BTT koers

Een overdrachtsprotocol, misschien heb je er ooit van gehoord maar misschien ook niet. Mocht je er niet van gehoord hebben, toch zal je het wel gebruiken. Met een overdrachtsprotocol kun je namelijk bestanden downloaden van het internet. Ook http (hypertext transfer protocol) en ftp (file transfer protocol) zijn namelijk overdrachts protocollen. Het verschil tussen BitTorrent en http en ftb is dat de BitTorrent een protocol is dat is bedoeld voor gedistribueerde bestandsoverdracht.

Kennismaking met BitTorrent

Eigenlijk komt het erop neer dat BitTorrent een techniek is voor het uitwisselen van bestanden met anderen. Wat je nodig hebt is een breedband internetaansluiting. In plaats van op 1 centrale computer is er een netwerk van verschillende computers waar de bestanden op staan, een Peer to peer systeem dus. Bij BitTorrent wordt “de torrent” gebruikt, wat een speciaal bestandje is om te coördineren tussen aanbieders en downloaders van een bestand. Omdat de stukjes die je binnen hebt bij het downloaden van een bestand meteen gedeeld kunnen worden met andere downloaders zijn bestanden in rap tempo uit te wisselen. Daarbij komt dat de kosten van het dataverkeer op deze manier ook worden gedeeld. BitTorrent wordt vanwege de geschiktheid van uitwisseling van grotere bestanden voornamelijk gebruikt voor muziek, video’s, software en demo’s van games.

Bitvavo crypto

Hoe werkt BitTorrent

Als je het hebt over BitTorrent betreft het een peer to peer communicatie protocol dat gebruikt wordt om grote of kleine bestanden efficiënt over het internet te verzenden. Voor het verzenden en ontvangen van bestanden heb je naast het protocol ook veilige torrenting software nodig, in dit geval wordt BitTorrent Classic gebruikt. De efficiënte distributie van bestanden van ontvangers naar downloaders wordt mogelijk gemaakt door meer dan 100 miljoen actieve torrent programma’s geïnstalleerd op thuiscomputers over de hele wereld. Voordat een bestand verspreid wordt, word deze eerst in kleine hoeveelheden verdeeld voordat deze op het einde een compleet bestand vormen. Na het afronden van dit proces, dus zodra de stukken zijn ontvangen is het mogelijk dat andere downloaders dit als bron gebruiken. Zo ontstaat er dus een gedecentraliseerd ecosysteem dat uit miljoenen actieve torrent cliënten bestaat. BitTorrent wordt overigens al jaren gebruikt voor de uitwisseling van bestanden.

Geschiedenis BitTorrent

Bram Cohen, een ontwikkelaar en ondernemer heeft BitTorrent ontworpen met als doel de op dat moment gedateerde entertainment industrie toe te eigenen. Het platform heeft meerdere juridische gevechten meegemaakt, maar Cohen blijft beweren dat er geen sprake is van overtreding van auteursrechten als gebruikers wordt toegestaan onderling bestanden zoals muziek en films te delen.

In 2018 werd BitTorrent overgenomen door TRON, waardoor Justin Sun controle had over BitTorrent. TRON staat ook achter de toevoeging van cryptocurrency aan BitTorrent, aangezien het BTT-token werd vrijgegeven op de Blockchain van TRON.

Bitvavo crypto

BitTorrent Token

Op de blockchain van TRON heeft BitTorrent nu een eigen cryptomunt uitgebracht. De naam van de cryptomunt is de BitTorrent Token (BTT). Tijdens een ICO op 28 januari 2019 werden er 2 sessies tegelijkertijd gehouden op het Launchpad platform van Binance. Één sessie was bedoeld voor mensen die de Binance token wilden gebruiken om te betalen en bij de andere sessie konden de betalingen met de TRON token worden voldaan. Leuk om te weten is dat binnen 15 minuten beide sessies waren uitverkocht. Dit kan wellicht te maken hebben met het feit dat TRON bekend staat om de hoge transactiesnelheid.

Met behulp van de eigen cryptomunt BTT wil BitTorrent zorgen dat het publiek in contact komt met de makers van de content. Op deze manier kunnen degene die geïnteresseerd zijn aangeven wat ze willen zien en de BTT gebruiken als vergoeding. Zo kan er geld uitgewisseld worden zonder dat er een tussen persoon aan te pas komt.

Daarnaast is het ook de bedoeling om gebruikers hun bestanden langer te laten staan zodat ook anderen de bestanden kunnen downloaden. Door hier een incentive als BTT tegenover te laten staan, zullen gebruikers zich gestimuleerd voelen het bestand langer te laten staan en hoe meer gebruikers de bestanden laten staan, hoe sneller de bestanden gedownload kunnen worden. Op het moment dat bestanden namelijk snel gedownload kunnen worden, dan wordt het platform ook aantrekkelijker om te gebruiken.

Veiligheid BitTorrent

Als het op veiligheid aan komt wordt er eigenlijk alleen door BitTorrent gezegd dat ze het hoogste niveau van veiligheidsmaatregelen toepast om de gebruikersgelden veilig te stellen. Verder adviseert BitTorrence dat er altijd wel risico’s zijn in de cryptocurrency.

Daarnaast worden gebruikers door BitTorrent aangeraden om zelf te zorgen dat ze zich beschermen tegen diefstal door bijvoorbeeld gebruik te maken van opties zoals onder andere authenticatie via vingerafdruk.

Waar te koop

De BTT is op meerdere exchanges te koop waaronder: Bitcoin Meester, Bitqist en Binance. De keuze van de exchange is geheel aan de koper. Het is belangrijk om je goed in te lezen wat de kosten en mogelijkheden zijn bij de exchange die je voorgeschoteld krijgt. Niet iedereen heeft dezelfde wensen en verwachtingen en het is nou eenmaal persoonlijk wat voor jou het beste werkt.

BTT Wallets

Als je een wallet zoekt voor je BitTorrent Token dan heb je een wallet nodig dat compatible is met de TRC10 tokens aangezien het BTT token is gebaseerd op de blockchain van TRON. Hier zijn enkele voorbeelden van wallets die je kunt gebruiken: Tronlink, imToken, Ledger Wallet Hardware, Huobi Wallet, Trust Wallet, Cobo Wallet IOS/ Android, Bitpie Wallet IOS/ Android en Exodus.

Conclusie

BitTorrent was reeds bekend om bestandsoverdrachten maar na de overname door TRON kwam daar een cryptomunt bij genaamd de BTT. Met behulp van de BTT is het de bedoeling om gebruikers te stimuleren hun bestanden langer op te laten waardoor ook andere deze kunnen gebruiken en het platform niet alleen sneller werkt maar ook aantrekkelijker wordt voor nieuwe gebruikers.

No coins selected