ETN koers

Electroneum heeft een ambitie die ze absoluut niet onder stoelen of banken steekt, in tegendeel. Dit Engelse cryptoproject is dan ook op de markt gelanceerd met als doel om ’s werelds meest gebruiksvriendelijke cryptocurrency te worden. Op het ogenblik dat men is gestart met het ontwikkelen van de Electroneum blockchain werd er daarbij vooral gekeken in de richting van de gaming- en goksector. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat het eveneens perfect mogelijk is om de ETN-token ook in andere sectoren te gaan gebruiken.

Financiering van Electroneum met een ICO

Electroneum werd op de markt gelanceerd door middel van een ICO. Deze ICO ging van start op 14 september 2016 en had als doel om een bedrag van 40 miljoen dollar op te halen. Deze doelstelling werd eigenlijk zeer eenvoudig gerealiseerd. Reeds 11 dagen voor het sluiten van de ICO was het vooropgestelde investeringsbedrag dan ook bereikt. Op 1 november zou Electroneum uiteindelijk echt live gaan.

Bitvavo crypto

Kennismaking met Electroneum

In de praktijk wordt meteen duidelijk dat Electroneum niet over een complexe roadmap beschikt. Dit is ook net de bedoeling van het project. In plaats van de meest complexe concepten uit te denken heeft het team er bewust voor gekozen om alles zo toegankelijk en eenvoudig mogelijk te houden. Zij zijn namelijk van mening dat cryptocurrencies pas echt uitgebreid geadopteerd zullen worden op het ogenblik dat het systeem veel eenvoudiger en transparanter wordt. Met name Bitcoin kopen is door de jaren heen een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden, maar kan nog altijd voor veel mensen een uitdaging betekenen. Daar wil Electroneum voor eens en altijd verandering in brengen.

Het moet gezegd dat het project in bovenstaande prima is geslaagd. Zo werd er door de bedenkers van Electroneum bewust voor gekozen om uit te pakken met een ongelofelijk gebruiksvriendelijke, mobiele applicatie. Dit is ook echt het enige wat je nodig hebt om met Electroneum aan de slag te kunnen gaan. Wat dit project zomaar nog interessanter maakt is dat je ook op een relatief eenvoudige manier extra cryptocurrencies kan verdienen. Hoe dan? Gewoon door het draaien van de mobiele miner van Electroneum. Dit betekent dat je voor het minen van de ETN-tokens niet dient te beschikken over een zware grafische videokaart of ingewikkelde software, in tegendeel.

Electroneum mining op mobiel en desktop

Voor het merendeel van de mensen die actief bezig zijn met cryptocurrencies is het zo dat mining een ver van hun bed show is. Dit heeft alles te maken met het feit dat het minen van cryptocurrencies er algemeen om bekend staat een bijzonder intensief en bovendien ook complex proces te zijn. Daar brengt Electroneum echter verandering in. Dit project maakt het dan ook mogelijk om op een zeer eenvoudige manier met cryptocurrency mining aan de slag te gaan. Je kan hiervoor overigens een keuze maken tussen twee verschillende mogelijkheden:

Bitvavo crypto
  1. Het minen van de ETN-token van Electroneum met je desktop;
  2. Het minen van de ETN-token van Electroneum met je mobiel;

Beide opties kunnen in de praktijk de moeite waard zijn om uit te proberen. Het enige wat je hoeft te doen om te beginnen met minen is de vereiste software of mobiele applicatie downloaden. Daarna vul je de vereiste gegevens in waaronder uiteraard het adres van de Electroneum wallet waar je gebruik van maakt waarna je meteen kan beginnen met minen. Ook voor mensen die bijvoorbeeld geen groot budget voor handen hebben om te investeren in cryptocurrencies wordt het op deze manier mogelijk gemaakt om toch een mooie holding bij elkaar te verdienen of te sparen. Ook dit draagt bij aan het toegankelijke karakter dat Electroneum uit wil dragen.

Hoe veilig jouw ETN-tokens opslaan?

Voor het veilig opslaan van je ETN-tokens is het op moment van schrijven mogelijk om gebruik te maken van verschillende officiële Electroneum wallets. In eerste instantie is er natuurlijk de mobiele wallet applicatie die door het team achter Electroneum zo sterk wordt aangeprezen. Het moet dan ook gezegd dat dit wellicht de meest toegankelijke wallet is, niet in het minst voor mensen die nog over niet veel ervaring beschikken met cryptocurrencies. Ben jij toch eerder iemand die niet zo’n grote fan is van mobiele wallets? In dat geval bestaan er uiteraard ook nog tal van andere mogelijkheden waar je gebruik van kan maken, namelijk:

  • De Electroneum Web Wallet;
  • De Electroneum Paper Wallet;
  • De Electroneum Desktop Wallet;
  • De Electroneum CLI Wallet;

Naast bovenstaande is het ook zo dat heel wat multicurrency wallets er eveneens voor hebben gekozen om ondersteuning te bieden voor Electroneum en haar ETN-token. Dit gezegd zijnde is het op moment van schrijven niet mogelijk om gebruik te maken van een hardware wallet voor het opslaan van de ETN-tokens. Uiteraard is het wel mogelijk dat deze ondersteuning er in de (nabije) toekomst alsnog kan komen.

Conclusie; cryptocurrency mining voor iedereen toegankelijk

Het concept van Electroneum zorgt er in de praktijk voor dat ongelofelijk veel mensen er interesse in vertonen. Dit is niet zo vreemd. Het is namelijk algemeen bekend dat de toegankelijkheid van cryptocurrencies een cruciale rol zal spelen in de adoptie er van met het oog op de toekomst. Electroneum kan hier mogelijks een niet onaanzienlijke bijdrage in leveren. Om dit te kunnen realiseren dienen technische moeilijkheden of problemen dan wel voorkomen te worden. Dat lijkt vooral met de mobiele miner soms niet mogelijk.

Naast bovenstaande dient er in de praktijk eveneens te worden gekeken naar de mate waarin de token van Electroneum wordt gebruikt. Het is namelijk één ding dat je de ETN-token op een eenvoudige manier kan gaan minen, het is nog iets helemaal anders of ze ook daadwerkelijk in de praktijk zal worden gebruikt. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven kijkt Electroneum daarvoor vooral in de richting van de gaming- en goksector, maar daar is er uiteraard ook sprake van een niet onaanzienlijke concurrentie. Specifiek voor gaming geldt bijvoorbeeld dat vooral de Enjin Coin het Electroneum vrij lastig kan maken.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn, ondanks het feit dat Electroneum in de basis een zeer veelbelovend project lijkt valt of staat alles met de manier waarop ze haar diensten in de praktijk zal weten te praktiseren. Dat zal de toekomst duidelijk moeten gaan maken.

No coins selected