DGB Koers

DigiByte is op dit moment de snelste blockchain van de wereld. Tevens bieden zij een oplossing voor de problemen met schaalbaarheid waar veel netwerken last van hebben. In dit artikel gaan we in op wat DigiByte nu precies is en hoe het werkt. Zoals gebruikelijk gaan we ook in op de koersverwachtingen van DigiByte.

Kennismaking met DigiByte

DigiByte (DGB) is een decentraal financieel platform, waarbij Bitcoin als inspiratiebron heeft gefungeerd. Je kunt DigiByte wel een beetje vergelijken met een dienst als Paypal of Western Union. Ook hier kun betalingen over internet verrichten.

Bitvavo crypto

Jared Tate is de man die DigiByte in 2014 oprichtte. Tate was reeds op jonge leefdtijd aan het programmeren. Hij raakte geïnspireerd door Bitcoin, nadat Satoshi Nakomato,  het pseudoniem achter de ontwikkeling van Bitcoin, het bekende Bitcoin whitepaper met de wereld had gedeeld. Tate ging hier mee aan de slag maar zag al snel dat het netwerk op de lange termijn last van de beperkingen zou krijgen. Hij vond dat hij het zelf beter zou kunnen en besloot dan ook om een eigen netwerk te lanceren. Hiervoor gebruikte Tate de code van Bitcoin en voegde hier een door hemzelf ontwikkelde Genenis block aan toe. Hiermee was de geboorte van DigiByte een feit. Inmiddels zij er veel verbeteringen doorgevoerd en heeft een enorme verwerkingssnelheid. Je kunt DigiBytes in enkele seconden verzenden naar of ontvangen van iedere DigiByte gebruiker waar ook ter wereld. En dit zonder registratie- of andere verborgen kosten.

Hoe werkt het?

DigiByte is dus een openbare en decentraal georganiseerde blockchain. DigiBytes is een digitale activa die niet kan worden vernietigd. De beveiliging is het ook goed op orde. Ze kunnen niet worden nagemaakt of gehackt. Op het oog dus de ideale manier om waardevolle objecten, denk bijvoorbeeld aan valuta of eigendomsbewijzen, te beschermen.

DigiBytes worden via de DigiByte Blockchain verzonden en voor altijd vastgelegd op een, over wereldwijd duizenden computers gedecentraliseerd grootboek. De grootste pluspunten van DigiByte zijn:

Bitvavo crypto
  • Hoog beveiligingsniveau
  • Schaalbaarheid
  • Hoge transactiesnelheden
  • Betrouwbare en beproefde technologie

Wat zorgt er voor dat DigiByte dan zo veilig is? Dit begint met de decentralisatie die wereldwijd is doorgevoerd. Het netwerk is verspreid over meer dan 100.000 servers, computers en telefoons. Daarnaast past DigiByte in het Mining proces vijf zeer veilige en complexe cryptografische algoritmen toe ter voorkoming van mijncentralisatie. Tot slot heeft men ook DigiShield en MultiShield ontwikkelt en geïmplementeerd. Deze moeilijkheidsaanpassingen zorgen ervoor dat hackers en andere kwaadwillende buiten de deur worden gehouden en dat ze momenteel de meest geavanceerde moeilijkheidsstabiliteit van alle blockchains ter wereld hebben.

DigiByte heeft, met blokwaarde tijden van 15 seconden, de hoogste bloksnelheid van alle openbare cryptonetwerken ter wereld. Door de implementatie van SegWit- Segregated witness, kunnen diverse innovaties boven op het DigiByte netwerk worden doorgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn cross-chain transacties en transacties met een enkele bevestiging.

In tegenstelling tot transacties op andere netwerken, zijn DigiByte transacties van beperkte omvang en hebben ze ook een bepaalde reikwijdte. Dit vergroot de efficiëntie en zorgt voor een hogere snelheid.

De ontwikkelingen lopen nog steeds door en het platform groeit steeds sneller. Dit trekt ook steeds meer investeerders aan.

Wallet

DigiByte heeft een eigen Wallet welke je kunt downloaden op de site van DigiByte. Voor ieder toestel is er wel een beschikbaar. Als je grotere aantallen hebt en wil je goed beschermt zijn tegen hackers en criminelen kan je natuurlijk ook nog kiezen voor hardware wallet. Wel zo veilig natuurlijk. De Ledger Nano S is een van de geschikte hardware wallets.

Waar kan ik DigiByte aanschaffen?

DigiByte kan je op eenvoudige wijze aankopen via Exchanges zoals bijvoorbeeld Binance.  Je maakt dan eerst een account aan. Hierna kan je eenvoudig via iDeal stortingen doen en kun je beginnen met handelen. Super handig geregeld dus.

Koersverwachtingen

Voorspellingen blijven altijd lastig, zeker als je naar de langere termijn kijkt. De verwachtingen voor DigiByte zijn over het algemeen positief.  Op de korte termijn moet een stijging van 100% realistisch worden genoemd. Ook voor de lange termijn zijn de verwachtingen positief. Een en ander zijn afhankelijk van het tempo waarin nieuwe ontwikkelingen zullen worden doorgevoerd. Het project kan volgens experts wel enkele keren over de kop gaan. Ben je geïnteresseerd in DigiByte, volg dan het nieuws omtrent dit project. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het koersverloop. Op deze wijze kan je zelf het voor jou geschikte instapmoment bepalen.

Conclusie

Het DigiByte project is een veelbelovend crypto project. De vraag is of ze al hun beloften gaan waarmaken. Met de techniek, snelheid en schaalbaarheid hebben ze absoluut iets goeds neergezet. Het tempo waarin de ontwikkelingen gaan is echter niet zo hoog. Het aantal gebruikers blijft ook nog steeds achter. Dit is ook aan de koers te zien. Dit biedt echter wel weer mogelijkheden om tegen relatief lage prijzen te investeren. Wij vinden het project interessant genoeg en zullen de ontwikkelingen in ieder geval met belangstelling volgen.

No coins selected