CAKE Koers

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange op Binance Smart Chain, één van de topconcurrenten van Ethereum. Interessant genoeg is de Binance Smart Chain blockchain de creatie van Binance. Binance is een gecentraliseerde crypto-uitwisseling die bekend staat als de grootste ter wereld. Met PancakeSwap concurreert Binance in wezen met twee verschillende cryptocurrency vestigingen, namelijk Ethereum en Uniswap.

Kennismaking met PancakeSwap

De intrige wordt nog dieper omdat PancakeSwap Binance zelf kan overtreffen als het uitwisselingsvolume diep genoeg wordt. PancakeSwap is één van de grootste DeFi-protocollen van vandaag. Velen zien PancakeSwap als een snel en goedkoop alternatief voor Ethereum. PancakeSwap stelt gebruikers in staat om te wisselen tussen cryptocurrencies door gebruik te maken van door gebruikers gegenereerde liquiditeitstools. PancakeSwap heeft uiteraard ook zijn eigen cryptocurrency. Deze BEP-20 token wordt op de cryptomarkt verhandeld onder de naam CAKE.

Bitvavo crypto

PancakeSwap

Er is een gedecentraliseerde exchange (DEX) genaamd PancakeSwap die werkt op de Binance Smart Chain (BSC). Er is een geautomatiseerde market maker (AMM) welke innovatie manieren aan gebruikers biedt om geld te verdienen in de cryptowereld.

PancakeSwap, gelanceerd op 20 september 2020, is een DEX op de BSC met behulp van vergunning loze liquiditeitspools die zijn geautomatiseerd en volledig worden uitgevoerd door algoritmen. PancakeSwap gebruikt de CAKE-token. Dit is een BEP-20 token op de BSC. De PancakeSwap-uitwisseling biedt snelle transacties en lagere kosten dan de DeFi-projecten die op Ethereum zijn gebouwd. Als nummer één AMM platform op de BSC kan PancakeSwap worden beschouwd in dezelfde competitie als de ERC-20 gebaseerde AMM’s zoals SushiSwap en Uniswap.

AMM zijn beurzen waarmee gebruikers digitale activa kunnen verhandelen tegen liquiditeitspools en rendementen kunnen verzamelen. Dit is meer een dividend-dragend aandeel of een obligatie dan een traditionele beurs waar een orderportefeuille overeenkomst met kopers en verkopers, en waar winsten alleen worden gemaakt door uw activa te verkopen. In de AMM leent een gebruiker zijn digitale activa uit aan liquiditeitspools. Ze worden beloond met liquiditeitstokens die ze vervolgens kunnen inzetten om meer digitale activa te verdienen.

Bitvavo crypto

De toepassing van PancakeSwap in de praktijk

Wellicht dat jij inmiddels al een deel van de toepassingen van PancakeSwap door hebt. PancakeSwap maakt het mogelijk voor gebruikers om BEP-20 tokens te ruilen. Zij kunnen cryptomunten gebruiken om liquiditeit te bieden voor uitwisselingspools. Via deze weg kunnen zij extra tokens verdienen. Het is ook mogelijk om tokens in te zetten op PancakeSwap en meer tokens te verdienen met die methode.

Het protocol van PancakeSwap maakt verschillende verbeterde functies mogelijk die het anders maken dan andere DeFi-protocollen. Hoewel Ethereum de pionier is geweest voor het DeFi-ecosysteem, werden enkele van de beste functies afgewezen. Toen dit gebeurde begonnen gebruikers te migreren naar PancakeSwap omdat het betere algehele prestaties biedt. De functies omvatten handel BEP-20 tokens, interactie van Ethereum gebaseerde dApps met BSC-gebaseerde dApps, landbouw, staking en loterij, evenals community-governance netwerk.

