HBTC Koers

Huobi BTC (HBTC) token heeft tot doel de groei van de gedecentraliseerde markt te bevorderen door de Bitcoin (BTC) (het grootste en meest liquide actief) te injecteren in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem.

Kennismaken met Huobi BTC

Huobi is een op de Seychellen gebaseerde cryptocurrency exchange. De uitwisseling is opgericht in China. Het bedrijf heeft nu kantoren in Hong Kong, Zuid-Korea, Japan en de Verenigde Staten. In augustus 2018 werd het een beursgenoteerd bedrijf in Hong Kong.

Bitvavo crypto

Na een verbod van 2017 op Bitcoin-uitwisselingen door de Chinese overheid, stopte Huobi Bitcoin-opnames. Huobi China blijft opereren als een blockchain-advies- en onderzoek platform. Vanaf maart 2018, Huobi verwerkte ongeveer US $ 1 miljard in transacties dagelijks.

Huobi BTC

Huobi’s verhaal begint met Leon Li. Hij is een voormalig Oracle-ingenieur die in 2013 besloot dat genoeg genoeg was en het Huobi-domein kocht voordat hij later in datzelfde jaar BTC-handel live nam. Het platform was snel op de been en klaar om te profiteren van de stoom die wordt gewonnen rond de opkomende Bitcoin-markt. Huobi ontving investeringen van opmerkelijke plaatsen waaronder de nu legendarische Sequoia Capital-groep.

Natuurlijk is crypto ontzettend onvoorspelbaar. Als je lang genoeg in de industrie bent geweest dan zul jij je zeker het moment herinneren wanneer China de ban-hamer op crypto-uitwisselingen liet vallen. In een plotselinge beweging besloot ’s werelds meest bevolkte natie zich terug te trekken uit alle cryptohandel, wat betekent dat in China gevestigde beurzen zoals Huobi een pauze moesten nemen en met een plan B moesten komen .

Bitvavo crypto

Het was toen dat de uitwisseling naar Singapore verhuisde en een beetje zielsonderzoek leek te ondergaan. Tot dat moment had Huobi zich altijd uitsluitend op de Chinese markt gericht. Nu China eruit was, moest het zichzelf opnieuw uitvinden als de beurs het moment wilde overleven. Bij die realisatie begon Huobi zijn platform te globaliseren, te beginnen met Japan, Korea, Rusland en een internationale hoofduitwisseling.

De toepassing van Huobi BTC in de praktijk

HBTC werd uitgebracht door Huobi in februari van 2020. HBTC handhaaft een strikte, asset-backed 1:1 peg naar BTC. Elke 1HBTC uitgegeven zal volledig worden gesteund door dezelfde BTC asset hoeveelheid om ervoor te zorgen dat jij een 1:1 uitwisseling tussen HBTC en BTC op elk gewenst moment kunt uitvoeren. Gebruikers kunnen HBTC verkrijgen op Huobi Global en Huobi Korea.

De belangrijkste kenmerken van HBTC zijn:

(1) Gekoppelde waarde: HBTC is strikt gekoppeld aan BTC, met een strikte 1HBTC: 1BTC-wisselkoers.
(2) Hoge liquiditeit: BTC heeft de grootste marktkapitalisatie op de cryptocurrency-markt en is het meest bekende digitale activum. Als een token dat op het Ethereum-netwerk wordt geïmplementeerd, wordt verwacht dat HBTC liquiditeit zal injecteren in de gedecentraliseerde markt.
(3) Efficiënte handel: Het gebruik van HBTC als BTC on-chain activa-overdrachts-mechanisme vermindert de transactiebevestigingsperiode van 1 uur tot 5 minuten.
(4) Verlaging van de handelskosten: Het gebruik van HBTC om on-chain BTC-overdrachten tussen platforms uit te voeren, brengt dezelfde vergoedingspercentages met zich mee als andere ERC20-tokens, wat relatief goedkoper is dan BTC-kosten.
(5) Transparant en verifieerbaar: Gebruikers kunnen HBTC-activa verifiëren aan zowel de BTC- als Ethereum-kant. Details van alle overdrachten van activa worden gepubliceerd op de officiële HBTC-website. Gebruikers kunnen keten HBTC-assets gratis online verifiëren.
(6) Ondersteunt gedistribueerde services: HBTC ondersteunt gedistribueerde uitwisselingsdiensten van externe agenten. (Huobi Global is het belangrijkste handelsplatform om HBTC te ondersteunen).

Veilig aankopen van Huobi BTC

Gebruikers kunnen HBTC inwisselen voor BTC en vice versa op Huobi Global (HBG) en/of HBTC officiële website. Er zijn nog geen andere exchanges gevonden die deze cryptocurrency verhandelen.

Hoe veilig jouw Huobi BTC opslaan?

Huobi BTC (HBTC) is een standaard ERC20 token gesteund door 100% BTC. Hierdoor is de token op te slaan in elke ERC20 wallet. Tokens die zeer toegankelijk zijn worden ERC20-tokens genoemd. De toegankelijkheid van deze tokens maakt dat ze vaak op een hardware wallet worden opgeslagen. Een voorbeeld van een hardware wallet voor deze tokens is de Ledger Nano S.

De hardware wallet slaat private keys van de wallet op een apparaatje op. Internet of verbinding met een computer is dan niet nodig. Zo worden hackers gemakkelijk buiten de deur gehouden. Er is wel een groot nadeel verbonden aan ERC20 tokens: de meeste projecten gebruiken na enige tijd een eigen blockchain. De waarde van de ERC20 tokens daalt op deze manier. Dit wordt aangeduid als ‘het verbranden van tokens’.

Er zijn ook software applicaties zoals Atomic waar jij jouw ERC20-tokens kunt opslaan. Atomic gaat mobiel, dus kan al jouw ERC20-tokens beheren binnen een Android-applicatie. Voor iOS apparaten zijn ook apps beschikbaar die online wallets bieden om jouw cryptocurrency tokens op te slaan.

Conclusie

Het is niet gebruikelijk om cryptocurrency-uitwisselingen hun eigen tokenized versie van de Bitcoin te zien maken. Het lijkt er immers op dat dit niet onmiddellijk nodig is. In het geval van Huobi Bitcoin (HBTC) werd de oprichting in februari 2020 gemaakt als middel om het Ethereum-ecosysteem te ondersteunen. Huobi Global heeft het contract geïmplementeerd op de Ethereum-blockchain om HBTC te creëren en de groei van de DEX-handel te vergemakkelijken.

Net als de andere activa op deze lijst, moet elke HBTC worden geback-by 1 volledige Bitcoin. Door HBTC te bezitten, biedt Huobi enkele voordelen voor zijn gebruikers met snellere handel en lagere handelskosten. Tegenwoordig hebben Bitcoin-transacties nog steeds ongeveer een uur nodig om 6 netwerkbevestigingen te bereiken. In schril contrast hiermee duurt het slechts 5 minuten of minder om HTBC-overdrachten naar het netwerk van Ethereum te maken, om volledig te worden bevestigd.

Om HBTC te verkrijgen, biedt Huobi Global een handelspaar met de Bitcoin rechtstreeks. In de geest van volledige transparantie creëerde Huobi ook een website voor al haar HTokens. Deze pagina laat zien dat er momenteel 6010.1049 HBTC in omloop is, ter waarde van $ 98.626 miljoen. Historisch gezien zijn er in totaal 6010.1646 HBTC geweest, waarvan 0,05964 HBC sinds februari 2020 is verbrand.

No coins selected