ICP Koers

ICP beweert dat het werd gelanceerd om een gedecentraliseerde versie van het internet te worden. Het is sneller dan Ether en kan zelfs de capaciteit verhogen met de vraag. Onder de populaire cryptocurrencies die momenteel worden verhandeld, onderscheidt ICP zich om vele redenen.

Drie functies maken ICP anders dan bekende cryptocurrencies als de Bitcoin of ETH> Met ICP kan iedereen een app maken met behulp van zijn blockchain-technologie. Het stelt de app-ontwikkelaar in staat om een eindrun te maken rond de grote tech-bedrijven.

Kennismaken met Internet Computer

Internet Computer (ICP) is een cryptocurrency welke is ontwikkeld door de Dfinity Foundation. Dit is een non-profitorganisatie die afkomstig is uit de stad Zürich in Zwitserland. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer $14 miljard, waardoor het de 11e grootste cryptocurrency is als we een vergelijking maken op het gebied van marktkapitalisatie. Het is een sterke concurrent van het bekende Ethereum en de bekende Bitcoin.

Bitvavo crypto

Volgens de oprichter van Dfinity Dominic Williams draait de technologie niet op de cloud zoals anderen doen. Het draait op speciale hardware die is opgezet door onafhankelijke partijen. ICP draait en werkt op web-snelheid, in tegenstelling tot de andere crypto’s die 30 minuten of langer duren om transacties te voltooien.

Internet Computer (ICP)

De geschiedenis van Internet Computer is een beetje verwarrend, maar hier is hoe het ongeveer is ontstaan. Internet Computer werd in 2014, 2015 of 2016 opgericht door Dominic Williams. Dominic is een informaticus met meer dan 20 jaar ervaring en is sinds 2014 actief in crypto. Toen Internet Computer werd opgericht stond het bekend als Dfinity en probeerde het wereldcomputeridee van Ethereum naar een hoger niveau te tillen door Internet Computer te worden.

Het interessante aan Internet Computer is dat, in tegenstelling tot andere slimme contract cryptocurrencies, het is bedoeld om de hele internetstack te vervangen. Niet alleen de toepassing-laag.

Bitvavo crypto

Zoals veel cryptoprojecten wordt Internet Computer onderhouden en ontwikkeld door Dfinity Foundation. De Dfinity Foundation bestaat uit bijna 200 van ’s werelds meest getalenteerde ontwikkelaars en onderzoekers, die sinds 2016 gezamenlijk het Internet Computer Protocol bouwen.

Deelname aan de blockchain van Internet Computer is toegestaan en vereist offerte gestandaardiseerde hardware geleverd door Dfinity Foundation. De ontwikkeling van Internet Computer begon in 2019 met de release van Copper (SDK en MOTOKO) die een softwareontwikkelaarskit introduceerde voor slimme contracten gecodeerd in Motoko. Dit is een nieuwe programmeertaal die wordt gebruik op Internet Computer.

Eind 2020 onthulde Dfinity Foundation haar langverwachte natriumupgrade, die het kader en de tokenomics van de overheid Internet Computers introduceerde. De laatste fase van de ontwikkeling van Internet Computer werd in mei 2021 voltooid en het mainnet werd gelanceerd.

De toepassing van Internet Computer in de praktijk

Internet Computer is een digitaal token dat draait op zijn eigen protocol genaamd Internet Computer Protocol. Met dit protocol kan iedereen software bouwen of inhoud op internet publiceren zonder diensten van grote bedrijven zoals Amazon, Google of Facebook te gebruiken. Het protocol, volgens Dominic Williams, biedt een ‘’hackproof platform’’, verlaagt de kosten ‘’dramatisch’’ en is interoperabel. Hij zegt ook dat het protocol bedoeld is om het internet ‘’weer leuk’’ te maken. Het stelt mensen in staat om een ‘’nieuw open internet’’ te bouwen en gebruikers een ‘’betere deal’’ te geven.

Maar waarom is Internet Computer zo populair? Internet Computer beschikt over zowel een groot team als grote investeerders. Dit vormt een soort keurmerk dat het aantrekkelijker maakt voor kopers van cryptocurrency. Maar verder is het gewoon het nieuwe speelgoed voor een groeiend aantal enthousiastelingen om mee te spelen. Daarnaast het ook een ‘’coole naam’’, aldus Kreitzman (assistent-decaan aan de Universiteit van Californië die helpt toezicht te houden op Berkely Haas Blockchain Initiative). ‘’De timing plus de naamkeuze hebben de perfecte situatie gecreëerd voor een explosief debuut’’, zei ze.

Veilig aankopen van Internet Computer

Er zijn verschillende brokers waar jij terecht kan om Internet Computer te kopen. Zo kun jij bijvoorbeeld terecht bij Coin Kong. Om cryptocurrencies op Coin Kong te kopen moeten gebruikers zich, net als bij vele andere uitwisselingen, registreren voor accountverificatie. Ook bij eToro kun jij terecht om ICP te kopen. Door je aan te melden bij eToro kun jij ICP kopen, verkopen en verhandelen met behulp van de overvloed aan handelsbronnen van het platform. Andere uitwisselingen waar jij veilig ICP kunt kopen zijn onder andere Coinbase, Binance, Kriptomat en Wirex.

Hoe veilig jouw Internet Computer opslaan?

Als jij een grote investering in ICP wil gaan doen of als jij van plan bent om deze cryptocurrency voor een langere tijd vast te houden dan kun jij het beste een hardware wallet aanschaffen. Hardware wallets houden jouw crypto offline opgeslagen. In de cryptowereld staat dit ook wel bekend als ‘cold storage’. Het gebruik van een hardware wallet zorgt ervoor dat online bedreigingen onmogelijk toegang kunnen krijgen tot jouw gekochte cryptomunten. Een bekende, goede en geavanceerde hardware wallet is de Ledger Nano X.

Als jij in ICP gaat handelen dan moet jij jouw cryptomunten niet opslaan op een exchange. Wil jij geen geld investeren in een hardware wallet? Dan kan een software wallet wellicht een goede oplossing om jouw munten te bewaren. Een voorbeeld van een software wallet die deze cryptomunt ondersteund is Coinbase.

Conclusie

Ondanks zijn populariteit kun jij mogelijk niet handelen in Internet Computer crypto bij elke broker of uitwisseling. Maar twee van de grootste beurzen bieden gelukkig deze cryptocurrency wel aan. Coinbase, dat onlangs zijn beursgang heeft uitgevoerd, stelt gebruikers in staat om ICP te kopen, verkopen, converteren, overdragen of op te slaan. Ook Binance biedt de mogelijkheid om de munt te verhandelen. Ondertussen kun jij Internet Computer ook verhandelen op wat een wat kleinere exchange als Gate.io.

Internet Computer belooft een aantal enorme voordelen. Maar degenen die de cryptovaluta verhandelen zouden verstandig zijn om te begrijpen wat ze precies kopen. Dat maakt allemaal deel uit van risicobeheer bij het omgaan met cryptocurrencies, die volatiele prijsschommelingen vertonen en gemakkelijk minder ervaren handelaren kunnen uitschudden. Het kan dus gemakkelijk zijn voor individuen om verstrikt te raken en emotionele beslissingen te namen zonder rekening te houden met hun lange termijn doelstellingen.

No coins selected