HBAR Koers

Een van de problemen die we bij veel blockchain projecten zien, is de snelheid waarmee transacties worden afgehandeld. Swirlds lanceerde daarom enkele jaren terug hun eigen Hedera platform. Hierbij zegden zij toe dat op hun netwerk de hoogste transactiesnelheden van de cryptowereld zouden worden behaald. Wij hebben voor jou bekeken hoe zij dit denken te realiseren. Daarnaast kijken we ook naar de koersverwachtingen.

Kennismaking met Hedera Hashgraph

Hedera Hashgraph wordt gezien als een meest vooruitstrevende DLT projecten binnen de wereld van Distributed ledger technology. Alhoewel het zeer een zeer complexe materie is, zullen we proberen om het begrijpelijk te houden. Een van de voordelen van DLT is dat de schaalbaarheid veel groter is dan bij blockchain. Het kan worden omschreven als een geheel nieuw consensusprotocol waarbij de structuur van de database compleet is omgegooid. Ontwikkelaar van het eerste uur is Leeman Badri. Het patent is eigendom van Swirlds. Dit patent past eigenlijk niet in de gedachtewereld van de crypto community, die opensource technologie als een van de pijlers zien. Men ziet het echter wel als een noodzakelijk kwaad om een echt grote speler te kunnen worden voor het grote publiek.

Bitvavo crypto

Het belangrijkste kenmerk van het platform is de hoeveelheid transacties die het platform toestaat. HBAR staat er tot wel 250.000 per seconde toe. Ter vergelijking, gerenommeerde blockchains zoals Bitcoin bijvoorbeeld staan er slechts tientallen per seconde toe. Elke HBAR transacties wordt dan binnen enkele seconden verwerkt. Het dagen of soms weken wachten is hiermee dus verleden tijd.

Je zou dan verwachten dat dit veel hogere kosten met zich meebrengt, maar deze zijn juist enorm laag. Men schat in dat ze zo’n een tienduizendste dollar zijn. Dit is een fractie van wat andere platforms in rekening brengen. Als we daarnaast ook noge eens de ondersteuning van smart contracts meenemen en dat men het consensusprincipe hanteert, kan je met recht zeggen dat het platform enorm veel te bieden heeft. Experts zeggen dan ook dat Hedera Hashgraph een derde generatie (na Bitcoin en Ethereum) heeft gecreëerd. Neem hierin mee dat bedrijven als IBM en Google ook in de raad van bestuur zijn vertegenwoordigd en dit zou best eens waarheid kunnen worden. Enthousiasme is dus zeker gerechtvaardigd. Maar, laten we eerst eens zien of alle ontwikkelingen zich ook doorzetten.

Natuurlijk kon een eigen cryptomunt ook hier dan ook niet uitblijven. Sinds eind 2019 heeft het platform dan ook een eigen cryptomunt, de HBAR genaamd. De munt is belangrijk voor ontwikkelaars die hem als brandstof gebruiken voor de financiering van slimme contracten. Daarnaast wordt die gebruikt voor de transacties die op het platform plaatsvinden.

Bitvavo crypto

Wallet

Koop je HBAR via een exchange zoals Binance of Bitvavo, kan je de cryptomunten opslaan in de wallet van de exchange zelf. Dit wordt dan ook door veel gebruikers gedaan. Wel zo handig en eenvoudig natuurlijk, maar het is altijd veiliger om ze in een hardware wallet te op te slaan. Bij gebruik van een hardware wallet ben je veel beter beschermt tegen hackers en criminelen die jou je cryptomunten afhandig willen maken. Er zijn er verschillende beschikbaar. Een veel gebruikte die goed bekend staat, is de Ledger Nano X. Heb je al een hardware wallet in je bezit, check dan vooraf even of je daar ook HBAR in kunt bewaren.

Waar kan ik HBAR kopen?

Ben je geïnteresseerd in HBAR? Je kan deze cryptomunt eenvoudig aankopen via exchanges zoals Binance of Bitvavo. Betalingen kun je eenvoudig via iDeal verrichten wat natuurlijk enorm handig is. Deze exchanges bieden je ook nog tal van andere voordelen.

Koersverwachtingen

Uitspraken over koersverwachtingen blijft erg lastig zo ook in dit geval. Er zijn zoveel afhankelijkheden die een koers zomaar kunnen omgooien. Vooralsnog zijn de verwachtingen voor HBAR zeer positief. Zeker als we kijken naar de lange termijn van zo’n vijf jaar zijn stijgingen van een paar honderd procent zeker realistisch. Dit zullen de meeste investeerders dan ook doen. Maar het blijven natuurlijk allemaal voorspellingen. Als je echt geïnteresseerd bent in HBAR, is het echter altijd verstandig om het nieuws omtrent dit crypto project en de koersontwikkelingen goed te blijven volgen. Dit is namelijk de beste manier om zelf jouw ideale instapmoment te kunnen bepalen.

Conclusie

HBAR is een nog erg jong project maar met enorm veel potentie. De structuur en de besturing van het project geven enorm veel stabiliteit. De samenstelling ervan maar ook het feit dat feit dat het geen opensource platform is, zal veel mensen ook doen twijfelen. De grote voordelen van de technologie zoals de enorme snelheid alsmede de zeer lage kosten maken echter dat het een veelbelovend platform is dat ook zeker de moeite waard is om te blijven volgen. Wat ons betreft is dit dan ook absoluut een aanrader.

No coins selected