HOT Koers

Holochain geeft aan dat zij een alternatief is voor de traditionele blockchain. Dit horen we wel vaker natuurlijk. Of dit echt zo is, zullen we in de loop der tijd gaan ondervinden. Wij vinden het een project dat interessant is om eens nader te bekijken. Meer weten over Holochain, hoe het werkt en wat de verwachtingen zijn? Lees dan verder!

Kennismaking met Holo

Holochain is een ontwikkelplatform waarop decentrale applicatiesn (DApps) kunnen worden ontwikkeld zonder dat hier een centrale server bij benodigd is. De applicaties worden gehost door computers van gebruikers. Iedere gebruiker heeft dus de applicatie lokaal op zijn computer opgeslagen. Dit lijkt op het torrent principe. Gebruikers die hun computers aanbieden als host, of schijfruimte beschikbaar stelt, wordt uitbetaald in HOT. HOT is de native token van Holochain.

Bitvavo crypto

De officiële lancering van het primaire netwerk moet nog plaatsvinden. Het HOT-token is dan ook een tijdelijke benaming. Bij de officiële lancering zal de naam worden gewijzigd in HOLO token. De waarde zal niet wijzigen, maar HOLO zal wel meer functionaliteiten bieden.

Hoe werkt het?

Bij de traditionele blockchain techniek slaan alle Nodes hun bestanden op in dezelfde database. Ze doen ook allemaal een controle hierop en pas als alle Nodes akkoord zijn, zal een transactie worden geaccepteerd. En dit is dus precies het grote verschil met Holochain. Bij de Dapps bevat iedere Node namelijk andere data. Iedere Node communiceert met zijn eigen sleutel met de database. Theoretisch gezien kunnen er dus oneindig veel transacties worden uitgevoerd in een bepaalde tijd. Dit in tegenstelling tot de traditionele netwerken waarbij iedere transactie door alle betrokkenen wordt geverifieerd.

Holochain gebruikt dus geen centrale server maar individuele computers voor het hosten van applicaties. Iedere gebruiker biedt, via op de achtergrond draaiende software, processorkracht en schijfruimte aan, die voor een applicatie benodigd is. Hoe meer gebruikers een applicatie krijgt, zullen de hostingkosten dus meer gespreid worden. Dit zorgt er ook voor dat de schaalbaarheid in feite oneindig is. Dit is dus een heel groot voordeel omdat juist de schaalbaarheid voor veel blockchains problemen kan opleveren.

Bitvavo crypto

Iedere DApp heeft zijn eigen chain. De gebruikers treden op als hosts. Iedere host is in het bezit van de unieke ‘DNA’ code van de DApp. Als je dit combineert met je eigen identiteit, is bij alle gebruikers bekend wie je bent en welke DApps je gebruikt. Een peer to peer controleslag voorkomt dat er kan worden gemanipuleerd. Als de nodes een aanpassing op een DApp van jou afwijzen, kan je gewoon veder gaan op een andere chain. Of de gebruikers jou dan met de aangepaste applicatie blijven volgen, is aan hen zelf.

De Dapps werken grotendeels zelfstandig en zijn een soort eilandjes. Hierdoor is Holochain nog meer decentraal ingericht dan de meeste traditionele netwerken. Het grootboek wordt alleen gecontroleerd om de zien of een transactie ook daadwerkelijk kan worden verwerkt. Dit maakt het platform een stuk sneller dan de traditionele concurrenten.

Het Holo ecosysteem is volledig afhankelijk van de  ‘hosts’ die in het systeem meedraaien.  Ze bieden de ontwikkelaars die apps op het netwerk willen bouwen, de benodigde processorkracht en schijfruimte. In ruil hiervoor krijgen de ‘hosts’ een beloning uitgekeerd in de vorm van Holo fuel (HOT). De waarde die aan HOT is toegekend, wordt ‘gebacked’ door processorkracht. Men noemt die ook wel Holo fuel ‘crypto-credits’. HOT is speciaal gecreëerd om in heel korte tijd enorm veel micro-transacties te kunnen doen.

Wallet

Je kunt je HOT natuurlijk bewaren in je online wallet van je exchange. Dit heeft zo zijn voordelen en maakt het erg eenvoudig. Heb je grotere aantallen en/of wil je goed beschermt zijn tegen hackers en criminelen? Kies dan voor een hardware wallet. De meest gebruikte hardware wallets zijn die van Ledger.

Waar kan ik HOT aanschaffen?

HOT kan je eenvoudig aankopen via Exchanges zoals bijvoorbeeld Binance of Bitvavo.  Je maakt dan eerst een account aan. Hierna kan je eenvoudig via iDeal stortingen doen en kun je beginnen met handelen. Super eenvoudig dus.

Koersverwachtingen

De prijs van HOT wordt grotendeels bepaald door het het aantal gebruikers en de hoeveelheid  programmeurs die het platform gebruiken voor hun Dapps. Als dit aantal stijgt, zal dit de koers zeker ten goede komen. Voorspellingen blijven altijd lastig, zeker als je naar de langere termijn kijkt. Ben je geïnteresseerd in Holo, volg dan het nieuws omtrent dit project. Dit bepaalt voor een belangrijk deel het koersverloop. Op deze wijze kan je zelf het voor jou geschikte instapmoment bepalen.

Conclusie

Het Holochain project is een veelbelovend crypto project. Het team heeft enorm veel kennis en ervaring. Hun oplossing voor het probleem van schaalbaarheid, is een uitkomst. Als het project de ingeslagen weg vervolgt en hun platform verder kunnen vervolmaken zal dit er aan bijdragen dat het grote publiek Holochain ook weet te vinden. Wij zullen de ontwikkelingen rondom het project in ieder geval met belangstelling volgen.

No coins selected