BTCB koers

Crypto currency, wie heeft er niet van gehoord. Je kunt crypto currency het beste omschrijven als een digitale munteenheid. Er zijn verschillende soorten maar de meest bekende is wel de Bitcoin. De meeste crypto munten zijn op het ERC 20 protocol gelanceerd. Er is nu echter een nieuw protocol de BEP 2, dit zou nog wel eens een concurrent kunnen worden voor het ERC 20 protocol.

Kennismaking met BEP2

Een protocol is eigenlijk niets anders dan een samenvatting van regels met betrekking tot programmeren, uitgeven en beheren van nieuwe crypto munten. Elke Blockchain heeft zo zijn eigen regels. Op het Ethereum Blockchain wordt gebruik gemaakt van het ERC20 protocol waardoor de munten die uitgegeven worden volgens dit protocol ERC20 tokens worden. Op de blockchain van Binance, de Binance Chain, wordt gebruik gemaakt van het BEP2 protocol waardoor de munten die op dit protocol uitgegeven worden BEP2 tokens zijn. Op het decentrale handelsplatform van Binance, Binance DEX, kunnen de volgens BEP2 protocol uitgegeven munten verhandeld worden.

Bitvavo crypto

Binance DEX is ervan overtuigd dat de decentrale exchange zal zorgen voor een transparanter financieel systeem. De reden hiervan is dat de traders de crypto munten beheren en niet een centrale autoriteit. De traders hebben namelijk eigen crypto currencies en kunnen ook vanuit hun wallet rechtstreeks op de Binance DEX handelen. Het voordeel in deze is dat de trader zich geen zorgen hoeft te maken om mogelijk verlies van munten in verband met een eventuele exchange hack. Je hebt namelijk elk moment de private Keys tot je beschikking. Daarnaast heb je de crypto munten veilig in je wallet.

Wat is een BEP2 token

Een cryptomunt wordt dus gebaseerd op een blockchain. In dit geval is de BEP2 token gebaseerd op de blockchain van Binance genaamd de Binance Chain. Dit Chain werkt met het BEP2 protocol dat eigen regels heeft zoals elk ander protocol. Omdat het token is uitgebracht volgens het BEP2 protocol wordt het dus een BEP2 token.

Bitcoin BEP2

Om te zorgen dat Bitcoin ook verhandeld kon worden op de decentrale exchange van Binance, heeft Bitcoin ervoor gekozen om een BEP2 variant te maken, een zogeheten crypto pegged token. Bitcoin BEP2, ook wel BTCB genoemd, is dus een token uitgegeven op de Binance chain die Bitcoin vertegenwoordigd. De BTCB is geïntroduceerd in 2019. De BTCB wordt alleen verhandeld op de exchange van Binance wat de Binance DEX heet. Op de normale exchange van Binance kan je tevens je Bitcoin (BTC) naar de BTCB converteren met behulp van het handelspaar BTC/BTCB

Bitvavo crypto

Hoe werkt het

Tokens die gekoppeld zijn zoals de BTCB die worden voor 100% in reserve ondersteund door de oorspronkelijke munt. In dit geval is dat dus Bitcoin (BTC). Om het mogelijk te maken voor iedereen om de reserveadressen te controleren worden deze gepubliceerd. De blockchain biedt een veel eenvoudigere manier om crypto reserve te controleren dan een traditionele bankbalans.

Op Binance.com wordt een handelspaar aangemaakt tussen de oorspronkelijke munt en het gekoppelde token. In dit geval heb je het dus over het handelspaar BTC/BTCB

Met een prijsverschil van ongeveer 0,1% worden grote kooporders gehandhaafd op het handelspaar op Binance.com. Op deze manier kan iedereen een gekoppeld token terug converteren naar de native munt. Zodra de kooporder is uitgevoerd, wordt er een nieuwe bestelling geplaatst terwijl er hetzelfde bedrag ook wordt gestort vanaf het reserveadres op Binance.com. De som van de kooporder en het geld op het gepubliceerde reserveadres zal groter zijn dan het totale aanbod van de gekoppelde token. Zo heb je dus altijd 100% back up.

Voordelen

Het grootste voordeel is hier voor de Binance DEX handelaren. Deze hebben vele munten op hun eigen blockchain en die niet native zijn op het Binance Chain. Doordat er nu crypto gekoppelde tokens aangeboden worden biedt dit meer mogelijkheden voor de handelaren omdat er meer munten beschikbaar zijn. Daarnaast zou door toename van de selectie tokens er ook een toename in het handelsvolume en de liquiditeit moeten zijn. Dit zou op zijn beurt weer de gebruikswaarde van de Binance DEX verder verhogen.

De gekozen benadering is wellicht meer gecentraliseerd dan atomaire swaps maar toch is de verwachting dat het op deze manier meer gebruiksgemak biedt aan de meeste handelaren. Daarbij heeft Binance.com toch al het vertrouwen al van de meeste handelaren om hun geld vast te houden. Als je het gaat vergelijken met fiat tethering dan wordt er juist een hoge mate van transparantie geboden op crypto, zodat de reserves op elk moment openbaar door iedereen gecontroleerd kunnen.

Deze gecentraliseerde aanpak is niet exclusief voor cross-chain atomaire swaps of andere gedecentraliseerde benaderingen die ook parallel kunnen worden geïmplementeerd. Ontwikkelaars zijn altijd welkom om atomic swap oplossingen te ontwikkelen.

Ook worden projectteams aangemoedigd om de aanpak te volgen en gekoppelde tokens van hun eigen munten op Binance Chain uit te geven net zoals Bitcoin gedaan heeft.

Wallets

Voordat je bitcoins kunt gaan aanschaffen heb je een wallet nodig. Er zijn verschillende soorten opties die door Binance Chain ondersteund worden. In de volgende wallets kan je de BEP2 tokens bewaren en je kunt ook direct op de Binance DEX handelen vanuit deze wallets. Het gaat dan om de: Trust Wallet, Coinomi Wallet, Atomic Wallet, Magnum Wallet, CoolWallet, ZelCore Wallet, Infinito Wallet, Math Wallet, Ellipal Wallet, Ledger, Enjin,  Guarda Wallet en Exodus.

Conclusie

Het meest bekende en momenteel meest gebruikte protocol is de ERC 20. Op de Binance Chain is er echter een ander protocol, de BEP2. Bitcoin heeft gekozen om een BEP2 te maken zodat ze ook op de Binance Chain konden handelen.  Op de Binance Chain wordt het token aangeduid met BTCB.

Op de Binance Chain wordt er gewerkt met het BEP2 Protocol. Op het moment dat een Token uitgebracht wordt volgens het BEP2 protocol is het dus een BEP2 Token. De originele Bitcoin (BTC) is een ERC 20 Token, omdat deze is uitgebracht volgens het ERC 20 protocol, echter kan er niet in de BTC gehandeld worden op de Binance Chain. Maar omdat Bitcoin op het Binance Chain wou blijven verhandelen hebben ze gekozen om de Bitcoin BEP2 (BTCB) te ontwikkelen. De BTCB is een zogeheten gekoppeld token. Gekoppelde tokens worden voor 100% in reserve ondersteund door de oorspronkelijke munt en dat is in dit geval de BTC. De BTCB wordt overigens alleen verhandeld op de Binance Exchange genaamd Binance DEX. En ook voor de BEP2 Tokens zijn er wallets verkrijgbaar, let wel op dat je de juiste wallet gebruikt en niet per ongeluk die van de ERC20 tokens.

No coins selected