ICX koers

Het ICON project kan het best worden omschreven als een blockchain ecosysteem welke zichzelf als belangrijkste doel heeft gesteld om hyperconnectiviteit mogelijk te maken. Het doet dit door blockchains evenals andere financiële systemen met elkaar te verbinden. Organisaties of bedrijven zouden door gebruik te maken van het ICON platform op een relatief eenvoudige manier hun eigen private blockchain kunnen opzetten. Op deze manier kan men onderling binnen het bedrijf bijvoorbeeld waarde uitwisselen zonder dat er daar een derde partij bij betrokken dient te worden. De ICX-token van ICON kan op de blockchain zowel worden gebruikt voor het uitvoeren van transacties als van smart contracts.

De ICON ICO

ICON is net zoals heel wat andere crypto projecten op de markt gelanceerd door middel van een zogenaamde ICO. De ICO werd gehouden in het najaar van 2017 en was ongelofelijk succesvol. De ICO werd opgestart met als doelstelling om binnen een termijn van 20 dagen een bedrag van om en bij de 43 miljoen dollar op te halen. Het project is daar eigenlijk zeer eenvoudig in geslaagd. Bovendien was de ICON ICO op het moment in kwestie de belangrijkste en tevens ook grootste van Korea.

Bitvavo crypto

Kennismaking met ICON

ICON zorgt er voor dat het mogelijk wordt gemaakt om verschillende community’s met elkaar te verbinden op de blockchain. Het spreekt voor zich dat elke blockchain over diens eigen karakter beschikt. Dit heeft als gevolg dat er standaard geen connectie bestaat tussen de verschillende blockchains die er op de markt zijn terug te vinden. Dit terwijl het in bepaalde situaties wel handig kan zijn om bepaalde informatie eenvoudig uit een ander project te kunnen halen. ICON heeft zelf specifiek enkele voorbeelden uit de medische wetenschap aangehaald. Een mogelijke toepassing die ICON aan kan gaan aanbieden in de toekomst kan betrekking hebben tot het opslaan van bepaalde, gevoelige, medische informatie. Door gebruik te maken van de blockchain is het niet mogelijk om te frauderen met de gegevens en dat terwijl ze toch altijd inzichtelijk zijn.

In bovenstaande situatie zal de medische data uiteraard worden opgeslagen op één enkele blockchain, namelijk de blockchain van het ziekenhuis in kwestie. Op het ogenblik dat andere medische onderzoekers, bijvoorbeeld uit andere ziekenhuizen of uit andere regio’s in de wereld die informatie willen opvragen is dat niet zomaar mogelijk. Dit omdat er door deze partijen gebruik zal worden gemaakt van een andere blockchain. Het systeem van ICON kan er in de praktijk voor zorgen dat verschillende partijen data op meerdere blockchains met elkaar kunnen uitwisselen. Dit bovendien ook nog eens op een zeer eenvoudige manier.

Bovenstaande kan een directe oplossing bieden voor een probleem waar zowel patiënten als dokters tegenwoordig veelvuldig mee worden geconfronteerd. Op het ogenblik dat een patiënt bijvoorbeeld een second opinion wil hebben in een ander ziekenhuis kan het behoorlijk lang duren voordat de benodigde informatie is uitgewisseld. Dit zorgt er niet alleen voor dat de wachttijd aanzienlijk langer wordt, daarnaast kan dit ook zomaar extra risico’s met zich meebrengen voor de patiënt in kwestie. Op het ogenblik dat de verschillende ziekenhuis over een min of meer gezamenlijke database (in dit geval dus blockchain) met gegevens beschikken kan de uitwisseling van data heel wat eenvoudiger en vooral sneller verlopen.

Bitvavo crypto

Het bedrijf achter de ICON blockchain

ICON evenals haar ICX token zijn ontwikkeld evenals op de markt gebracht door het in blockchain ontwikkeling gespecialiseerde bedrijf ‘The Loop’. Deze onderneming maakt op haar beurt deel uit van het bedrijf ‘Daily Intelligence’ en de Dayli Financial Group. Deze laatste staat algemeen bekend als één van de grootste en belangrijkste fintech bedrijven van Azië. Ze beschikt op moment van schrijven dan ook over een marktwaarde van zomaar even ruim 4 miljard dollar. Ondanks het feit dat Dayli en The Loop verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van het ICON project is het zo dat ze is opgericht als een non-profit organisatie door The Loop in samenwerking met drie verschillende universiteiten uit Korea. Dit maakt ook meteen duidelijk dat er achter het project een enorme hoeveelheid aan kennis schuilgaat.

Hoe veilig ICX-tokens opslaan?

Het opslaan van ICX-tokens kan natuurlijk op een groot aantal verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de ICONex wallet. Het gaat hierbij om een online wallet die eigenlijk moet worden geïnstalleerd als een Chrome extensie. Ondanks het feit dat dit in de praktijk een prima wallet is, is het zo dat veel mensen hier niet meteen fan van zullen zijn. Dat hoeft ook niet. Gelukkig zijn er namelijk nog heel wat interessante alternatieven op de markt terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om de Trust wallet. Deze wordt algemeen aanzien als de beste mobiele wallet voor ICON.

De Trust Wallet staat er om bekend ondersteuning te bieden voor zowel ERC20- als ERC223-tokens. Ook ICON wordt hierdoor uiteraard zonder probleem ondersteund. De app beschikt over een uitstekende gebruiksvriendelijkheid en staat er om bekend zeer veilig te zijn. Dit zorgt er voor dat mensen die er voor hebben gekozen om te investeren in ICON deze app beslist mee in overweging kunnen nemen.

Tot slot is het altijd interessant, in het bijzonder voor investeerders die zijn ingestapt in ICON voor de lange(re) termijn om te weten dat deze cryptovaluta eveneens wordt ondersteund door een hardware wallet. Zowel de Ledger Nano S als de Ledger Nano X bieden allebei ondersteuning voor deze cryptocurrency. Ben je dus met andere woorden ingestapt in ICON voor de lange(re) termijn en wil je graag kunnen genieten van de best mogelijke bescherming voor jouw holdings? Dan is de keuze voor een hardware wallet altijd een aanrader.

Conclusie; de samensmelting van verschillende blockchains?

Het idee om over de mogelijkheid te beschikken om meerdere blockchains met elkaar te verbinden is er één die niet helemaal nieuw is. Het moet echter gezegd dat ICON een project is welke dit principe haast tastbaar maakt. In het bijzonder voor de medische sector zou het kunnen uitwisselen van data over verschillende blockchains een zeer interessante optie kunnen zijn. Het potentieel van ICON is dus met andere woorden meer dan aanzienlijk te noemen. Het is alleen nog even afwachten of ze dit potentieel ook in de praktijk zal weten te realiseren.

No coins selected