CELO Koers

Eén van de blockchain-projecten die heeft gewerkt aan het beschikbaar maken van cryptocurrencies voor iedereen is Celo. Zij hebben dit geprobeerd door het betalingsproces te vereenvoudigen. In plaats van complexe, lange reeksen letters en cijfers als blockchain-adressen te gebruiken kunnen gebruikers van Celo cryptocurrencies verzenden en ontvangen met hun mobiele nummer.

Kennismaking met CELO

Celo wordt beschouwd als een concurrent van Libra en had inderdaad een gezonde voorsprong, na bijna drie jaar in ontwikkeling te zijn geweest. De Celo Alliance is een non-profitorganisatie met als missie het faciliteren van financiële inclusie door het ontwikkelen van een op blockchain gebaseerd financieel ecosysteem.

Bitvavo crypto

Celo bevat veel van de elementen van het Libra-project. Maar het bevat ook elementen van Ethereum. Hiermee verklaart Celo dat het ‘gedeelde voorouders’ heeft. Net als Ethereum zal de blockchain van Celo open source zijn en gebruikers in staat stellen om er gedecentraliseerde applicaties voor algemeen gebruik op te bouwen.

In mei 2020 heeft Celo aangekondigd dat zijn mainnet nu live is, waardoor gebruikers Celo Gold-tokens onderling kunnen overzetten. Dit was een belangrijke stap in de richting van het toestaan van de uitwisseling van zijn stablecoin, welke gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar.

Celo’s doel is om een flexibel netwerk van applicaties op te bouwen die zijn gebouwd op een blockchain om betalingen en overschrijvingen naar telefoonnummers van mensen te vergemakkelijken.

Bitvavo crypto

Celo

Het team van Celo nam de beslissing om de mobiele telefoon te gebruiken omdat deze zo alomtegenwoordig en begrepen is. Hoewel sommige delen van de wereld in 2020 de bekabeling voor internet of zelfs voor vaste telefoons niet hebben ontvangen, hebben de mensen die in deze gebieden wonen in veel gevallen wel mobiele telefoons.

Om gebruik te maken van mobiele telefoons is het Celo protocol gemaakt om licht en snel te zijn. En met meer dan 6 miljard mobiele apparaten wereldwijd is het ook schaalbaar gemaakt. Het belangrijkste van een gebruikerservaring is dat Celo gemakkelijk te gebruiken is.

De toepassing van Celo in de praktijk

Celo is een betalingsplatform dat probeert cryptobetalingen zo gemakkelijk mogelijk te maken om gemeenschappen over de hele wereld te ondersteunen die nog steeds zonder kritieke financiële diensten zitten. Het verzenden van de stablecoin van het platform, Celo Dollars, is zelfs mogelijk voor gebruikers die de Celo-app niet hebben. Gebruikers kunnen ook waarde verzenden via WhatsApp. Om toegang te krijgen tot deze waarde, moeten ontvangers de toepassing uiteindelijk downloaden.

Wanneer een gebruiker een Celo-account opent, koppelt hij zijn telefoonnummers aan een specifiek adres. Een cryptografische hash van het telefoonnummer wordt vervolgens opgeslagen op de blockchain.

Het proces is eenvoudig.

Zodra gebruikers hun mobiele nummer met de app verbinden, verzendt de app een uitnodigingscode via sms die gebruikers moeten invoeren om hun nummer te synchroniseren. Daarna verzendt de app drie sms-berichten om de synchronisatie te verifiëren.

Volgens een blogpost van het bedrijf kunnen gebruikers meerdere telefoonnummers verbinden met hetzelfde Celo-adres.

Er is ook een kleine vergoeding om het telefoonnummer te verifiëren. Van daaruit geeft het testnet gebruikers een kleine hoeveelheid Celo-dollars om mee te experimenteren. Er is een gerelateerde kraan die ontwikkelaars en early adopters kunnen gebruiken om hun Celo-accounts aan te vullen. Dit zijn allemaal testnet tokens en hebben geen echte waarde.

Veilig aankopen van Celo

Celo biedt gebruikers twee native crypto-activa, Celo Dollars (cUSD) en Celo Gold (cGLD).

Celo Dollars helpen de stabiele overdracht van digitale waarde tussen gebruikers te vergemakkelijken. Het is een ERC-20 stablecoin die wordt gesteund door reserves en gekoppeld is aan de prijs van de Amerikaanse dollar.

Gebruikers met cGLD kunnen lid worden van het netwerk als validator of validatorgroep, en protocolwijzigingen voorstellen en erover stemmen. Ze moeten eerst wat cGLD sturen naar een slim contract waar het geld is opgesloten. De evenementen waaraan gebruikers kunnen deelnemen, sluiten elkaar ook niet uit.

Naarmate de gemeenschap is gegroeid, is ook de beschikbaarheid van zowel CELO als cUSD toegenomen. Momenteel is CELO te koop op Bilaxy, Binance, Coinbase, CoinBene, Gate.io, Hoo, Indodax, Naijacrypto, OKEx, Rekeningku, UPbit Korea, UPbit Indonesiaen VALR.

Bovendien is cUSD te koop op Bittrex, Coinlist en OKCoin.

Hoe veilig jouw Celo opslaan?

Hoewel hardware-cryptocurrency wallets vaak de hoogste beveiligingsniveaus bieden kunnen zij ook ontzettend duur zijn. Denk maar aan prijzen van $100. Dit is voor niet alle beleggers even haalbaar.

De SecuX W10 combineert een betaalbare prijs met een groot aantal functies en veel compatibiliteit. Met de SecuX W10 kun jij de Bitcoin, ERC-20 tokens, Ripple, Litecoin en een groot aantal extra projecten opslaan. De portemonnee biedt een full-color touchscreen, waardoor het gemakkelijk is om jouw munten te beheren ongeacht waar jij bent.

Hoewel je misschien al een Coinbase-account hebt om enkele van de meest populaire cryptocurrencies te kopen en te verkopen, kun je ook de onafhankelijke en gratis software wallet van Coinbase gebruiken.

Met de Coinbase Wallet kun jij ERC-20 tokens, de Bitcoin en extra projecten veilig op één plek opslaan. Jij kunt ook cryptocurrencies naar andere gebruikers sturen met slechts een naam – geen eindeloze reeksen cijfers en letters meer onthouden voordat jij jouw geld overmaakt.

Het C Labs-team heeft de Celo Wallet gemaakt, wat het verzenden van stabiele valuta’s net zo eenvoudig maakt als het verzenden van een sms.

Conclusie

Geïnspireerd door uitgebreid onderzoek in opkomende markten en ontwikkelingslanden (zoals Tanzania, Colombia, Argentinië, Mexico, de Filippijnen en Kenia) bouwt Celo een mobile-first blockchain-platform naast een reeks financiële tools die toegankelijk zijn voor iedereen met een basissmartphone. Op dit platform kan waarde sneller en goedkoper worden overgedragen dan traditionele bankdraden met behulp van wereldwijd toegankelijke technologie. Omdat cryptocurrencies volledig programmeerbaar zijn, kan een breed scala aan financiële diensten worden gecreëerd zonder dure tussenpersonen.

Het Celo-netwerk beschikt over een stabiliteitsprotocol dat een ecologie van stabiele waarde valuta’s zoals de Celo Dollar, regionale valuta’s, op grondstoffen gebaseerde stablecoin en meer kan hosten. Omdat Celo volledig open-source is, kunnen ontwikkelaars samenwerken om financiële applicaties en services te bouwen om mensen over de hele wereld te empoweren.

No coins selected