• 0 - Waardering

Golem koers

Een (op moment van schrijven) minder bekende cryptocurrency genaamd ‘Golem’ is van plan om de AirBnB te worden van de computersector. Deze digitale token maakt deel uit van een grootschaliger project die als doel heeft om de gebruikservaring van het internet zoals we deze tegenwoordig kennen te verbeteren. Bij de lancering van de ICO voor Golem werd het beoogde bedrag van zomaar even 820.000 Ethers behaald in minder dan één uur tijd. Wat is Golem nu echter precies en hoe kan jij er als investeerder je voordeel mee doen? Je komt het allemaal te weten door het raadplegen van de informatie die is terug te vinden op deze pagina!

Golem (GNT) koers

Een kennismaking met Golem

Het is het doel van het Golem project om rekenkracht op bestaande toestellen (zoals computers en smartphones) welke niet wordt aangewend te gaan gebruiken. Op deze manier moet het mogelijk worden gemaakt om het verwerkingsproces, maar ook de software prestaties en de snelheid van andere toestellen te verbeteren. Op het ogenblik dat bepaalde toestellen niet worden gebruikt kan het systeem haar beschikbare kracht gebruiken om deze in de handen te leggen van mensen die er op dat ogenblik wel nood aan hebben. Mensen die eigenaar van een toestel welke omwille van deze reden kan worden gebruikt ontvangen een vergoeding onder de vorm van Golem Network Tokens. Het uiteindelijke doel van Golem is om hun project op wereldwijde basis uit te rollen waardoor niet gebruikte computerkracht definitief tot het verleden moet behoren. De tokens van Golem worden verhandeld op Ethereum door middel van smart contracts.

De toepassing van Golem in de praktijk

Golem heeft het potentieel om er voor te zorgen dat het internet evolueert naar een nog stabielere en betrouwbare omgeving waarin individuen de mogelijkheid hebben om het maximale potentieel van hun toestellen aan te wenden en daar ook nog eens anderen mee te helpen. Extra aandacht kan er worden geschonken van de mogelijke toepassing van het Golem platform voor wat cybersecurity betreft. Neem nu bijvoorbeeld DDoS attacks. Dergelijke aanvallen staan er om bekend niet alleen websites, maar ook complete bedrijven of diensten plat te kunnen leggen. Wanneer een bedrijf met een dergelijke aanval wordt geconfronteerd en het gebruik maakt van de Golem technologie kan het op dat ogenblik inloggen in het netwerk en haar reserves laten aansterken. Op deze manier zou het zomaar mogelijk zijn om zware DDoS aanvallen tot het verleden te laten behoren.

Bovenstaand concept is niet helemaal nieuw, maar het Golem platform maakt het op uitstekende wijze realiseerbaar. Een gelijkaardig project luistert naar de naam ‘Amazon cloud Computing Services’ (vaak afgekort als AWS). De ontwikkeling van dergelijke services maakt duidelijk dat er binnen de verschillende (zakelijke) sectoren een toenemende vraag is naar direct beschikbare en grotere cloud service platformen. Op dit vlak zou Golem naar de toekomst toe dan ook mogelijks een interessante meerwaarde kunnen realiseren. Op fundamenteel vlak zou elk project, maar ook elk bedrijf of elke individu welke nood heeft aan een grote hoeveelheid aan rekenkracht gebruik kunnen maken van het Golem systeem. De doelgroep is dan ook ongelofelijk groot. Gaande van een artiest die bijvoorbeeld extra rekenkracht nodig heeft voor rendering tot Disney die graag haar animatieprojecten een duwtje in de rug wil geven, het kan allemaal. Ook de medische sector zou zomaar gebaat kunnen zijn bij het gebruik van het Golem platform.

