CRV Koers

Curve is een gedecentraliseerde exchange voor stablecoins die een geautomatiseerde market maker (AMM) gebruikt om liquiditeit te beheren. Curve, gelanceerd in januari 2020, staat nu synoniem voor het fenomeen decentrale financiën (DeFi) en heeft een aanzienlijke groei gezien in de tweede helft van 2020. In augustus lanceerde het bedrijf Curve een gedecentraliseerde autonome organisatie (ook wel een DAO genoemd), met CRV als eigen token. Deze DAO gebruikt de op Ethereum gebaseerde creatietool Aragon om meerdere slimme contracten te verbinden die worden gebruikt voor de gestorte liquiditeit van gebruikers. Kwesties als bestuur verschillen echter van Aragon in hun weging en andere opzichten. De Curve DAO Token cryptocurrency wordt verhandeld met behulp van het symbool CRV.

Kennismaking met Curve DAO Token

Curve is een exchange liquidity pool op Ethereum (zoals Uniswap) ontworpen voor extreem efficiënte stablecoin trading, low risk en aanvullende fee inkomsten voor liquiditeitsaanbieders. En dit alles zonder opportuniteitskosten. Curve stelt gebruikers (en slimme contracten zoals 1 inch, Paraswap, Totle en Dex.ag) in staat om te handelen tussen DAI en USDC met een op maat gemaakt algoritme met lage slippage, lage kosten dat speciaal is ontworpen voor stablecoins en kosten verdient. Achter de schermen wordt de liquiditeitspool ook geleverd aan het Compound-protocol of yearn.finance, waar het nog meer inkomsten genereert voor liquiditeitsaanbieders.

Bitvavo crypto

De oprichter en CEO van Curve is Michael Egorov, een Russische wetenschapper die verschillende ervaring heeft met cryptocurrency-gerelateerde ondernemingen. In 2015 was hij medeoprichter en CTO van NuCypher, een cryptocurrency-bedrijf dat privacy-behoudende infrastructuur en protocollen bouwt. Egorov is ook de oprichter van het gedecentraliseerde bank- en leningennetwerk LoanCoin.

Het reguliere team van Curve maakt deel uit van de CRV-toewijzingsstructuur en ontvangt tokens volgens een tweejarig vestingschema als onderdeel van het initiële lanceringsplan.

In augustus 2020 zei Egorov dat hij “overdreven reageerde” door een grote hoeveelheid CRV-tokens op te sluiten als reactie op het stemrecht van yearn.finance, waarbij hij zichzelf 71% van het bestuur in het proces toereed.

Bitvavo crypto

Curve DAO Token

CRV is nu beschikbaar op DeFi Swap. Gebruikers kunnen CRV ruilen, CRV Liquiditeitsaanbieders zijn om vergoedingen te verdienen en hun rendement tot 20x te verhogen bij het staken van CRO. De Curve DAO Token-prijspagina maakt deel uit van Crypto.com Prijsindex met prijsgeschiedenis, prijs ticker, marktkapitalisatie en live grafieken voor de beste cryptocurrencies.

De toepassing van Curve DAO Token in de praktijk

Curve heeft veel aandacht gekregen door zijn opdracht als AMM specifiek voor stablecoin-handel te volgen. De lancering van het DAO- en CRV-token bracht verdere winstgevendheid met zich mee, gezien het gebruik van CRV voor governance, aangezien het aan gebruikers wordt toegekend op basis van liquiditeitsverbintenis en eigendomsduur.

De explosie in de DeFi-handel heeft de levensduur van Curve verzekerd, waarbij AMMs enorme hoeveelheden liquiditeit en bijbehorende gebruikerswinsten hebben overgemaakt. Als zodanig richt Curve zich op iedereen die betrokken is bij DeFi-activiteiten zoals yield farming en liquiditeitsmijnbouw, evenals degenen die het rendement zonder risico willen maximaliseren door notioneel niet-volatiele stablecoins aan te houden.

Het platform verdient geld door een bescheiden vergoeding in rekening te brengen die wordt betaald aan liquiditeitsaanbieders.

Curve draagt de standaardrisico ’s met zich mee die gepaard gaan met het storten van fondsen in slimme contracten en het omgaan met AMM ‘s, namelijk ondoordringbaar verlies.

Omdat Curve alleen stablecoins ondersteunt, wordt het risico dat markten te snel bewegen verminderd, maar gebruikers kunnen nog steeds geld verliezen zodra de markten opnieuw in evenwicht zijn gebracht om de markt overschrijdende prijzen weer te geven.

Curve is gecontroleerd, maar dit doet niets om de risico’s van blootstelling aan een specifieke cryptocurrency tegen te gaan.

Veilig aankopen van Curve DAO Token

Het is niet mogelijk om alle cryptocurrencies met Amerikaanse dollars te kopen. De Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin en andere populaire cryptocurrencies kunnen worden gekocht met Amerikaanse dollars met behulp van Coinbase of BlockFi. Zodra jij de Bitcoin hebt gekocht met Coinbase kun jij jouw Bitcoins vervolgens overbrengen naar een exchange zoals Binance om andere cryptocurrencies te kopen, waaronder Curve DAO Token.

Hoe veilig jouw Curve DAO Token opslaan?

Curve DAO Token produceert zijn eigen portemonneesoftware die beschikbaar is om te downloaden op zijn website, waarmee jij Curve DAO Token op jouw computer kunt opslaan. Voor maximale veiligheid kun jij jouw cryptocurrencies opslaan op een speciale hardware wallet zoals een TREZOR wallet of een Ledger Nano X. Als jij geen hardware wallet wilt kopen dan kun jij overwegen om een mobiele wallet zoals Atomic Wallet, Jaxx of Coinomi te gebruiken om meerdere cryptocurrencies op te slaan met enkele extra beveiligingsvoordelen.

Conclusie

Investeren in DeFi-projecten zoals CRV is een betaalbare en opwindende manier om de groeiende use cases in de echte wereld van cryptocurrencies te verkennen. Het is echter belangrijk op te merken dat de totale marktkapitalisatie van CRV sinds de eerste introductie met meer dan 70% is gedaald. Als jij besluit om in Curve te investeren, zorg er dan voor dat jij jouw portefeuille diversifieert met extra DeFi-projecten om jouw initiële investering te beschermen en jouw verliezen te beperken.

No coins selected