreekbaar beveiligingsniveau te realiseren. Om de ontwikkeling makkelijker te maken zijn er 3 activiteiten die aangehouden zullen worden. Zo zullen er uitwisselingen komen van externe QA experts die ervaring hebben met sectoren die ik veiligheidsgevoelig zijn zoals die van ruimtevaart, medicijnen en nationale veiligheid. Ook zullen er vooraanstaande blockchain beveiligingsaudit kantoren ingehuurd worden en is de bedoeling om beveiligingsonderzoekers wereldwijd te aan te trekken en bijeen te roepen door een lucratief bugbount- programma aan te bieden. BSV heeft uiteraard de prioriteit liggen bij verbeteringen voor beveiligde transacties. Zodra BSV alle pijlers heeft bereikt heeft BSV de intentie om wereldwijd de meest geschikte blockchain te worden.

Bitcoin SV maakt ook gebruik van het “proof of work” consensusmechanisme. Dit betekend eigenlijk dat voordat een blok aan een ketting kan worden toegevoegd, miners met behulp van hun rekenkracht het antwoord op een complexe wiskundige puzzel moeten vinden. De eerste miner die dit voor elkaar krijgt die krijgt een blokbeloning en deze infrastructuur helpt om kwaadaardige aanvallen te voorkomen.

Hoe kom je aan Bitcoin SV

Alhoewel Bitcoin SV niet op Binance te verkrijgen is nadat Binance in 2019 besloot om Bitcoin SV te schrappen, staat Bitcoin SV wel genoteerd op andere grote beurzen zoals OKEx en Bitfinex. Tevens is Bitcoin SV op tientallen kleinere platforms verkrijgbaar. Zodra je vergevorderd ben in de cryptocurrency en ook duur apparatuur in huis hebt kun je ook minen en op deze manier als beloning BSV ontvangen.

Wallets

Op het moment dat je met crypto currency wilt gaan werken moet je een plek hebben waar je de currency kunt bewaren. Hiervoor heb je de zogeheten wallets. Er zijn momenteel 4 soorten wallets die gebruikt kunnen worden voor Bitcoin SV en dat zijn; Paper Wallets, Software Wallets, Exchange Wallets en Hardware Wallets.

Conclusie

Nadat Bitcoin naar aanleiding van de financiële crisis geïntroduceerd werd was er op een gegeven moment behoefte aan snellere transacties. Binnen Bitcoin was er een tweestrijd van hoe dit op te lossen met als gevolg dat er een verdeling plaats vond en Bitcoin cash ontstond. Het is even veilig als Bitcoin maar de transacties zijn veel sneller waardoor Bitcoin cash dichterbij de originele visie van Bitcoin komt. De oprichters van Bitcoin SV vonden echter dat Bitcoin Cash alsnog niet genoeg aan de originele doelstelling van Satoshi Nakamoto kwamen en waren het ook niet eens met een aantal dingen waardoor er weer een splitsing plaatsvond en BSV ontstond. BSV heeft onder andere vele grotere transactieblokken waardoor er meer transacties verwerkt kunnen worden. BSV staat nog in de kinderschoenen maar heeft vele grootse plannen waaronder het wereldwijd vervangen van betaalsystemen.

No coins selected