Return on Investment

Het Golem systeem zou zomaar uitstekend aangewend kunnen worden door bedrijven die bijvoorbeeld op tijdelijke basis op zoek zijn naar meer rekenkracht voor het kunnen realiseren van hun projecten. Daarenboven is het weer mogelijk voor deze bedrijven om de extra rekenkracht die ze ter beschikking krijgen te compenseren door, bijvoorbeeld na sluitingstijd van het bedrijf systemen die niet worden gebruikt toegankelijk te maken voor het netwerk. Op deze manier worden stelselmatig bedrijven in nood uit de problemen geholpen en dat zonder dat er hoge kosten mee gepaard gaan, in tegendeel. Het spreekt voor zich dat dit slechts één enkel voorbeeld is, maar het geeft wel aan welk potentieel er aan Golem kan verbonden zijn.

Buiten bovenstaande is het zo dat het Golem systeem uitermate toegankelijk is voor een groot aantal verschillende toestellen. Dit betekent dat een systeem dat wordt ingezet niet noodzakelijkerwijs zeer krachtig moet zijn, in tegendeel. Een eenvoudige tablet kan bijvoorbeeld worden gesupercharged om de taken van een standaard laptop uit te kunnen voeren. Op deze manier wordt niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar ook de draagbaarheid. In situaties waarin er tijdelijk nood is aan meer rekenkracht, bijvoorbeeld net voor de vakantie of tijdens piekmomenten kan dit een zeer mooie oplossing blijken te zijn.

Continue verbeteringen moeten pijnpunten het hoofd bieden

Het project van Golem is bijzonder prestigieus, maar het moet gezegd dat er vanuit de technische mogelijkheden op dit ogenblik ook enkele problemen verwacht kunnen worden. Het grootste risico zit hem in de latency. Op het ogenblik dat een grote hoeveelheid computers en andere systemen verspreid over de wereld op zoek gaan naar meer rekenkracht kan er worden verwacht dat er sprake zal zijn van een bepaalde vertraging. Bovendien lijkt het voor de hand liggend dat het hele systeem afhankelijk zal zijn van de connectie waarover het aangesloten toestel beschikt. Een plots verlies van verbinding kan er de integriteit van het platform dan ook in gevaar brengen. Hetzelfde kan uiteraard worden gezegd van een plots verlies aan stroom. Uiteraard zijn dit potentiële risico’s waar niet alleen Golem mee te maken kan krijgen, maar ook alle andere cloud service platformen.

Conclusie; een uiterst prestigieus project met veel potentieel

Verschillende altcoins realiseren tegenwoordig zoveel meer dan de klassieke, relatief eenvoudige crypto-mining. Dit geldt niet in het minst voor Golem. Het is de doelstelling van Golem om middelen aan te wenden die we (zonder dat we het vaak zelf beseffen) eigenlijk reeds ter beschikking hebben. Dit zorgt er voor dat er voor het toepassen van het Golem systeem geen investeringen zijn vereist en bovendien mogen we ook het maatschappelijke karakter niet uit het oog verliezen. De mogelijkheden die Golem biedt bieden dan ook niet alleen potentieel voor de zakelijke, maar ook voor de particuliere sector. Welke koers Golem uiteindelijk zal varen en hoe toepasbaar het hele systeem in de praktijk zal worden zal de (nabije) toekomst moeten uitwijzen.

bitcoin
Bitcoin (BTC) 8.368,88 1.17%
ethereum
Ethereum (ETH) 170,46 1.89%
monero
Monero (XMR) 58,61 1.33%
ripple
XRP (XRP) 0,268232 1.37%
bitcoin-cash
Bitcoin Cash (BCH) 267,53 2.77%
iota
IOTA (MIOTA) 0,247559 2.47%
dash
Dash (DASH) 66,37 1.26%
stellar
Stellar (XLM) 0,067451 7.65%
cardano
Cardano (ADA) 0,039293 3.06%
neo
NEO (NEO) 9,84 3.08%
ethereum-classic
Ethereum Classic (ETC) 4,63 0.03%
qtum
Qtum (QTUM) 2,00 4.48%
omisego
OmiseGO (OMG) 0,889464 8.86%
eos
EOS (EOS) 3,19 3.09%
tron
TRON (TRX) 0,017709 2.54%
verge
Verge (XVG) 0,003619 0.97%
siacoin
Siacoin (SC) 0,001872 0.91%
golem
Golem (GNT) 0,041573 0.15%

© 2019 - Crypto.nl | Privacy disclaimer