Zo kunnen gebruikers liquiditeit toevoegen aan het protocol door hun tokens toe te voegen aan machtiging loze liquiditeitsgroepen (LP’s). In ruil daarvoor ontvangen ze zogenaamde FLIP-tokens. Dit zijn PancakeSwap’s liquiditeitsprovider tokens. Naarmate de totale waarde van de pool stijgt waarderen deze tokens ook. Met de machtiging loze liquiditeitspools kunnen gebruikers verdienen zonder dat ze hun activa rechtstreeks hoeven te verhandelen. Gemiddeld variëren de opbrengsten van gebruikers van 23,52% tot 378,19%. Met name deze beloningen worden uitbetaald in de vorm van het native CAKE-token van het platform.

Veilig aankopen van CAKE

CAKE is de token van PancakeSwap op de cryptomarkt. CAKE is genoteerd op een aantal crypto-uitwisselingen. Maar in tegenstelling tot andere cryptocurrencies kan het niet rechtstreeks worden gekocht met fiatgeld. Je kunt CAKE gemakkelijk kopen door eerst Bitcoin, ETH of USDT te kopen van grote beurzen en vervolgens over te dragen naar de beurs die aanbiedt om deze munt te verhandelen.

Voordat jij een crypto-uitwisseling kiest waar jij jouw CAKE gaat kopen is het verstandig om verschillende exchanges met elkaar te vergelijken. Door goed onderzoek te doen kun jij voorkomen dat jij slachtoffer wordt van fraude. Voorbeelden van vertrouwde exchanges zijn Binance, Gate.io en PancakeSwap zelf.

Hoe veilig jouw PancakeSwap opslaan?

Zodra jij jouw handelsaccount hebt ingesteld op één van de beurzen die PancakeSwap (CAKE) verhandeld, moet jij jouw BTC of ETH naar die uitwisseling overzetten. Dit gebeurt met behulp van een wallet.

Een voorbeeld van een wallet voor deze cryptomunt is de Cake Wallet. Cake Wallet is eigendom van en wordt beheerd door Cake Technologies LLC. Het was de eerste open source Monero-portemonnee op IOS in 2018. Vanaf januari 2020 is deze ook beschikbaar voor Android. Sinds februari 2021 ondersteund Cake Wallet ook BTC (Electrum) wallets. Andere voorbeelden van wallets voor CAKE zijn bijvoorbeeld TokenPocket, MathWallet en MetaMask.

Conclusie

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange voor het verwisselen van BEP20 tokens op Binance Smart Chain. PancakeSwap maakt gebruik van een geautomatiseerd market maker (AMM) model waarbij gebruikers handelen tegen een liquiditeitspool. Dergelijke pools zijn gevuld met fondsen van gebruikers. Ze storten ze in de pool en ontvangen in ruil daarvoor liquiditeitsprovider (of LP) tokens. Ze kunnen die tokens gebruiken om hun aandeel terug te vorderen, plus een deel van de handelskosten.

PancakeSwap heeft uiteraard ook een eigen native token genaamd CAKE. Gebruikers kunnen CAKE inzetten of gebruiken in de SYRUP-pools. Op deze manier kunnen zij meer CAKE tokens verdienen. Of zelfs om tokens van andere projecten die zijn gebouwd op de Binance Smart Chain te verdienen.

De meeste CAKE tokens worden verhandeld op PancakeSwap zoals jij je kunt voorstellen. Echter, er is ook een groot handelsvolume aan CAKE tokens te vinden op Binance en jij kunt ze zelfs rechtstreeks op Binance kopen en ze vervolgens overbrengen naar een portemonnee die CAKE en BEP-20 activa ondersteunt om jouw CAKE tokens in PancakeSwap in te zetten. Als jij geen Binance account hebt dan kun jij er eenvoudig één openen.

Om een aantal CAKE-tokens in te zetten, moet je eerst wat CAKE-tokens kopen samen met wat BNB en ze allebei overzetten naar een portemonnee die wordt ondersteund door PancakeSwap. De BNB kan worden overgemaakt naar uw BEP-20 BSC-adres voor het betalen van uw transactiekosten.

No coins selected