EOS koers

EOS is een cryptocurrency welke in eerste instantie in het leven werd geroepen om een toegankelijker alternatief te bieden voor de populaire cryptocurrency Ethereum. EOS is dan ook het eerste blockchain besturingssysteem welke fungeert als basislaag voor zogenaamde blockchain applicaties. EOS maakt het mogelijk om deze niet alleen veel eenvoudiger, maar ook sneller te gaan ontwikkelen. Omwille van het feit dat EOS over alle standaard elementen beschikt voor een blockchain toepassing is het voor alle ontwikkelaars mogelijk om volledig de focus te leggen op de werking van de applicatie. Dit maakt EOS een bijzonder interessante cryptocurrency die voor alle investeerders heel wat mogelijkheden met zich meebrengt.

EOS koers

Wat is EOS precies?

De inleiding van deze pagina geeft je reeds een bepaald idee over wat EOS nu in de basis precies is. Het spreekt echter voor zich dat een nadere verklaring van deze cryptocurrency wenselijk is. Wel, EOS is eigenlijk een zogenaamd consensus blockchain besturingssysteem welke voorziet in een aantal elementaire zaken. Het gaat hierbij niet alleen om bijvoorbeeld databases en rechten van accounts, maar wat ook te denken van taakbeheer of planning evenals authentificatie? Bovendien wordt ook internet-applicatie communicatie aangeboden. Dit alles zorgt er voor dat het mogelijk wordt om blockchain applicaties evenals smart contracts op veel eenvoudigere wijze te ontwikkelen. Bovendien kunnen cruciale problemen met betrekking tot de schaalbaarheid van een blockchain (waar Ethereum bekend om staat) worden uitgeschakeld. In de praktijk zou de EOS.IO blockchain dan ook op zo’n manier schaalbaar zijn dat niet minder dan miljoenen transacties per seconde gerealiseerd kunnen worden. Hier is bovendien voor de gebruiker een financieel voordeel aan verbonden. De transacties zouden namelijk uitgevoerd kunnen worden zonder dat er daarvoor een vergoeding dient te worden betaald.

Bitvavo crypto

Ontwikkeld door Block.one

De cryptocurrency EOS werd ontwikkeld door het bedrijf Block.one. Binnen deze onderneming heeft Dan Larimer een cruciale taak. Hij staat bekend als ontwikkelaar van zeer populaire en inmiddels ook erg succesvolle blockchain technologieën zoals met name BitShares evenals BitShares 2.0 en Steem. Het was Larimer zelf die op de Consensus conferentie in New York van mei 2017 diens nieuwe en zeer innovatieve project heeft voorgesteld. Geïnteresseerden kunnen de volledige presentatie (welke echt bijzonder interessant is) bekijken via deze URL: https://youtu.be/DWxZULsFcF0.

EOS, de combinatie van Steemit en BitShares?

We kunnen op basis van bovenstaande gerust concluderen dat Dan Larimer niet aan zijn proefstuk toe is, in tegendeel. EOS zou als cryptocurrency eigenlijk het beste moeten bieden van twee werelden. Zo zou ze in de praktijk de combinatie vormen van Steemit en BitShares. Met de introductie van de EOS.IO software werd een geheel nieuwe blockchain architectuur op de markt geïntroduceerd welke in het bijzonder werd ontworpen om niet alleen verticale, maar ook horizontale schaalbaarheid van decentrale applicaties te ondersteunen. Zoals eerder reeds aangegeven maakt het gebruik van deze technologie het in de praktijk mogelijk om zomaar even miljoenen transacties per seconde te kunnen realiseren. Als klap op de vuurpijl zijn ook de normaal zo gangbare transactiekosten voor het kopen van een cryptocurrency hierdoor geëlimineerd. Dit maakt het risico van de investering meteen een stuk beperkter.

Structureel voordeel ten opzichte van Ethereum?

Dat EOS wordt beschouwd als een potentiële Ethereum killer is te danken aan verschillende factoren. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat EOS applicaties kunnen worden gebouwd in het merendeel van de beschikbare programmeertalen. Dat geldt niet voor Ethereum. Hierbij kan er namelijk uitsluitend worden gebruik gemaakt van Solidity als programmeertaal. De schaalbaarheid die bij EOS aanwezig is en bij Ethereum ontbreekt zorgt er voor dat we gerust kunnen stellen dat EOS als cryptocurrency een enorm potentieel met zich meebrengt. Ondanks het feit dat dit uiteraard ook nog altijd voor Ethereum geldt moet het toch gezegd dat het toegankelijke karakter van EOS er eentje is om in het achterhoofd te houden.

Bitvavo crypto

De waarde en het koersverloop van EOS

Op moment van schrijven zouden we nog gerust kunnen stellen dat EOS een vrij conceptuele technologie is. Dit betekent dat ze zich in de praktijk uiteraard nog moet bewijzen. Toch moet het gezegd dat de zogenaamde Initial Coin Offering die werd opgezet voor de EOS token een absoluut succes was. De opbrengst van deze ICO heeft dan ook de kaap van 200 miljoen euro weten te behalen. In totaal zullen er op het einde van de rit 1 miljard EOS tokens in omloop zijn. Gedurende de eerste vijf dagen van de 341 dagen durende ICO werd reeds 20 procent gelanceerd. Met ingang van 1 juli 2017 verschenen bovendien nog eens telkens 2 miljoen EOS tokens per 350 opeenvolgende periodes van 23 uur. De resterende 10 procent aan EOS tokens zijn voorbehouden en zullen worden onderverdeeld tussen de ontwikkelaars van de cryptocurrency, namelijk EOS.io en Blockchain.one.

Een revolutionaire cryptocurrency

De oorspronkelijke plannen van EOS kunnen we perfect bestempelen als ronduit revolutionair. Toch moet het gezegd dat lang niet iedereen honderd procent overtuigd blijkt te zijn van deze cryptomunt. Dit heeft voor een groot deel te maken met de onzekerheid die vandaag de dag nog enigszins heerst. Het EOS platform is dan ook nog volop in ontwikkeling waardoor alle prognoses nog zijn gebaseerd op beloftes. Het feit dat niemand minder dan Dan Larimer verantwoordelijk is voor deze nieuwe cryptocurrency laat echter het beste vermoeden. Wat het uiteindelijke rendement van EOS zal worden zal de toekomst uiteraard moeten uitmaken.

Conclusie; EOS is er één om in het oog te houden!

Het potentieel van EOS als cryptocurrency is werkelijk enorm. Wanneer alle vooropgestelde beloftes kunnen worden ingelost zien we hierin dan ook een potentiële killer voor Ethereum. Vooral de toegankelijkheid en schaalbaarheid waar EOS zich weet te onderscheiden moet er voor zorgen dat deze crypto in de toekomst kan uitgroeien tot een waardevolle virtuele munt. Deze prognose wordt nog extra kracht bijgezet door het feit dat er zomaar miljoenen transacties per seconde kunnen worden uitgevoerd zonder dat de gebruiker daarvoor rekening dient te houden met een bepaalde kostprijs. Al deze verschillende voordelen samen zorgen er voor dat een investering of een belegging in EOS overwegen wellicht meer dan de moeite waard kan zijn.

No coins selected