FTM Koers

Fantom is gebaseerd op de overtuiging dat blockchain-transacties snel en goedkoop moeten zijn voor een democratischere toekomst. Het is bedoeld om de beste technologie toegankelijk te maken voor iedereen die dat wil. Terwijl andere platforms trage transactieomkeringen en hoge kosten blijven bieden, vindt Fantom nieuwe en innovatieve manieren om zijn prestatietijd tot slechts enkele seconden te scheren en ontwikkelaars onderweg geld te besparen op transactiekosten.

Kennismaking met Fantom

Fantom is een protocollaagoplossing die de schaalbaarheidsproblemen van bestaande gedistribueerde grootboektechnologieën oplost door gebruik te maken van het nieuw ontwikkelde consensusmechanisme, het ‘Lachesis Protocol’.

Bitvavo crypto

De Fantom Foundation bouwt een nieuw model om consensus te behouden met behulp van een Directed Acyclic Graph (DAG). Het voorgestelde consensusmechanisme kan theoretisch een hogere doorvoer bereiken dan bestaande blockchains. Dit protocol is bedoeld om te worden gebouwd op de Fantom OPERA Chain om toepassingen in staat te stellen directe transacties en bijna nul transactiekosten te bereiken. De stichting streeft ernaar om deze technologie toe te passen in use cases in de echte wereld, zoals foodtech, supply chain management, betaling en smart city-programma’s over de hele wereld.

In mei 2019 kondigde Fantom aan dat ze zullen samenwerken met Binance Chain om de interoperabiliteit te verbeteren door de creatie van een multi asset en cross chain ecosysteem dat een veelheid aan tokens ondersteunt, waaronder de ERC-20-standaard, de native Fantom-tokenstandaard en de BEP-2-tokenstandaard die op Binance Chain is bedacht.

De toepassing van Fantom in de praktijk

Het team van Fantom is in staat om snel te draaien en bewijst op deze manier dat zij Fantom DeFi capabel kunnen maken. Velen zeggen dat Fantom de alles-in-één DeFi oplossing is voor verschillende gebruikers op de cryptomarkt. De EVM-compatibele blockchain van Fantom geeft gebruikers de mogelijkheid om digitale activa rechtstreeks uit hun portemonnee te verhandelen en lenen. En dit alles wordt geleverd met bijna nul kosten en directe transacties. Dit is DeFi voor iedereen.

Bitvavo crypto

Fantom’s Opera mainnet is gemaakt met behulp van het OP DAG gebaseerde Lachesis consensus protocol en ondersteunt EVM-compatibele smart contracts. Dat stelt Fantom-gebruikers in staat om slimme contracten op het netwerk uit te voeren en maakt DeFi ideaal op Fantom.

FTM is het primaire token op het Fantom-netwerk. FTM wordt gebruikt voor het beveiligen van het netwerk door middel van staking, voor governance, voor betalingen en voor vergoedingen. Het belangrijkste nut van het FTM-token op Fantom is om het netwerk te beveiligen via een Proof-of-Stake-systeem.

De FTM-token is ook ideaal voor het verzenden en ontvangen van betalingen dankzij de hoge doorvoer, snelle finaliteit en lage kosten van het Fantom-netwerk. Op Fantom duren overschrijvingen ongeveer 1 seconde en kosten ze ongeveer $ 0,0000001.

FTM is nodig voor on-chain governance. Omdat Fantom een volledig toestemming- en leider-loos gedecentraliseerd ecosysteem is, wordt elke beslissing met betrekking tot het netwerk uitgevoerd door on-chain governance. Met governance kunnen stakers veranderingen en verbeteringen voorstellen en stemmen. FTM is het governance token dat nodig is om deel te nemen aan het stemproces.

Ook wordt FTM gebruikt voor netwerkkosten, zoals transactiekosten en kosten voor het implementeren van slimme contracten of voor het maken van nieuwe netwerken. Zonder een minimale barrière zou het netwerk een gemakkelijk doelwit zijn voor spam, wat uiteindelijk de prestaties belemmert en het grootboek vult met nutteloze informatie. Op Fantom zijn de kosten erg goedkoop, maar voldoende om de extreem duur te maken voor een kwaadwillende acteur om een aanval uit te voeren.

Veilig aankopen van Fantom

Jij kunt FTM kopen op alle grote cryptocurrency beurzen. De uitwisseling met het meeste volume en de laagste uitglijder is Binance. Jij kunt FTM kopen met BTC, ETH, USDT of BNB. We raden jou af om jouw FTM op beurzen op te slaan vanwege de bewaarrisico’s. Je zou ook stakingsbeloningen missen.

De crypto uitwisselingen werken vaak eenvoudig. Er is een simpel stappenplan te vinden op elke beurs die jou precies verteld hoe jij veilig Fantom munten kunt kopen. Doe van tevoren altijd goed onderzoek naar de door jou gekozen beurs. Op deze manier weet jij zeker dat de beurs te vertrouwen is voordat jij jouw persoonlijke gegevens invoert.

Hoe veilig jouw Fantom opslaan?

Zodra jij jouw FTM-tokens hebt gekocht, is het verstandig om ze van de beurs en in een beveiligde portemonnee te krijgen. Omdat er nu drie versies van FTM zijn, moet jij weten welke versie jij koopt om te beslissen in welke portemonnee jij de munt wilt opslaan.

De oudere en meest voorkomende ERC-20 token kan worden opgeslagen in elke ERC-20 compatibele portemonnee, zoals MetaMask of MyEtherWallet / MyCrypto. Het nieuwe BEP-2-token moet worden opgeslagen in een Binance-keten wallet, die jij moet maken voordat jij de Binance Bridge kunt gebruiken om de ERC-20 tokens om te zetten in BEP-2 tokens. En het native Opera FTM-token kan worden opgeslagen in de native fWallet die door Fantom is gemaakt.

Conclusie

Fantom is een nieuw op DAG gebaseerd Smart Contract-platform dat de schaalbaarheidsproblemen van bestaande openbare gedistribueerde grootboektechnologieën wil oplossen. Het platform wil zich onderscheiden van de traditionele op blok grootboek gebaseerde opslaginfrastructuur door te proberen een verbeterde versie van bestaande DAG-gebaseerde protocollen te gebruiken. Het Fantom platform keurt een nieuw protocol goed dat bekend staat als het “Lachesis-protocol” om consensus te behouden. Dit protocol is bedoeld om te worden geïntegreerd in de Fantom OPERA Chain. Het doel is om applicaties die boven op de Fantom OPERA Chain zijn gebouwd, te laten genieten van directe transacties en bijna nul transactiekosten voor alle gebruikers.

Fantom wordt vaak gezien als een Ethereum helper. Het is een oplossing om een deel van de belasting van Ethereum over te zetten naar het krachtige netwerk van Fantom. In plaats van te proberen gebruikers of T.V.L. van Ethereum te stelen, kunnen beide platformen samenwerken om de infrastructuur voor te bereiden en een veel groter gebruikersbestand te huisvesten. Ter herinnering, minder dan 1% van de wereldbevolking gebruikt op dit moment crypto.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan business development voor Fantom en blockchain gebruik en adoptie in de echte wereld. Het eerste concrete initiatief was het proefproject met het Afghaanse ministerie van Volksgezondheid om namaakgeneesmiddelen in regio te bestrijden. Momenteel produceren en distribueren drie Indiase farmaceutische bedrijven medische producten die on-chain worden gevolgd op Fantom.

No coins selected