KLAY Koers

Veel crypto projecten zeggen zich te richten op de massa adoptie. Volgens Klaytn wordt deze term echter vaak ten onrechte gebruikt. Massa adoptie is volgens Klaytn geen doel op zich, maar een fase waar ieder nieuw project doorheen moet. Klaytn wil ontwikkelaars bij deze stap ondersteunen, door hen de juiste tools te bieden. We zullen in dit artikel nader inzoomen op Klaytn. Ook zullen we kijken naar de koersverwachtingen van het project.

Kennismaking met Klaytn

Klaytn, gelanceerd in 2019 door Jaesan Han, is het blockchain project van software en internet leveranciers Kakao uit Zuid-Korea. De ontwikkelactiviteiten worden gedaan door Ground X, een dochteronderneming van Kakao. De ambitie van het bedrijf is om een ontwikkelplatform voor de nieuwe generatie blockchain neer te zetten. Als basis gebruikt men de broncode van Ethereum’s versie van Byzantium. De broncode hiervan zal worden aangepast, zodat men een hybride blockchain kan bouwen. Hierbij worden de voordelen van private en public netwerken gecombineerd. Ook wordt er een nieuwe beveiligingsarchitectuur toegepast.

Bitvavo crypto

Doelstelling is om een blockchain platform neer te zetten,  waarbij je private consensus ketens kunt gebruiken, die te benaderen zijn door alle nodes die zich in het open netwerk bevinden. Het gebruik van nodes binnen het private netwerk zal er voor zorgen dat Klaytn flexibeler en beter schaalbaar wordt. Dit maakt het project ook veel aantrekkelijker voor het bedrijfsleven.

Klaytn geeft aan dat ze verschillende problemen zullen oplossen.

Het bedrijfsleven stelt zeer strenge eisen waaraan moet worden voldaan voordat zij blockchain technologieën zullen implementeren in hun bedrijfsprocessen. Zo willen zij controle hebben, door de implementatie van functionaliteiten zoals fraude-detectie, monitoringsoftware en toegangsrestricties. De meeste bedrijven hechten hier veel waarde aan deze functionaliteiten kunnen niet in een open blockchain worden geïntegreerd.

Bitvavo crypto

Een heel concreet voorbeeld waarbij zich dit probleem voordoet is de gaming markt. Ontwikkelaars van Gaming software willen veel flexibiliteit voor de verbetering van de gebruikerservaring. Natuurlijk speelt omzet verhoging hierbij ook een belangrijke rol. De uitrol van complexe games levert op Ethereum veel te veel belemmeringen op voor ontwikkelaars. Zo kan een smart contract ten behoeve van het verzamelen van game data na de uitrol niet meer worden gewijzigd. Je zou smart contract moeten kunnen aanpassen naar gelang de eisen van ontwikkelaars.

Klaytn los dit probleem op door een extra abstractie-laag toe te voegen. Deze laag staat toe dat bedrijf kritische systemen worden gebruikt en dat bepaalde componenten en/of data geconnecteerd zijn met een decentrale blockchain. Hierdoor kunnen bedrijven profiteren van de voordelen die blockchain technologie biedt, zonder dat zij compromissen moeten maken als het gaat om bedrijf kritische processen.

Daarnaast wil Klaytn de beperkingen van DApps op bestaande blockchains aanpakken. Veel publieke netwerken geven geen ondersteuning van de grootschalige adoptie van DApps. Ze zijn te traag en onvoldoende schaalbaar.Dit is niet het enige probleem. Ethereum maakt gebruik van een Proof-of-Work consensus algoritme. Dit is een probabilistisch consensus dat is gebaseerd op synchroniciteit van het netwerk. Het risico hierbij is dat er vorken ontstaan en dat erin een van de blocks op een verkeerde keten wordt gewerkt. Dit kan leiden tot vertragingseffecten voor de DApps. Ook hiervoor denkt Klaytn een oplossing te kunnen bieden.

Kakao is een van de grootste hightech bedrijven van Zuid-Korea. Ze hebben vele apps zoals bijvoorbeeld KakaoTalk en KakaoPay met meer dan 44 miljoen gebruikers. Ook zullen zij een geïntegreerde wallet voor KakaoTalk ontwikkelen. Hierdoor zal de acceptatiegraad hoog zijn.

Token

Er is nog een maximaal aantal KLAY vastgesteld. Momenteel zijn er zo’n 10,5 miljard coins in omloop gebracht. Hiervan zijn er 2,5 miljard coins vrij verhandelbaar. Dit grote verschil komt doordat bij iedere block reward 34% hiervan naar de Governance Council gaat. Daarnaast gaat er ook nog eens 12% naar de reservepot. De 54%  die overblijft, komt terecht bij de validator.

Wallet

Klaytn heeft zijn eigen wallet. Zoek je echter meer veiligheid tegen hackers, is een hardware wallet aan te raden. De Ledger Nano X is een veelgebruikte hardware die goed staat aangeschreven.

Waar kan ik Klaytn kopen?

Via Bitvavo of Binance kun je Klaytn aankopen en de betalingen via iDeal verrichten. Wel zo handig en eenvoudig natuurlijk.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspelling blijft erg lastig. Er zijn zoveel factoren die van invloed zijn. De verwachtingen rondom Klaytn zien er op korte termijn erg positief uit. Tevens komt het project met diverse nieuwe innovaties, updates en samenwerkingsverbanden. Ook deze ontwikkelingen zullen een positieve uitwerking hebben. Experts voorzien op de langere termijn een groei van enkele honderden procenten. Heb je interesse gekregen in Klaytn, blijf dan het nieuws omtrent dit project goed volgen. Dit blijft in onze ogen de beste manier om een voor jou gunstig instapmoment te bepalen.

Conclusie

Klaytn is in onze ogen een veelbelovend project. Er staan voldoende nieuwe ontwikkelingen en partnerships op stapel. Dit zal voor een gunstige koersontwikkeling zorgen, zeker als we naar de lange termijn kijken. Wij zien de toekomst van dit crypto project dan ook zonnig in.

No coins selected