CRPT koers

Van cruciaal belang voor de toekomst van crypto is dat de virtuele munten in de praktijk zo uitgebreid mogelijk inzetbaar zijn. In eerste instantie zijn cryptocurrencies op de markt gelanceerd om er betalingen mee uit te voeren, maar dat principe lijkt momenteel een beetje naar de achtergrond te zijn verdwenen. In plaats daarvan worden cryptovaluta’s tegenwoordig eigenlijk vooral aanzien als investeringsproducten. Daar wil Crypterium met haar nieuwe betaalsysteem verandering in brengen. Zij maakt het namelijk mogelijk om wereldwijd betalingen met cryptocurrencies uit te voeren zonder dat er daarvoor een fysieke bankpas of een creditcard is vereist. Hiervoor heeft Crypterium een cryptobank in het leven geroepen.

Kennismaking met Crypterium

Steeds meer mensen komen in aanraking met cryptocurrencies of raken er in geïnteresseerd. Om massale adoptie van de blockchaintechnologie te kunnen realiseren is dit echter niet voldoende. Dit zal namelijk pas gerealiseerd kunnen worden op het ogenblik dat het daadwerkelijk zeer eenvoudig en op uitgebreide schaal mogelijk is om te betalen met cryptocurrencies. Bovendien is er ook nog de concurrentiestrijd met fiat-geld. De kans dat fiat binnen de korte termijn volledig kan worden vervangen door crypto is erg klein. Omwille van deze reden zou de focus dan ook vooral moeten komen te liggen op een platform welke zowel betalingen met crypto als met fiat mogelijk maakt. Dit is precies wat Crypterium in de praktijk wil realiseren voor haar gebruikers.

Bitvavo crypto

Het uitvoeren van contactloze betalingen met Crypterium

De technologie welke door Crypterium is ontwikkeld kan in de praktijk worden ingezet om de theoretische voordelen van cryptocurrencies daadwerkelijk te gaan benutten. Het gaat hierbij dan uiteraard niet alleen maar om financiële onafhankelijkheid, maar ook om bijvoorbeeld lage transactiekosten en snelle verwerkingstijden. Het enige wat gebruikers hiervoor moeten doen is het installeren van de mobiele Crypterium wallet. Deze mobiele applicatie is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android systemen en maakt het mogelijk om in geen tijd contactloze NFC-betalingen uit te voeren.

Dat alles bij Crypterium in een sneltempo kan verlopen wordt bewezen door het feit dat een cryptobankrekening openen steeds in real-time kan gebeuren. Dit betekent in de praktijk dat je bij Crypterium niet moet wachten tot je aanvraag is goedgekeurd en je bankpas en pincode is opgestuurd. Crypterium genereert in de praktijk namelijk steeds een soort van virtuele creditcard. Deze creditcards kunnen gegenereerd worden voor alle bekende merken zoals Visa, MasterCard en AMEX (American Express). Daarnaast is het ook zo dat het platform van Crypterium ondersteuning biedt voor derde partijen. Het kan hierbij dan gaan om namen als Paypal, Gyft, WeChat en Alipay en PayTM.

Hoe weet Crypterium zich te onderscheiden?

Crypterium is uiteraard niet het enige platform dat er voor heeft gekozen om een systeem uit te dokteren waarbij er met cryptocurrencies betaald kan worden in winkels die in principe alleen maar fiat-betalingen aanvaarden. Een ander bekend platform welke op het eerste zicht een soortgelijke dienst aanbiedt is bijvoorbeeld TenX (PAY). Toch moet het gezegd dat er in de praktijk wel degelijk sprake is van een aantal verschillen tussen beide platformen. Crypterium legt in de praktijk dan ook meer de nadruk op verschillende toepassingen. Het kan hierbij onder meer gaan om de volgende zaken:

Bitvavo crypto
  • Loyaliteitsprogramma’s en cashbacks op aankopen;
  • Een OpenAPI platform welke kan worden gebruikt door winkeliers;
  • Een cryptocurrency krediet waarbij de hoogte wordt bepaald door een kredietscore;

Het feit dat alle verschillende, bovenstaande mogelijkheden kunnen worden toegepast door gebruik te maken van het Crypterium platform kan er in de praktijk voor zorgen dat er een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan de algemene adoptie van cryptocurrencies. Dit niet alleen voor wat het betalen met cryptocurrencies betreft in een winkel, maar ook voor bijvoorbeeld mensen die nood hebben aan een krediet en deze bijvoorbeeld niet via de reguliere wegen kunnen ontvangen. Het feit dat er sprake is van een OpenAPI platform zorgt er bovendien voor dat niet alleen consumenten, maar ook winkeliers absoluut een belangrijk voordeel zullen weten te halen uit het gebruik van Crypterium en de CRPT-token.

Veilig CRPT-tokens opslaan

In de praktijk is het zo dat je vaak een keuze kan maken uit een groot aantal verschillende wallets voor wat het opslaan van bepaalde tokens betreft. Dit geldt eigenlijk niet voor Crypterium. Het team achter deze cryptocurrency heeft er dan ook voor gekozen om slechts één enkele wallet uit te brengen die wel zowel bruikbaar is op Android als op iOS systemen. Deze mobiele Crypterium wallet kan uiteraard eenvoudig gedownload worden in de virtuele shops van de verschillende platformen.

Gebruikmaken van de Crypterium wallet zorgt er niet alleen voor dat je de eigen CRPT-token kan opslaan, daarnaast wordt er ook ondersteuning geboden voor andere cryptocurrencies. Dit zorgt er voor dat de officiële wallet van Crypterium eigenlijk aanzien kan worden als een multicurrency wallet. Op moment van schrijven biedt ze onder meer ondersteuning voor Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Er zijn ook plannen om andere assets te gaan ondersteunen. Specifiek wordt er hiervoor gekeken naar projecten als Dash, XRP, NEO, XEM, MIOTA en XMR. In de Telegram Chat van Crypterium is het voor gebruikers mogelijk om zelf nieuwe assets voor te stellen voor ondersteuning.

Tot slot maakt de Crypterium wallet het eveneens mogelijk om in de virtuele portefeuille continue de waarde te volgen in fiat. De waarde van de portefeuille valt niet alleen af te lezen in Amerikaanse dollars, maar ook in euro’s en in de Japanse yen, Australische dollars en in Engelse ponden.

Conclusie; kan Crypterium zorgen voor massale crypto adoptie?

We kunnen het concept van Crypterium uiteraard alleen maar toejuichen. Iedereen die deel uitmaakt van de cryptomarkt wil dan ook niets liever dan dat cryptocurrencies zo snel mogelijk op zo uitgebreid mogelijke schaal ingezet kunnen worden. Daar kan Crypterium een belangrijke bijdrage in leveren. Of dat ook in de praktijk daadwerkelijk het geval zal zijn is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Zo moeten mensen ook daadwerkelijk de Crypterium app gaan gebruiken. Daarnaast zal ook de manier waarop nieuwe toepassingen geïntroduceerd worden een cruciale rol gaan spelen in de toekomst van Crypterium en haar CRPT-token. In de basis is dit echter een potentieel zeer beloftevol project.

No coins selected