BUSD koers

Naast de reguliere valuta bestaan er ook verschillende soorten crypto valuta wellicht beter bekend als crypto currency. We zullen de term cryptocurrency aanhouden omdat deze beter bekend is. Zodra je het over crypto currency hebt denken de meeste mensen aan Bitcoin. Bitcoin is echter niet de enige crypto currency. Er zijn meerdere crypto currencies in opkomst die ook groeien aan bekendheid, wellicht dat 1 van deze crypto currencies nog verandering gaat brengen aan de positie van Bitcoin. We gaan het nu over de Binance USD hebben. Een crypto currency is natuurlijk geen echt geld en je kunt het niet fysiek in je portemonnee hebben. Toch wordt het echter wel als een digitale munteenheid gezien.

Kennismaking met Binance USD

Als je op zoek bent naar een crypto currency exchange waar je kunt handelen in crypto currencies ben je bij Binance aan het juiste adres. Op Binance kun je zo goed als elke noemenswaardige digitale cryptomunt wel kopen en verkopen. Binance heeft ook eigen crypto currency maar die zullen straks besproken worden. Voor een jong bedrijf als Binance dat pas in 2017 is geïntroduceerd hebben ze al best wat stappen gezet. Ze zijn namelijk in korte tijd al uitgegroeid tot één van de grootste cryptocurrency exchanges met wel miljoenen geregistreerde gebruikers. Binance lijkt in het eerste oogopslag wellicht op de andere exchanges, weer een exchange waar je crypto currencies kan inwisselen voor andere crypto currencies. Het matchen van kopers en verkopers op gevraagde prijzen met behulp van een matching- engine zoals ook de andere exchanges doen.

Bitvavo crypto

Op het moment dat Binance werd geïntroduceerd waren de crypto currencies echter dermate populair aan het worden, dat er vertragingen kwamen omdat de exchanges de transacties niet meer konden bijhouden. Binance heeft hier op gereageerd door met een zelf ontwikkelde handels engine te komen die toen tot wel 1,4 miljoen transacties per seconde kon verwerken. Vanwege de eigen handels engine van Binance zijn er op dat moment veel gebruikers overgestapt naar de Binance exchange. Dit heeft mede bijgedragen aan het feit dat Binance in zo een korte periode zo gegroeid is. Verder heeft Binance als voordeel dat ze behoorlijk lage handelskosten hanteerden van 0,1 % per transactie. Daarbij komt dan ook nog dat wanneer de eigen valuta gebruikt wordt, de handelskosten nog meer verlaagd kunnen worden.

Binance USD

Doordat niet alle cryptomunten die Binance aanbood ook door Amerikanen verhandeld mocht worden is de Binance USD geïntroduceerd. Binance USD is gemaakt in een samenwerking tussen de grootste en meest vertrouwde bedrijven als het aan komt op de crypto. De Binance USD (BUSD) is een stablecoin uitgegeven op Ethereum en zowel PAXOS als BUSD zijn goedgekeurd en gereguleerd door het “New York State Department of Financial Services (NYDFS).  Op deze manier wordt de consument optimaal beschermd. De Binance USD zijn gedigitaliseerde Amerikaanse dollars die altijd worden gekocht en ingewisseld tegen 1 BUSD voor 1 US dollar. Een vooraanstaand accountantskantoor zal maandelijks getuigen van het bijpassende aanbod van BUSD tokens en onderliggende Amerikaanse dollars. De BUSD wordt op het ERC 20 als ook het BEP 2 ondersteund.

Stablecoin

De Binance USD is een stablecoin. Stablecoin zijn eigenlijk niets anders dan digitale activa die ontworpen zijn opdat de waarde van de fiatvaluta van bijvoorbeeld de dollar of de euro gevolgd kan worden. Zo kan er zonder risico op grote prijsveranderingen overal ter wereld snel geld naar elkaar gestuurd worden door gebruikers zonder er veel voor te betalen. Reguliere crypto valuta staat erom bekend dat ze onstabiel zijn op moment dat ze tegen fiat geprijsd worden. Dit is ook geen verrassing omdat crypto markten nog klein zijn. Voor de vrije markt is het interessant dat crypto currency niet afhankelijk is van activa, en vanuit technologisch oogpunt is het ook prima als ruilmiddel. Het is echter wel zo dat ze hierdoor vele schommelingen in waarde hebben dus voor een transactie kan een crypto currency een hele andere waarde hebben dan daarna, wat dus wel zorgt voor risicovolle investeringen.

