NLG koers

De Gulden is terug! Na de lancering van Bitcoin besloot een groepje ontwikkelaars om een cryptovaluta te ontwikkelen met een nostalgische verwijzing naar de Nederlandse Gulden. De NLG-token werd op de markt gelanceerd op 8 april 2014 en moest er voor zorgen dat nog meer Nederlanders voeling kregen met het (toen nog) nieuwe cryptogeld. Van bij de start werden er dan ook verschillende acties ondernomen om er voor te zorgen dat de nieuwe Gulden direct goed geïntroduceerd kon worden bij de doelgroep. Ben jij ook benieuwd om te weten te komen wat je nu precies allemaal met de virtuele Gulden kan doen? Dan is het zonder meer de moeite waard om even alle informatie hier op deze pagina door te nemen!

Wat is Gulden?

Gulden is een digitaal betaalmiddel welke het voor iedereen mogelijk moet maken om zijn of haar kapitaal terug ten volle in handen te kunnen nemen. Het is de bedoeling van het team achter de Gulden om er voor te zorgen dat mensen terug volledig zelf de controle hebben over hun financiële middelen. Dit aldus zonder dat er daarvoor steeds tussenkomst is vereist van een bank of een andere centrale autoriteit. Dit zorgt er voor dat Gulden in de basis eigenlijk hetzelfde doet als Bitcoin evenals menig aantal andere cryptocurrencies die op de markt zijn terug te vinden. Dat klopt, maar toch weet ze zich ook op één duidelijke manier van de rest te onderscheiden. Het Gulden platform staat er namelijk om bekend zeer laagdrempelig te zijn.

Bitvavo crypto

Op welke manier weet Gulden zich te onderscheiden?

Van cruciaal belang voor het voortbestaan van een cryptovaluta is de manier waarop ze zich (al dan niet) weet te onderscheiden ten opzichte van de overige cryptocurrencies op de markt. Voor Gulden is dat een beetje een dubbeltje op zijn kant. In eerste instantie is het namelijk zo dat Gulden uitsluitend kan worden gebruikt om (internationale) transacties uit te voeren op de blockchain. Dit kan echter met andere cryptovaluta’s zoals bijvoorbeeld Bitcoin ook. Dit zorgt er voor dat we verder moeten gaan zoeken naar een kenmerk waarmee deze cryptocurrency zich weet te onderscheiden ten opzichte van de rest. Die vinden we terug in de gebruiksvriendelijkheid waarover ze beschikt.

Reeds van bij de lancering heeft het team achter Gulden er voor gezorgd dat de instapdrempel voor haar gebruikers zo beperkt mogelijk kon worden gehouden. Ze is daar bovendien ook op uitstekende wijze in geslaagd. Niet alleen is er de eenvoudige desktopwallet voor Gulden, daarnaast bestaan er ook uitstekende mobiele applicaties voor deze cryptocurrency. Het team achter Gulden is op dit vlak absoluut in haar opzet geslaagd. Zelfs een absolute leek die nog helemaal niets af weet van crypto kan met Gulden aan de slag. In zekere zin heeft het ontwikkelingsteam op deze manier zelfs onrechtstreeks bijgedragen aan de groei evenals de uitgebreidere adoptie van de cryptomarkt in het algemeen.

Het gebruik van Gulden (NLG) in de praktijk

Op het ogenblik dat je er voor gaat kiezen om in de praktijk gebruik te maken van Gulden zal je kunnen vaststellen dat dit zeer eenvoudig kan gebeuren. Bovendien is het ook nog eens zo dat je op meerdere manieren kan betalen met Guldens. In eerste instantie spreekt het voor zich dat je de mogelijkheid hebt om NLG-tokens over te maken tussen verschillende wallets. Dit gezegd zijnde is het eveneens een mogelijkheid om betalingen met Guldens uit te voeren in een winkel. Je moet er wel voor zorgen dat je hiervoor de mobiele applicatie van Gulden hebt geïnstalleerd. Bovendien moet de winkel in kwestie uiteraard ook Guldens accepteren.

Bitvavo crypto

Wat het gebruik van Gulden in de praktijk nog interessanter maakt is het feit dat er een automatische transactie tussen Gulden en fiat-geld (in dit geval dus euro’s) mogelijk is. Dit is iets wat niet alle cryptocurrencies op de markt zomaar aanbieden, in tegendeel. Op het ogenblik dat je er voor hebt gekozen om de mobiele applicatie van Gulden te installeren op je smartphone en / of tablet zal je kunnen vaststellen dat je zomaar een transactie met Gulden kan doen naar een IBAN bankrekening. Binnen slechts één werkdag zal het geld vervolgens worden bijgeschreven op de bankrekening in kwestie. Ook dit is een uitstekende reden om deze Nederlandse cryptovaluta even te ontdekken.

Veilig jouw NLG-tokens opslaan

Het team achter de Gulden cryptocurrency heeft er meteen voor gekozen om haar gebruikers tal van verschillende wallets aan te bieden. Van welke wallet jij gebruik gaat maken is een beetje afhankelijk van wat je met jouw NLG-tokens gaat doen. Heb je een bepaalde hoeveelheid van deze tokens aangekocht omdat je er daadwerkelijk in de praktijk betalingen mee wil gaan uitvoeren? In dat geval ben je haast verplicht om de mobiele wallet voor iOS en Android te downloaden. Dit kan zeer eenvoudig uit de Play Store of Apple Store gebeuren.

Ben jij helemaal niet van plan om met jouw NLG-tokens te gaan betalen, maar heb je ze aangekocht als investering? In dat geval kan je er natuurlijk ook voor kiezen om ze op te slaan op je mobiel toestel, maar je kan ze ook veilig wegzetten op je computer. Door het installeren van de desktop wallet van Gulden zorg je er voor dat je de houder bent van je private key en sla je jouw tokens op los van het internet. Ook dit is dan ook absoluut een zeer veilige manier om jouw investering in Gulden te waarborgen voor de toekomst.

Conclusie; een ongelofelijk toegankelijke cryptocurrency

Het is absoluut een uitdaging voor Gulden om een vaste plaats te kunnen bemachtigen binnen de cryptomarkt. Echter is het een zeer verstandige keuze geweest van het team achter Gulden om meteen een zo laag mogelijke drempel te creëren voor haar gebruikers. Het is dan ook niet alleen erg eenvoudig om NLG-tokens te kopen, daarnaast zijn ze ook zeer gemakkelijk te gebruiken. Dit niet alleen voor het uitvoeren van overboekingen, maar ook voor het realiseren van betalingen in bijvoorbeeld jouw favoriete winkel. Dit kan er gecombineerd met de nostalgische invloed waar de cryptomunt absoluut over beschikt zomaar voor zorgen dat ze een blijvertje is. Of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn zal de toekomst moeten duidelijk maken!

No coins selected