CHSB Koers

Swissborg, is een platform voor vermogensbeheer gebaseerd op blockchain. De Zwitsers beloven veel, tijd dus voor een nadere analyse. We gaan hierbij in wat Swissborg nu precies is en hoe zij te werk gaan.

Kennismaking met Swissborg

Het vermogensbeheerplatform dat door Swissborg is neergezet, heeft als doelstelling om de gebruikers de benodigde infrastructuur en alle bijbehorende faciliteiten aan te bieden, om het maximale rendement uit hun investeringen te kunnen halen. Gebruikersvriendelijkheid staat hierbij voorop. Dit omdat de reeds bestaande platforms vaak complex en omslachtig zijn. Hiervoor wil Swissborg dus een oplossing bieden.

Bitvavo crypto

Het is absoluut veilig platform dat als een van de eerste iets wil doen om het handelen in cryptomunten echt te vereenvoudigen. Om dit te kunnen realiseren is een integratie met de meest belangrijke cryptomunt exchanges natuurlijk een must. De gebruikers hebben middels referenda ook een belangrijke stem in de ontwikkelingen die worden gedaan. Dit geeft hun ook daadwerkelijk het gevoel dat zij invloed kunnen uitoefenen op het beleid.

Het Swissborg team

Het Swissborg project, dat onder leiding staat van Swissborg Solutions, is opgestart in 2015 door Cyrus Fazel. Het projectteam is een gemêleerd gezelschap van meer dan 80 medewerkers, afkomstig uit wel 20 verschillende landen. Dat is zeker opvallend, maar met een reden. Swissborg gelooft namelijk in het succes van een multicultureel bedrijf.

ICO

De Swissborg ICO  werd op 7 december 2017 gestart en liep tot 10 januari 2018. Hierbij heeft men $ 53,5 miljoen opgehaald, door de verkoop van 535 miljoen tokens. De toen geldende prijs was $ 0,10.  Vrijwel direct is er een referendum gehouden. De investeerders kregen de keuze voorgelegd of er eerst voor het mobiele platform of voor de PC moest worden gaan ontwikkeld.

Bitvavo crypto

Swissborg Wealth App

Basis van dit cryptoproject is de zogenaamde Wealth App. Gebruikers kunnen hiermee hun portfolio op zetten en beheren. De app is momenteel alleen beschikbaar voor iOS en Android. Zo is immers bij het gehouden referendum door de community besloten. Hij biedt een aantal belangrijke mogelijkheden.

Interface

Hier is enorm veel aandacht aan besteed. Naast dat hij erg fraai is, is die ook uiterst simpel en functioneel.

Smart Engine

Deze optie geeft de gebruiker op elk gewenst moment toegang tot de best mogelijke liquiditeit en prijzen die op dat moment beschikbaar zijn op de markt. De Smart Engine maakt in een fractie een analyse van talloze handelsparen. Dit is mogelijk doordat er razendsnel verbinding wordt gemaakt met de alle grote crypto exchanges waardoor de best mogelijke prijzen kunnen worden aangeboden. 

Live token analysis

Van iedere crypto munt die door de app wordt ondersteund, is er ook een live analyse beschikbaar. Naast het laatste nieuws is er ook een technische analyse beschikbaar. Deze wordt continu bijgewerkt.

Voor elke ondersteunde cryptovaluta is er in de Wealth App een live analyse te vinden. Allereerst kan je in deze sectie al het laatste nieuws van desbetreffende crypto vinden, maar ook is er een uitgebreide technische analyse te vinden die zich continu ververst. De analyse is opgedeeld in drie onderdelen.

Cyborg Predictor

De Cyborg Predictor geeft de korte termijn voorspellingen ten aanzien van de koers weer. Erg interessant dus voor degene die meer met de korte termijn bezig is.

Swissborg Indicator

De Swissborg Indicator is erg handig voor de Swingtraders. Hierbij wordt meer naar de middellange termijn indicatoren, bijvoorbeeld MACD en RSI, en trends gekeken.

Community Sentiment

Een erg interessante optie ook die de verhoudingen van het aantal aan- en verkopen van die dag weergeeft. Erg belangrijk omdat dit ook weer van invloed is op de prijsontwikkelingen.

Smart Yield

Smart Yield is een van de meest recente productinnovaties aan de Wealth App die het aantal gebruikers enorm heeft doen stijgen. Met deze optie wordt het mogelijk om rente te verdienen met je cryptomunten.  Je hoeft ze alleen maar te storten in de Yield wallet en vanaf dat moment ga je de rente ontvangen. Dit kan nu al voor de CHSB en USDC, maar de ETH, BTC en BNB zullen snel volgen.

De dagrentes die Swissborg biedt zijn gigantisch. Op USDC zijn soms wel rente tot 30%, gerekend op jaarbasis, mogelijk. Hiervoor moet je echter wel premium member zijn. Ben je dit niet, dan zal de rente lager zijn.

Veiligheid

Zwitserland heeft een naam hoog te houden als het om veiligheid gaat. Swissborg heeft dan ook de bescherming van het geld van haar gebruikers en de veiligheid van de app bovenaan de prioriteitenlijst staan. Er is dan ook flink geïnvesteerd in zaken als MPC-cryptografie en andere complexe beveiligingstechnieken. Dit maakt de app stabiel en vooral veilig en draagt zeker bij aan het grote vertrouwen in Swissborg.

Swissborg multi-utility token (CHSB)

De Multi-Utility token CHSB biedt gebruikers de kans om echt een bijdrage te leveren aan en de voordelen te plukken van de groei van het platform. Dit deed men middels referenda. Op basis van het aantal CHSB dat je vasthield, kreeg je aan aantal zogenaamde RSB-tokens.

Dit bepaalde hoe krachtig jouw stem was. Er wordt inmiddels wel aan een nieuw stemsysteem gewerkt. Uiteindelijke doelstelling is dat het platform gedecentraliseerd wordt.

Premium status

We noemden dit fenomeen al eerder. Hierbij krijg je in ruil voor het vastzetten van CHSB-tokens diverse voordelen. De oude Genesis Premium status is inmiddels niet meer verkrijgbaar. Hier is de Community Premium voor in de plaats gekomen.

Hiervoor hoeft je maar 2000 CHSB-tokens te staken voor een periode van een jaar. In ruil daarvoor krijg je flinke korting op de transactiekosten en ontvang je een hogere rente op je cryptomunten.

Protect & Burn

Proetect & Burn is een beloningssysteem voor de lange termijn investeerders.  Hierbij worden er kooporders geplaatst als de prijs omlaaggaat. De aangekochte tokens wordt “verbrand”, waardoor de schaarste toeneemt en de prijs dus zal stijgen.

Conclusie

Conclusie die je kan trekken, is dat Swissborg de belofte om versimpeling van de handel in cryptomunten te realiseren, aardig aan het waarmaken is. Hun app is enorm goed beveiligd en blinkt uit in eenvoud en overzichtelijkheid. Daarbovenop heb je ook nog het stemrecht van de gebruikers, lage kosten en hoge rentes voor Premium accounts. Natuurlijk is het geen garantie voor succes. De concurrentie is ook enorm groot. Maar als ze zo doorgaan zien de toekomst van Swissborg erg zonnig in.

No coins selected