CEL Koers

Het Celsius Network (CEL) maakt het mogelijk om met je crypto currency die je al in bezit hebt een passief inkomen te verdienen op basis van rente. Ben je in bezit van de CEL token, dan kan deze rente alleen maar worden verhoogd.

Kennismaking met Celcius

Alhoewel de crypto wereld nog relatief jong is zijn er al wel vele blockchains, cryptomunten en projecten opgestart. De een wellicht wat bekender bij het grote publiek dan de ander maar stuk voor stuk doen ze hun best om grenzen te verleggen en om de crypto wereld toegankelijker te maken voor meerdere gebruikers wereldwijd. In dit stuk gaan we het hebben over Celsius.

Bitvavo crypto

Wat is Celsius

Maar wat is Celsius nou eigenlijk? Het netwerk van Celsius wordt Celsius Network genoemd en wordt afgekort met CEL. Je kunt CEL het beste zien als een platform. Op dit platform kun je, met vanaf je mobiel gestorte crypto, een passief inkomen verdienen.

Celsius wordt ook wel gezien als de goed doener in de crypto wereld. Celsius is namelijk door de oprichters gestart om te zorgen dat ook particulieren de kans zouden krijgen om geld te verdienen.

“Unbank Yourself” is de slagzin dat CEL aanhoudt. Wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze willen dat je de bank die je van origine kent, niet meer moet gebruiken maar dat je over kunt gaan naar de Celsius App op je mobiele telefoon.

Bitvavo crypto

Hoe werkt Celsius

Bij Celsius zijn er beleggers die bij Celsius crypto lenen tegen een rente van 16%. De reden waarom de beleggers zo een hoge rente betalen is omdat de beleggers in kwestie vaak niet veel keuze hebben door onder andere regels van de wet. Celsius loopt weinig risico omdat als onderpand dollars worden gestort. Van die hoge rente die betaald wordt gaat een achtste deel naar de Celsius gebruikers.

Afhankelijk van het soort crypto munt dat de gebruikers hebben en het niveau van de loyalty waarop ze zitten wordt de hoeveelheid rente bepaald. De jaarlijkse rente kan eveneens verhoogd worden door het vasthouden van CEL tokens in de app.

Vanwege het feit dat er interessante rentes kunnen zijn voor gebruikers op het moment dat ze in het bezit zijn van CEL wordt de vraag naar CEL tokens verhoogd wat vervolgens ervoor zorgt dat de prijs hoger wordt.

Ook de beleggers hebben een mogelijkheid om in CEL de rente te betalen waardoor er op de rente een korting komt van 30%. Ook dit zorgt voor een prijsstijging van het token omdat ook op deze manier er extra vraag ontstaat naar de token.

Geschiedenis Celsius

Alex Mashinsky heeft het Celsius Network in 2017 opgericht. Alex Mashinsky is voor velen geen onbekende aangezien hij immers mee heeft geholpen met de VOIP-uitvinding. Beter bekend als de technologie die het mogelijk maakt dat we gratis naar elkaar kunnen bellen. Het Celsius netwerk is opgericht met als doel om te zorgen dat de meerderheid van de bevolking wereldwijd financiële vrijheid kan ondervinden en de optie heeft op economische kansen. Het is tijd om de monopoly positie van onder andere de grote banken in deze markt onderuit te halen. Het wordt tijd dat er een systeem komt dat een ieder zijn belangen behartigd en niet allen dat van het huidige financiële systeem. In 2018 was de CEL token trouwens met een ICO op de markt gebracht.

Celsius Token

Op het Celsius Network wordt de CEL token gebruikt. Zonder het token kan je niet op het netwerk functioneren. De CEL token heeft meerdere functies zoals onder andere voordelen bij rentes. Er is een soort loyaliteitsprogramma en hoe hoger je niveau is binnen dat programma hoe meer voordelen je hierdoor krijgt. Dit bewerkstellig je door te zorgen dat je CEL tokens in de Celsius app houdt.

Ook is het mogelijk om via de App van CEL betalingen te doen met je CEL Tokens. Het leukste aan de app is dat er geen “fees” zijn die je moet betalen aangezien Celsius ervoor kiest om deze zelf te betalen.

Ook de winst die gemaakt wordt door het Celsius Network wordt grotendeels uitbetaald in CEL tokens.

Veiligheid Celsius

Zoals in de gehele crypto wereld zijn er altijd wel risico’s verbonden, en zo ook bij Celsius. De crypto wereld is nog steeds redelijk jong en de grenzen blijven verlengd worden dus ook de risico’s zul je altijd houden. Het enige dat een platform kan doen is om het voor de gebruikers zo veilig mogelijk te maken. Wat zeker niet onbelangrijk is in deze is dat er op het Celsius netwerk nog nooit een datalek is geweest en zo heeft er ook nog nooit een hack plaatsgevonden, dat op zich is natuurlijk al een statement.

Er zijn twee beschermingspakketten, Fireblocks en PrimeTrust, die zorgen dat de financiën van de gebruikers worden beschermd. Daarnaast heeft het Celsius Network er ook voor gekozen om een veiligheidsvoorziening genaamd “HODL-modus” te implementeren. Deze HODL-modus zorgt eigenlijk voor een tijdelijke blokkade voor uitgaande transacties.

Waar te koop

Op het moment dat je CEL wenst aan te schaffen zou je deze eventueel kunnen aanschaffen op een decentrale exchange, op het merendeel van de centrale crypto exchanges is de CEL is namelijk nog niet krijgen. Die makkelijkste manier is momenteel nog om ze via het netwerk te kopen of om ze als gebruiker te verdienen.

CEL Wallets

Op het Platform zelf is er de Celsius wallet, maar ook de Lumi Wallet en de Ledger Nano S of X zijn te gebuiken voor de CEL- munt.

Conclusie

Het Celsius Network is een netwerk dat je via een app kan bereiken, gewoon met je telefoon dus. Het netwerk is opgericht om het toegankelijker te maken voor vele mensen wereldwijd en het voordeel is dat er fees betaald moet worden omdat Celsius dat voor je doet. Het leuke is dat je met je CEL tokens ook voor voordelige rentes kan “sparen” met behulp van een loyaliteitsprogramma.

No coins selected