CDAI Koers

Er komt steeds meer interesse voor de cryptowereld. De belangrijkste reden hiervoor is dat de waarde van fiatgeld steeds verder zakt. Voorheen keerden banken nog een rente uit als je geld op je spaarrekening stond. Tegenwoordig gaan steeds meer banken een negatieve rente berekenen, zeker bij grotere bedragen. Als alternatief kan je ook via een zogenaamd DeFi-protocol rente verdienen door je cryptomunten uit de gaan lenen. Dit proces verloopt via het Compound Platform. Wil je meer over het Compound Platform weten en hoe het dan precies werkt, lees dan snel verder.

Kennismaking met Compound DAI

Een Compound is in principe een banksysteem maar dan zonder dat er gebruik van overbodige derde partijen wordt gemaakt. De gedachte hierbij is om de controle over het vermogen volledig in eigen hand te houden. Bij Blockchain verloopt dit op basis van slimme contracten om complexe financiële transacties te kunnen doen zonder dat hier externe partijen bij aan te pas komen.

Bitvavo crypto

Hoe werkt het?

Het Compound platform fungeert hierbij als een DeFi platform, waarbij de kredietverstrekkers de mogelijkheid krijgen om leningen te verstrekken en af te nemen via hun crypto valuta. Dit lijkt dus heel veel op een regulier banken systeem waarbij leningen worden verstrekt en aangegaan en waarover weer rente wordt berekend. Hier gaat het dus echter om een DeFi platform waarbij alle gebruikers van het platform, zelf de controle en macht hebben door het gebruik van de genoemde slimme contracten.

Door de voordelen van deze DeFi-markt trekt men steeds meer potentiële investeerders aan. De beperkingen en gebreken waarmee je in het reguliere monetaire systeem te maken hebt, waarbij je nog nauwelijks rente ontvangt en de waarde alleen nog maar daalt en geen rente ontvangt, maken een compound platform steeds interessanter.

Als vanzelfsprekend zijn er flinke verschillen tussen reguliere rente en de rente die je in de cryptowereld ontvangt. Door het beschikbaar stellen van een deel van jouw cryptowallet voor leningen, krijg jij als vergoeding een andere munt. Dit is de compound variant van deze cryptomunt. Deze gekende cTokens zijn het onderpand alsmede het uitleenbewijs op het moment van storting. Gebruikers kunnen met deze munt weer rente opstrijken, investeringen doen of overboekingen regelen.

Bitvavo crypto

Het onderpand zal wel altijd boven een bepaald minimumbedrag moeten blijven als  je de crypto leent, anders heeft de compound de mogelijkheid om het onderpand op te eisen, op het moment dat de lening is terugbetaald. De liquiditeit en het aandeel in de markt spelen een belangrijke rol om dit leenprincipe mogelijk te maken in een DeFi markt. Dit is dan ook de reden dat er bij iedere lening gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘collateral ratio.’ Dit wil zeggen dat de lening is gebaseerd op een bepaald onderpand.

Compound is, net zoals dit bij de gehele blockchain het geval is, gebaseerd op transparantie. Belangrijk hierbij is dat het voor de gebruikers zichtbaar moet zijn welke crypto’s er op het netwerk bewegen en wat de waarde van de lopende transacties is. De compound draagt er toe bij dat er meer controle mogelijk is. Ook zorgt die voor de beschikbaarheid van alle cryptomunten op de markt terwijl ze er in handelen en dus ook geld aan verdienen.

Compound DAI

Compound DAI (cDAI) zijn tokens die worden gebruikt als eigendomsbewijs als er DAI wordt uitgeleend. Iedereen die een Ethereum wallet heeft, kan cTokens verkrijgen. Hiervoor dient men hun eigen cryptovaluta beschikbaar te stellen. Deze moeten wel binnen het ERC20-netwerk vallen. Als je bijvoorbeeld 1 DAI als lening beschikbaar stelt, ontvang je hiervoor cTokens die de huidige waarde van DAI vertegenwoordigen.

Wallet

Het ontvangen van cTokens gaat via een Ethereum-wallet. Het beschikbaar maken van je crypto’s kan alleen maar via MetaMask en CoinBase. Veel andere exchanges zijn centraal georiënteerd, en gaat in tegen de DeFi-principes. Alle cTokens binnen de Ethereum blockchain zijn te verhandelen op EtherScan.

Waar kan ik CDAI kopen?

De grootste liquiditeit zit bij Binance. Hier kan je dan ook eenvoudig aankopen en verhandelen tegen gunstige voorwaarden. Je kunt hier de betalingen via iDeal verrichten. Wel zo handig natuurlijk.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspelling blijft erg lastig. Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn. De CDAI koers zit de laatste tijd in een stijgende lijn. We voorzien ook dat dit op lange termijn wel doorzet. Heb je interesse is het advies altijd om het nieuws goed te blijven volgen. Op deze wijze kan je het voor jou gunstige instapmoment bepalen.

Conclusie

De doelstelling van het verstrekken van leningen via cTokens is het aantrekken van investeerders. Zij kunnen de waarde van cryptovaluta op een positieve manier beïnvloeden.  Voordat je zelf actief gaat lenen, is het van groot belang dat er voldoende liquiditeit op de markt is. Op zich is het een heel interessante ontwikkeling, maar staat deze nog wel in de kinderschoenen. Hierdoor maken er nog maar weinig mensen gebruik van. Door aantrekkelijk rentetarieven probeert men hier wel verandering in te brengen en zien we een langzame groei.

No coins selected