Bitvavo crypto

Bij stablecoins werkt dat anders. Omdat deze valuta gekoppeld zijn aan activa volgen ze die waarde en is er nauwelijks verandering in de waarde. Hierdoor zijn ze in deze beweeglijke markt een betrouwbaar toevluchtsoord.

Veiligheid Binance USD

De Binance USD is gebaseerd op de Ethereum Blockchain. Omdat er een cryptografische codering op de blockchain wordt gebruikt worden datalekken en onderscheppingen voorkomen. De centrale hub geeft ook geen mogelijkheid om gehackt te worden vanwege een gedecentraliseerd blockchain. Op die manier komt de data ook niet in gevaar. Daarnaast is er een tweefactor authenticatie en SSL gecertificeerde codering op de Binance Crypto Currency. Als het aankomt op beveiliging van jouw geld en informatie heeft Binance een betrouwbare naam.

Waar te koop

De BUSD was sinds 12 september 2019 beschikbaar op het Paxos platform maar dan had je wel een geverifieerde Paxos klant moeten zijn. Later in september was het ook beschikbaar op Binance.com, in eerste instantie was dat om te handelen tegen BTC, BNB, XRP en nog een aantal anderen. Binance en Paxos brengen geen kosten in rekening op het moment dat er BUSD gekocht of ingewisseld worden. Houd er echter wel rekening mee dat er bankkosten en of overboeking kosten van toepassing kunnen zijn. BUSD kan je ook aanschaffen via een bankoverschrijving. Als je verder in Nederland BUSD wilt kopen moet je eerst Bitcoin kopen en deze vervolgens inwisselen voor BUSD.

Binance USD Wallets

Ook voor de BUSD zijn er verschillende mogelijkheden als het op wallets aan komt. Zo zijn er de Ledger en de Trezor welke hardware wallets zijn. Maar ook zijn er desktop wallets en online wallets verkrijgbaar voor de Binance USD. Het is eerst zaak om te besluiten wat voor soort wallet je wilt gebruiken en dan kan je op zoek gaan naar een passende wallet.

Conclusie

Binance is in korte tijd flink gegroeid. In de periode voor Binance op de markt kwamen waren er issues met transacties en snelheid, Binance heeft hier op ingespeeld met een eigen handels engine. Maar ook heeft Binance laten zien dat ze meegaan met de ontwikkelingen en hebben ze de Binance USD ontwikkeld. Dit omdat er gemerkt werd dat niet alle crypto currency door Amerikanen verhandeld mocht worden. De BUSD is een stable coin die 1 op 1 ingewisseld kan worden waardoor je een stabiele prijs hebt. Dit vanwege de koppeling van de BUSD aan de dollar.

Binance is in korte tijd van nieuwe speler naar grote speler gegroeid in de crypto branche. Binance is een crypto currency exchange waar gehandeld kan worden in crypto currencies. Binance heeft voor ze op de markt kwamen goed nagedacht over de transacties aangezien in die periode veel issues waren met aantal transacties en de snelheid van de transacties. Met die reden is Binance toen met hun eigen handels engine gekomen die snel meer transacties kan verwerken. Niet onbelangrijk is de veiligheid die het decentrale Ethereum Blockchain biedt, waardoor datalekken en onderschepping worden voorkomen. Daarnaast houdt Binance ook rekening met Amerikaanse handelaars en met die reden hebben ze de Binance USD (BUSD) ontwikkeld! Op deze manier kunnen ook Amerikaanse handelaren op de Binance Exchange terecht. De BUSD is een stablecoin die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Door deze koppeling zijn er nauwelijks veranderingen in waarde waardoor de stablecoins een betrouwbaar toevluchtsoord zijn in een beweeglijke markt.

No coins selected