BTG Koers

Bitcoin Gold dat in 2018 werd gelanceerd, heeft als doel het oplossen van de problemen van de originele Bitcoin. Om dit te kunnen realiseren is er een online platform opgezet. Men wilde de blockchain van Bitcoin blijven gebruiken maar wel de tekortkomingen ervan verbeteren. Door de blokgrootte te verkleinen, kon Bitcoin Gold de transactieverwerkingstijd versnellen. Ook werd de anonimiteit bij het handelen geïntroduceerd.

Kennismaking met BTG

De Bitcoin Gold aanhangers waren van mening dat Bitcoin hun belangrijkste miners te veel bevoordeelde. Het mining proces bij Bitcoin werd grotendeels bepaald door een aantal grote jongens die een grote technische voorsprong hadden op de rest. Bij Bitcoin Gold was men van mening dat spelers met minder complexe technologie deel uit kunnen maken van het platform. Hiermee heeft men geregeld dat de decentrale en democratische opvattingen achter het project werden hersteld.

Bitvavo crypto

Bitcoin Gold is een zogenaamde ‘hard fork’ van Bitcoin. Dit betekent afsplitsing van de originele blockchain plaatsvindt. De Bitcoin blockchain versplinterde en een deel van ervan wordt sinds dat moment onafhankelijk beheerd. Vanaf dat moment werden ook alle banden met Bitcoin verbroken en is er een eigen ontwikkelteam opgericht. De huidige teamleider van het ontwikkelteam is Jack Liao. Inmiddels werken er wereldwijd meer dan 20 ontwikkelaars aan het project. In het projectteam zijn ook de medeoprichters opgenomen die op roulatiebasis het voorzitterschap uitoefenen.

Wil je toegang krijgen tot Bitcoin Gold heb je internetverbinding nodig zodat je cryptogeld kunt ontvangen of versturen. Het is een virtuele valuta en hierdoor heeft geen één centrale autoriteit, waaronder banken en overheidsinstanties, controle over de valuta. De gemeenschap en het bestuur van Bitcoin Gold hebben deze controle in handen. Een aantal beloften heeft Bitcoin Gold inmiddels ingelost. Voorbeelden zijn de snellere verwerkingstijden van transacties en de volledige anonimiteit van de gebruiker bij transacties.

Bitcoin Gold is dus net als Bitcoin een cryptomunt en biedt een platform aan voor onderzoek het het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten. Daarnaast kan het ook worden gebruikt als betaalmiddel bij het kopen van producten of diensten en is het net zoals andere cryptomunten, een onafhankelijk betaalmechanisme. Tevens is het een activa waarin kan worden geïnvesteerd dat op diverse exchanges beschikbaar is.

Bitvavo crypto

Hoe werkt het?

De motor achter het Bitcoin Gold platform is het Equihash Proof of Work algoritme. Het algoritme zorgt ervoor dat de outputcapaciteit van de blokken aan de opslagcapaciteit van het geheugen worden gekoppeld.

De lancering van Bitcoin Gold draagt ertoe bij dat mining-computers die door ASIC worden aangedreven veel minder aantrekkelijk zijn. Door de regelmatige updates van Bitcoin Gold, moeten de ASIC aangedreven computers van miners steeds weer de nodige aanpassingen doen. In feite is de machine al weer verouderd voordat hij winstgevend is. De grote winnaars van het platform zijn de miners met minder geavanceerde computers. Zo zorgt Bitcoin Gold ervoor dat de blockchain en het beloningssysteem weer gedecentraliseerd en democratisch is ingericht.

De blockchain is gebaseerd op open-source technologie en kan technology driven worden genoemd. Dit zorgt voor transparantie en decentralisatie en maakt het een echt gemeenschapsproject.

Wat anonimiteit betreft zou je Bitcoin Gold kunnen vergelijken met Monero. In tegenstelling tot  Ethereum en Bitcoin, die transactiedetails openbaar maken, schermt Bitcoin Gold deze juist af. Adressen van wallets blijven onzichtbaar waardoor de anonimiteit gewaarborgd blijft.

Wallet

De Bitcoin Gold heeft zijn eigen wallet ontworpen voor het opslaan van Bitcoin Gold tokens. Er zijn nog meerdere varianten beschikbaar. Heb je grotere aantallen en wil je beveiligd zijn tegen hackers en criminelen, dan is een hardware wallet de meest veilige manier om je tokens op te slaan. Populaire hardware wallets zijn de Trezor en Ledger Nano S.

Waar kan ik Bitcoin Gold kopen?

Als je interesse in Bitcoin Gold hebt, kun je deze via Exchanges als Binance of Bitvavo aankopen. Betalingen kun je eenvoudig via iDeal verrichten. Wel zo handig toch.

Koersverwachtingen

Het doen van uitspraken over koersverwachtingen blijft altijd lastig. Er zijn vele factoren waar dit afhankelijk van is. Wij zien, gezien de positieve ontwikkelingen rondom dit project, de toekomst rooskleurig in. Zeker als we kijken naar de lange termijn, wat de meeste investeerders doen, is een stijging van enkele honderden procenten volgens experts realistisch. Wanneer je investeren in Bitcoin Gold, blijf dan het nieuws omtrent het project goed volgen en hou de koersen in de gaten. Zo kun je voor jou het meest gunstige instapmoment bepalen.

Conclusie

De belangrijkste reden om te investeren in een crypto munt is winst maken. Ondanks dat het project niet heel veel belangrijke ontwikkelingen heeft doorgevoerd blijft het een interessant project. De instabiliteit en de diverse prijsfluctuaties die de cryptomunt kent, maakt het voor handelaren een interessante munt.

No coins selected