GRT Koers

De Graph (GRT) is een Ethereum-token dat The Graph aandrijft. Het gedecentraliseerde protocol van The Graph wordt gebruikt voor het indexeren en opvragen van gegevens die op blockchains staan opgeslagen. Gegevens van blockchains worden geïndexeerd via The Graph. Het gaat over gegevens van netwerken als Ethereum en Filecoin. Deze gegevens zijn gegroepeerd in open API’s die subgraphs worden genoemd die iedereen kan opvragen.

Kennismaking met The Graph

The Graph is een project waarvan het protocol het mogelijk maakt om netwerken zoals Ethereum (ETH) en InterPlanetary File System op te vragen. Het protocol doet het opvragen en verzamelen van de gegevens zonder enige interactie met een derde partij. Dit gebeurt dus allemaal op een veilige manier. Het project van The Graph beweert dat het query’s snel, betrouwbaar en veilig maakt. Ook beweert het project dat het iedereen in staat stelt om application programming interfaces (API’s) genaamd subgraphs te bouwen en te publiceren. Deze API’s kunnen fungeren als tussenpersonen en kunnen er op die manier voor zorgen dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren.

Bitvavo crypto

Het team achter The Graph is redelijk groot. De projectleider van The Graph is Yaniv Tal. De onderzoeksleider is Brandon Ramirez. De tech-lead van het project is Jannis Pohlmann. Het project heeft ook professionals aan boord van de Ethereum Foundation, Puppet, Barclays pic en Redhat. Het vermogen van The Graph om gebruikers hun eigen API’s te laten maken en gebruiken heeft uniswap aangetrokken. Uniswap is een bekende gedecentraliseerde uitwisseling.

‍The Graph

Het project van The Graph heeft ook zijn eigen token. Deze token gaat op de cryptomarkt onder de naam GRT. Het token van het project is betrokken bij elke fase van de economie van The Graph welke bestaat uit mensen die indexeren, curatoren en mensen die delegeren. Mensen die indexeren bedienen de knooppunten van de grafiek en zetten GRT in. Zij verdienen geld wanneer een query wordt verwerkt. Curatoren beslissen wat ze willen indexeren en worden voor die actie betaald. Mensen die delegeren krijgen een deel van het inkomen dat wordt verdiend door degenen die indexeren. The Graph onderzoekt ook het bieden van ondersteuning voor extra layer-one blockchains zoals Bitcoin (BTC), Polkadot (DOT) en NEAR.

Oorspronkelijk gelanceerd op de Ethereum-blockchain is de missie van The Graph om ontwikkelaars te helpen relevante gegevens te gebruiken om de efficiëntie van hun gedecentraliseerde applicatie (dApp) te verhogen.

Bitvavo crypto

De toepassing van The Graph in de praktijk

De eerste stap van The Graph voor het samenvoegen van gegevens gebeurt via de Graph Nodes die continu netwerkblokken en slimme contracten scannen op informatie. Wanneer een toepassing gegevens toevoegt aan de blockchain via slimme contracten, voegt de Graph Node de gegevens van deze nieuwe blokken toe aan de juiste subgraphs. Zodra de Graph Node informatie extraheert zijn er drie typen gebruikers die bijdragen aan het organiseren van gegevens in het protocol. Deze typen gebruikers zijn hierboven al besproken.

Alle typen gebruikers verdienen een deel van de netwerkkosten voor hun werk, afhankelijk van hun rol. Deze gegevens kunnen vervolgens gemakkelijk worden geopend door applicaties die informatie zoeken die hen zal helpen hun software uit te voeren door het gebruik van query’s.

Een voorbeeld van de diensten van The Graph is Decentraland. Decentraland heeft bijvoorbeeld toegang tot de informatie van The Graph om land, accessoires en verzamelobjecten in verschillende toepassingen te vinden en brengt ze naar hun marktplaats, zodat gebruikers ze vanaf een centrale locatie kunnen kopen.

Veilig aankopen van The Graph

De GRT cryptocurrency speelt een belangrijke rol bij het onderhouden en exploiteren van het The Graph netwerk. Het wordt bijvoorbeeld toegekend als een stimulans voor de computeroperators die gegevens indexeren die aan het protocol zijn gerapporteerd door gebruikers en ze worden uitgegeven wanneer gebruikers toegang willen tot deze gegevens.

Er zijn een aantal manieren om GRT te kopen. Velen vinden echter dat het kopen van GRT het gemakkelijkst is via een vertrouwde wereldwijde uitwisseling zoals Kraken. GRT is ook beschikbaar op andere top exchanges zoals Binance en Poloniex. Er zijn op dit moment geen fiat/ GRT handelsparen beschikbaar. Dus je moet eerst je valuta omzetten naar Ethereum, Bitcoin of een andere native token van het netwerk. Vervolgens kun je het omzetten in GRT.

Hoe veilig jouw The Graph opslaan?

Eén van de beste plaatsen om The Graph (GRT) op te slaan is een versleutelde hardware wallet zoals die gemaakt door Ledger of Trezor. Hardware wallets gebruiken extreem high-end encryptie technieken om jouw geld veilig en beveiligd te houden tegen geavanceerde netwerkaanvallen of eenvoudige oplichtingspraktijken.

Als je net begint met cryptocurrencies of gewoon op zoek bent naar een plek om jouw BRT op een veilig apparaat op te slaan dan kan een mobiele portemonnee geschikt zijn vanwege het gemak, de beveiliging en de back-up opties die ze bieden. Je kunt dus ook online wallets gebruiken om jouw GRT op te slaan.

Conclusie

The Graph biedt een broodnodige service aan een industrie die aan de vooravond staat van een nieuw breakout-jaar. Het netwerk blijft bijdragen tot verdere innovatie en ontwikkeling van de gedecentraliseerde sector. Je kunt verwachten dat nog meer DeFi-platforms gebruik gaan maken van deze veilige en efficiënte methode voor het verkrijgen van Ethereum-blockchaingegevens naarmate de industrie bloeit. Voorlopig zal The Graph zijn rol als hoeksteentechnologie in de markt voortzetten.

Uiteindelijk wil The Graph (GRT) de naadloze uitwisseling van gegevens tussen blockchains en applicaties bewerkstelligen. Het platform is één van de eerste gedecentraliseerde indexerings- en querysoftware die op de markt beschikbaar is. Als zodanig blijft het platform op dit moment een groeiende adoptie zien. Indrukwekkend is dat het netwerk al meer dan een miljard zoekopdrachten heeft bereikt sinds de lancering in 2020.

We kunnen natuurlijk niet voorspellen hoe de ontwikkelingen van The Graph gaan verlopen. Echter als de huidige adoptietrend blijft toenemen dan kan de toekomst veel goeds beloven. Als je van plan bent om te gaan handelen met The Graph dan geldt natuurlijk, net als bij alle andere cryptocurrencies, dat dit risico’s met zich meebrengt.

No coins selected