FEI Koers

Het Fei Protocol innoveert op het model van een gedecentraliseerde stablecoin. Dit doen zij door een systeem te creëren waarbij gebruikers de stablecoin rechtstreeks kopen van een protocol dat in staat is om de activa te bezitten die worden gebruikt om het te kopen.

Kennismaken met FEI Protocol

Hier is een vereenvoudigd model van hoe Fei werkt om te helpen illustreren. Stel je voor dat er een slim contract is dat simpelweg zegt: voer voor $ 100 aan ether in (ETH, de op een na grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie) en het contract zal 100 FEI uitgeven aan elke portemonnee die in de ETH wordt verzonden.

Bitvavo crypto

Er is geen bovengrens aan het bedrag van FEI dat kan worden uitgegeven, behalve het feit dat het slimme contract dat het slaat, dit alleen doet wanneer het wordt gekocht. FEI wordt op aanvraag gemaakt.

Voor nu is dat het basisidee. Het belangrijkste protocol waarmee Fei Protocol concurreert is MakerDAO. MakerDAO creëert DAI als bruikleen. Gebruikers stellen onderpand op en kunnen tot tweederde van de waarde ervan in DAI lenen. Uiteindelijk moeten ze de lening echter terugbetalen met rente om hun onderpand terug te krijgen, dus er is een gevoel dat de activa nog steeds van de kredietnemers zijn.

De grote innovatie is dat de fondsen die FEI inzetten van FEI zijn. FEI is niet gemaakt met een schuld maar gaat uit van het concept van ruilen.

Bitvavo crypto

Fei Protocol (FEI)

Stablecoins zijn een hoofdbestanddeel van DeFi. Gebruikers willen toegang tot dApps zoals Compound en Aave zonder zich zorgen te maken over volatiliteit. Elk bestaand stablecoin-model heeft echter een kritieke fout. Fiat-collateralized stablecoins zoals USDC en USDT worden centraal gecontroleerd. Dit vormt een regelgevend risico en een faalpunt voor apps die echt gedecentraliseerd willen zijn. Crypto-collateralized stablecoins zoals DAI hebben schaalbaarheidsproblemen als gevolg van kapitaalinefficiëntie. Met andere woorden, het genereren van crypto-collateralized stablecoins vereist een overmaat aan onderpand. Ze vereisen ook dat de vraag naar schuld of hefboomwerking groeit. Seigniorage-modellen zoals ESD en Basis Cash centraliseren uitbreidingsbeloningen voor aanbod. Dit zorgt voor een oneerlijke verdeling in de groei van de stablecoin. Bovendien worden liquiditeitsverschaffers gestimuleerd om zich bij het eerste teken van gevaar terug te trekken.

Fei Protocol is geboren in een poging om al deze problemen op te lossen. De inspiratie voor de visie van Fei Protocol komt van een oude stenen munt genaamd Rai, of Fei, van het Micronesische eiland Yap. We hopen dat de FEI stablecoin dezelfde stabiliteit, eenvoud en alomtegenwoordigheid vertoont als zijn stenen tegenhanger.

De toepassing van Fei Protocol in de praktijk

Fei Protocol oprichter Joey Santoro heeft verklaard dat het team is gericht op het opnieuw pegging van de stablecoin naar de Amerikaanse dollar. Om dit te doen, zal het werken om het stimuleringssysteem te repareren, dat was uitgeschakeld als gevolg van de bug, en zal het werken aan een voorstel om FEI weer op gelijke voet te stellen met de dollar.

Het Fei-protocol is ontworpen om incentives te gebruiken om de munt vast te houden aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Het protocol bestraft iedereen die het onder zijn pin probeert te verkopen en beloont degenen die het onder de pin kopen. Het ontwerp is bedoeld om mensen te stimuleren om het terug te kopen naar pariteit met de dollar. Wanneer een verkoop onder pariteit wordt gedaan, wordt een grotere hoeveelheid FEI verbrand en uit de circulatie gehaald om de prijs te verhogen.

In combinatie met de FEI stablecoin lanceert het team vanaf het eerste uur ook een volledig gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO). Het Fei Protocol DAO wordt beheerst door houders van het TRIBE token. Tokenhouders kunnen stemmen om nieuwe bindingscurven toe te voegen, prijsfuncties aan te passen en de toewijzing van de PCV aan te passen.

Veilig aankopen van Fei Protocol

De twee primaire markten die Fei Protocol bij de lancering heeft geïnitieerd, zijn de FEI-ETH Uniswap-pool en de FEI-TRIBE Uniswap-pool. Andere brokers waar jij FEI kan kopen zijn BKEX, Gate.io en Hotbit. FEI kun jij kopen met behulp van fiatvaluta’s (USD, CAD, EUR etc.) of met behulp van andere cryptomunten zoals BTC of ETH. Deze tweede mogelijkheid is vaak iets lastiger uit te voeren maar wel goedkoper dan het kopen van FEI met fiatvaluta.

Hoe het kopen van de munten precies in zijn werk gaat verschilt per broker. Daarom is het belangrijk om verschillende brokers goed te bekijken en te controleren voordat jij FEI gaat kopen. Op deze manier voorkom jij dat jij voor onverwachte verassingen komt te staan tijdens jouw aankoop.

Hoe veilig jouw Fei Protocol opslaan?

Het netwerk waarop Fei Protocol zich bevindt is het ERC-20 netwerk. Hierdoor kan jij jouw FEI opslaan met elke portemonnee die compatibel is met dit netwerk. . Er zijn handleidingen voor het beheren van een niet-officieel ondersteund ERC-20-token op Ledger en Trezor. Jij moet jouw Ledger of Trezor verbinden met MyEtherWallet of MyCrypto.

Na aankoop is het ook mogelijk om jouw munten op een beurs op te slaan. Echter, ervaren cryptohandelaren raden dit sterk af. Ervaren cryptogebruikers raden aan om te kiezen voor het gebruik van een speciale wallet. Op deze manier bied jij jouw munten de nodige beveiliging en kun jij ze voor langere tijd opslaan. Hardware wallets zijn altijd goede opties als het gaat om veiligheid. Echter, deze portemonnees kosten vaak geld. Wanneer jij van plan bent om veel munten te kopen of om de munten lang vast te houden dan is een hardware wallet de investering meer dan waard.

Conclusie

FEI wordt gestabiliseerd door een nieuw mechanisme dat we Direct Incentives noemen.

Een directe incentive stablecoin is er een waarin zowel de handelsactiviteit als het gebruik van de stablecoin worden gestimuleerd, waarbij beloningen en boetes de prijs naar de peg drijven. In het algemeen zou dit ten minste één gestimuleerde uitwisseling omvatten die als een hub fungeert. Alle andere beurzen en secundaire markten kunnen arbitrage met de gestimuleerde beurzen. Dit helpt de peg in het hele ecosysteem te behouden.

Fei Protocol bereikt dit doel door Uniswap handelsvolume te stimuleren met muntjes en brandwonden. Deze prikkels zijn rechtstreeks van toepassing op het saldo van de handelaar, in verhouding tot de afstand tot de pin. Dit betekent dat een grotere verkoop een grotere brandwond oploopt. Het protocol stimuleert handelaren via mint om de prijs terug te brengen naar de peg. De gebruikte formules zorgen ervoor dat alle volatiliteit onder de peg netto deflatoire is. Dit zal helpen om het aanbod op het juiste niveau te brengen ten opzichte van de huidige vraag.

No coins selected