FTT Koers

Het FTX Token project heeft zich inmiddels bewezen als een gedegen project en houdt zich prima staande tussen alle andere blockchain projecten. Tijd om hier dus eens nader op in te gaan. We zullen je vertellen wat het FTX Token precies is en wat de koersverwachtingen zijn.

Kennismaking met FTX Token

Het FTX-token (FTT) is een utility-token dat door de FTX exchange is gelanceerd met als doel om het ecosysteem draaiende te houden. De FTX Exchange is een derivatenbeurs, die is opgericht in april 2019. Investeerders en handelaren kunnen via hun futures- en leveraged tokens handelen op de cryptomarkten. Het voordeel van deze tokens is, dat de mogelijkheid wordt geboden om veel gebruikte cryptomunten te gebruiken, zonder dat men hiervoor een margin account benodigd is. Het is een veelzijdige beurs die ook diverse andere digitale activa aanbiedt.  Zo werd er bijvoorbeeld in 2020 gehandeld in speculatie-tokens met betrekking tot de verkiezingsuitslagen.

Bitvavo crypto

FTT-tokens zijn bedoeld om te gebruiken op de FTX Exchange. Het is de kern van de exchange en het heeft diverse uiterst slimme toepassingen voor gebruik op het platform. Voor de ervaren investeerders die kennis hebben van de handel in cryptomunten, zal het al snel duidelijk zijn dat de werking van het FTX token vergelijkbaar is met bijvoorbeeld het BNB token van Binance. Hiermee trekt men dus nogal wat aandacht van investeerders. De verschillende exchange tokens hebben de laatste jaren uitstekende resultaten opgeleverd.

De waarde van een exchange token hangt met name af van de voordelen die het aan de bezitters biedt. Natuurlijk moet ook de exchange zelf zijn waarde bewijzen. Verder moet er ook een beperkte voorraad van tokens zijn, zodat de waarde ervan kan stijgen. Als we dan naar FTT kijken is een van de voordelen, dat er kortingen op de handelskosten wordt gegeven aan de bezitters van het token. Daarnaast wordt een derde deel van alle betaalde vergoedingen wordt gebruikt om FTT terug te kopen. De teruggekochte tokens worden vernietigd. Men geeft aan dat dit proces blijft doorlopen, tot het moment dat de helft van de beschikbare tokens is verbrand. Op deze wijze kan FTX het aanbod controleren en de waarde verhogen.

We kunnen dus zeker stellen dat de FTX exchange een aantrekkelijke beurs is met een aantal specifieke voordelen. De specialisatie derivaten handel en andere producten zijn op de meeste andere exchanges niet beschikbaar. Daarnaast heeft men een OTC Handelsdesk voor de ondersteuning van handelaren die met grote volumes werken.

Bitvavo crypto

Als we kijken naar de wijze waarop de beveiliging is geregeld, is hier wel een minpunt te benoemen. Er is nog maar weinig bekend hoe FTX dit heeft georganiseerd. Dit ondanks dat het project en ontwikkelteam zeer hoog staat aangeschreven. Het is dus wel zaak dat men hier aan gaat werken.

Wallet

Organisaties zoals Binance maken het steeds gemakkelijker voor je. Ze bieden je een wallet aan die geschikt is voor alle cryptocurrency die op het platform wordt verhandeld. Je kunt met deze wallet je munten beheren, stortingen verrichten of ontvangsten doen. Erg handig dus. De grotere investeerders kiezen meestal voor een wallet in eigen beheer. Als desktop wallet kan je bijvoorbeeld Exodus gebruiken. Nog veiliger is natuurlijk een hardware wallet. De Ledger Nano X wallet is in dat geval een zeer goede keuze.

Waar kan ik FTX token kopen?

Wat enigszins als een nadeel voor FTX kan worden genoemd is dat je ze niet op ieder beurs kunt aankopen. Uiteraard kan dit op de FTX futures exchange zelf, maar ook op bijvoorbeeld Binance of BitMax.

Koersverwachtingen

Uitspraken over koersverwachtingen blijft erg lastig. Zeker op de langere termijn. Er zijn zoveel afhankelijkheden die een koers zomaar kunnen omgooien. Vooralsnog zijn de verwachtingen voor het FTX Token zeer positief. Voor de korte termijn wordt er een groei verwacht van rond de 45% in 2021. Dit zal volgend jaar mogelijk nog eens verdubbelen. De meeste investeerders kijken echter naar de lange termijn. Ook dan wordt er val het FTX Token verwacht. Experts verwachten dat in 2025 de waarde met zo’n 200% zal zijn gestegen. Als je bent geïnteresseerd in FTX, is het verstandig om het nieuws omtrent dit crypto project en de koersontwikkelingen goed te blijven volgen. Op deze wijze kan je zelf het voor jou geschikte instapmoment bepalen.

Conclusie

FTX is welleswaar nog erg jong maar de populariteit groeit snel. Met name hun veelzijdigheid en de specialisatie in derivaten, maken het tot een aantrekkelijke exchange. We verwachten dan ook dat dit, mede door de samenwerking met Binance dat het een van de meest populaire handelsplatforms zal worden. Als de ontwikkelingen zo doorgaan en ze het nu al grote productaanbod nog verder uitbreiden, moet het hen lukken om een flink marktaandeel te behalen. Wij zien de toekomst van het platform in ieder geval zeer zonnig in.

No coins selected