eGLD Koers

Het eGLD-token is wat het netwerk aandrijft, fungeert als toegangspunt voor het netwerk en de middelen biedt om transacties, dApp-implementatie, opslag, slimme contractuitvoering en beloningen aan validators te betalen. Transactiekosten worden verdeeld over validatoren en het Elrond Community Fund.

Kennismaking met Elrond

Elrond Network en zijn Elrond (ERD) token vormen de kern van de eigen openbare blockchain, wat weer een Initial Exchange Offering (IEO) is om live te gaan op het Binance Launchpad-platform. Het netwerk is gebouwd rond het leveren van hoge doorvoerprestaties in combinatie met interoperabiliteit en schaalbaarheid op hoog niveau. Het belangrijkste doel is om de prestatieniveaus van een gedecentraliseerd netwerk naar voren te brengen en het op een meer gelijke voet te laten concurreren met de gecentraliseerde netwerken. De belangrijkste concepten om de Elrond te helpen dit te bereiken, zijn de aangepaste technologieën die zijn aangewezen als Adaptive State Sharding en Secure Proof of Stake consensusmechanisme.

Bitvavo crypto

Hoewel Elrond zich nog in de testfase bevindt, zien de ontwikkelaars het als de toekomstige basissteen van een open, grenzeloze en wereldwijd toegankelijke digitale economie. Dit moet worden bereikt door Elrond via het maken van een platform met een schaalbaar protocol voor waardeoverdracht, in combinatie met een eenvoudigere implementatie van gedecentraliseerde apps (dApps). Dit moet worden geholpen door het feit dat het Elrond-team een gelijke mate van professionals met een ondernemende en technische achtergrond heeft, die eerder bij Google, Microsoft en Intel werkten en deel uitmaakten van het NEM-blockchainplatform.

Elrond

Elrond is een project dat de laatste tijd behoorlijk wat aandacht krijgt. Net als veel andere projecten voor hen zijn ze gericht op schaalbaarheid. Als ik een beetje aandacht zeg, bedoel ik een sprong van meer dan 5.000% in de waarde van zijn ERD-cryptocurrency in minder dan 4 maanden! Dat was begin 2020, tussen half maart en de lancering van het Elrond-mainnet in juli 2020.

In september 2020 onderging de ERD-cryptocurrency echter een verandering toen deze werd overgezet naar de nieuwe eGLD, of eGold, cryptocurrency. Naast het worden van de native cryptocurrency van de Elrond blockchain (alle ERC-20 en BEP-2 tokens werden geruild) zag het ook een redenominatie van 1.000 ERD naar 1 eGLD, wat in lijn was met het veranderde economische model dat het totale aanbod van de cryptocurrency zag dalen van 20 miljard voor ERD naar 20 miljoen voor eGLD.

Bitvavo crypto

De toepassing van Elrond in de praktijk

Het Elrond Network heeft verschillende sleutelstukken die deel uitmaken van het raamwerk van de blockchain.

Knooppunten en gebruikers. Dit zijn de twee factoren die het netwerk draaiende houden. Gebruikers implementeren transacties op het netwerk, hetzij als waardeoverdracht, hetzij als de uitvoering van een slim contract. Knooppunten zijn de apparaten in het netwerk die deze transacties zowel actief als passief verwerken.

Validator. Dit zijn speciale knooppunttypen die blokgeneratie en consensusopbouw bieden in ruil voor beloningen. Validators zijn verplicht tokens in te zetten om in aanmerking te komen en worden vervolgens genomineerd door andere belanghebbenden. Andere speciale knooppunttypen zijn waarnemers en vissers, die we later zullen beschrijven.

Shards. De Shards zijn kleinere partities van het Elrond-netwerk en worden gebruikt voor het schalen: elke Shard is verantwoordelijk voor een deel van de status (accounts, slimme contracten, blockchain) en transactie verwerking, zodat elke Shard slechts een fractie van de transacties parallel met andere Shards kan verwerken.

Metachain. De Metachain is de blockchain die draait in een speciale shard, waarbij de belangrijkste verantwoordelijkheden niet het verwerken van transacties zijn, maar het notariseren en afronden van de verwerkte shard block headers, het vergemakkelijken van de communicatie tussen shards, het opslaan en onderhouden van een register van validators, het activeren van nieuwe tijdperken, het verwerken van fisherman challenges, belonen en snijden.

Veilig aankopen van Elrond

Jij kunt eGLD rechtstreeks kopen met behulp van een creditcard of een bankoverschrijving. Ook is het mogelijk om Revolut of ApplePay te gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog vele andere betalingsverwerkers waarmee Elrond is geïntegreerd. Op de website val Elrond zelf is meer informatie te vinden over de betalingsverwerkers die jij kunt gebruiken om rechtstreeks eGLD te kopen.

Bovendien kun jij eGLD krijgen op een cryptocurrency-uitwisseling of een exchange. Een aantal bekende en betrouwbare beurzen waar deze valuta wordt verhandeld zijn Binance, OKEx, Crypto.com, Bithumb Worldwide en Bitfinex. Een volledige lijst met alle exchanges is te vinden op het internet. Het wordt geadviseerd om van tevoren veel onderzoek te doen naar de exchange die jij wilt gebruiken zodat jij zeker weet dat deze veilig is.

Uitwisselingen, in tegenstelling tot exchangers, stellen jou in staat om eGLD tokens tegen marktprijzen te kopen. Exchanges rekenen een commissie, dus de prijs is hoger. Daarom is de meest winstgevende optie om jouw eGLD te kopen op beurzen of uitwisselingen.

Hoe veilig jouw Elrond opslaan?

Voor het opslaan van uw eGLD-tokens kun jij het beste de native eGLD-wallet gebruiken. Het is een crypto wallet waar je veilig je Elrond tokens kunt overzetten, ontvangen en opslaan. Dit kan allemaal terwijl je communiceert met Elrond dApps. Je kunt er ook voor kiezen om de mobiele dApp Maiar te gebruiken, die fungeert als een wallet. Op internet zijn nog meer verschillende wallets te vinden.

Conclusie

Alle cryptoliefhebbers maken zich grote zorgen over één probleem, en de beste cryptografen en programmeurs van over de hele wereld hebben lang aan de oplossing gewerkt. Het heeft betrekking tot het probleem van schaalvergroting. Gelukkig is Elrond in het leven geroepen die, zoals al eerder genoemd, een oplossing vormt voor dit probleem.

Maar hoe ziet de toekomst van Elrond er uit? Er worden voortdurend nieuwe partnerschapsovereenkomsten met veelbelovende projecten ondertekend en er wordt een actieve dialoog gevoerd met de Elrond-gemeenschap in sociale netwerken om de bestaande problemen te begrijpen en er tijdig op te reageren. Het belangrijkste toekomstige doel van de ontwikkelaars is om het platform universeel en toegankelijk te maken voor het maximale aantal gebruikers. Alle acties van het ontwikkelteam achter de eGLD zullen in het voordeel zijn van de fans van Elrond. Doordat het team achter Elrond bestaat uit professionele mensen die een goede reputatie hebben op het gebied van crypto lijkt dit toekomstdoel goed te realiseren.

No coins selected