ENJ Koers

Enjin Coin is een smart contract platform met Ethereum als basis ten behoeve met als doelstelling om het ontwikkelproces binnen de game industrie te vereenvoudigen. Een interessant project waar eens nader op gaan inzoomen. Daarnaast zullen we ook ingaan op de koersverwachtingen. Snel verder lezen dus.

Kennismaking met Enjin Coin

Enjin is ontstaan in 2009. In dat jaar werd Enjin Network gelanceerd. Dit gaming platform bestaat nog steeds. Het biedt de ontwikkelaars de mogelijkheid om bijvoorbeeld games en forums over games op te zetten. In 2017 haalde men met de ICO zo’n 18,9 miljoen USD op. Sindsdien heeft het project zich verder ontwikkeld en heeft het tal van blockchain producten en diensten gemaakt.

Bitvavo crypto

 Hoe werkt het?

Enjin Coin is gebaseerd op Ethereum. Het Enjin Coin maar ook de verschillende virtuele items van het platform worden als ERC20-tokens gebruikt op de Ethereum blockchain. Er wordt tevens een aantal smart contracts gebruikt, waarmee diverse basis functionaliteiten beschikbaar worden gesteld. Gebruikers van het platform kunnen met de Enjin coin virtuele items aanmaken en beheren. Voorbeelden hiervan zijn aangepaste munten, specifieke game items of privelege tokens.

Het smart Mint-contract geeft de mogelijkheid om aangepaste cryptomunten te creëren. Op het moment dat zo’n aangepaste munt wordt aangemaakt, wordt er tevens een kopie Mint-contract aangemaakt. Hierna vindt de registratie in het smart-contract plaats. Hierdoor kan de aangepaste munt worden herkend door alle Smart Wallets. Eenieder aan wie toegang is verleend tot de nieuwe munt kan vanaf dit moment ook de munt slaan. De eigenaar van het smart Mint-contract kan ten alle tijden de eigenschappen, waaronder het pictogram, aanpassen.

Gebruikers met een Smart wallet kunnen aangepaste munten weer inruilen voor Enjin coins. Dit kan omdat het Mint-contract alle Enjin coins bevat, die voor de creatie van de aangepaste munt zijn gebruikt. Het creëren van aangepaste munten met behulp van Enjin coin, zorgen ervoor dat het aantal in omloop zijnde Enjin coin afneemt.

Bitvavo crypto

Ditzelfde proces wordt ook toegepast met de ontwikkeling van speciale game-items. Hierbij worden Enjin-coin gebruikt voor het creëren van aangepaste munten die een specifiek item van een game aangeven waar een bepaald waarde aan is toegekend. Door de decentrale opzet van Enjin kunnen gebruikers ook buiten het gaming platform handelen. De aangepaste munten kunnen tevens fungeren als speciaal privilege token.

Enjin Smart Wallet

Enjin Coin heeft een eigen Wallet, de Enjin Smart Wallet. Het grote voordeel van deze wallet is dat je een directe integratie met games en door de gebruiker vertrouwde sites kunt maken. Zo kunnen gebruikersaccounts van verschillende netwerken kunnen uitstekend synchroniseren met Ethereum adres van de gebruiker. Ook is het mogelijk om lokale regels ten behoeve van de acceptatie van transactieverzoeken in te stellen en deze te automatiseren. De limieten op transacties worden automatisch afgedwongen via het smart contract dat zich op de wallet bevindt.

Waar kan ik Enjin Coin aanschaffen?

Enjin Coin kan je heel eenvoudig via Bitvavo kopen. Dit kan gewoon via iDeal. Het voordeel is dan ook dat er meteen een wallet voor je wordt geregeld. Eventuele winsten kan je ook weer op je vervolgens ook weer op je rekening laten storten.

Koersverwachtingen

Dat de populariteit van Enjin Coin snel toeneemt, wisten we al. Willen we iets over koersontwikkelingen kunnen zegen, moet je ook kijken naar de ontwikkelingen binnen het project. Dit zal bepaald namelijk voor een groot deel of investeerders vertrouwen in een project krijgen. Enjin Coin wil een groot aantal nieuwe ontwikkelaars werven. Ook wil men nieuwe bedrijven aantrekken om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Op deze wijze is het mogelijk om nieuwe productontwikkelingen te kunnen doorvoeren en om een nog betere en betrouwbaardere blockchain te creëren.

Kijken we naar de verwachtingen op de korte termijn is een rendement van 100% haalbaar. Als je naar korte termijn kijkt, toont het koersverloop over het algemeen een grillig verloop. We kijken ook bij de koersverwachtingen meestal naar de langere termijn. Experts verwachten dat op langere termijn is, uiteraard alleen als de doelstellingen van het project worden gerealiseerd, een hoog rendement zeker haalbaar. Tot nu toe is er ook daadwerkelijk veel gerealiseerd. De vooruitzichten zijn dan ook zeer positief. Het is dan ook realistisch om te zeggen dat Siacoin tot aan 2025 een paar honderd procenten moet kunnen stijgen.

Conclusie

Enjin coin is naar onze mening een veelbelovend project. Als men doorgaat op de ingeslagen weg, nog meer ontwikkelaars kan werven en samenwerkingsverbanden kan opzetten, zal dit zeker leiden tot een forse groei. Of dit echt doorzet, zal de komende tijd moeten blijken. Wij vinden het een zeer interessant project wat zich nog wel moet gaan bewijzen. Heb je interesse in dit project, blijf dan het nieuws hierover goed volgen, zodat je een voor jouw goed instapmoment kan bepalen.

No coins selected