Litecoin koers

Binnen de wereld van de edelmetalen maken we een onderscheid tussen zilver en goud. Voor de cryptomarkt geldt eigenlijk hetzelfde. Daar waar Bitcoin door de markt wordt vergeleken met het edelmetaal goud geldt voor Litecoin dat er vaak naar wordt verwezen als zilver. Litecoin is in ieder geval een gedecentraliseerd platform welke werd ontwikkeld en gelanceerd door Charlie Lee. Deze man beschikt over een indrukwekkende achtergrond en was in het verleden dan ook onder meer werkzaam voor Google als technisch medewerker. In de basis mag Litecoin dan wel sterke gelijkenissen vertonen met haar grote broer Bitcoin, wanneer we dieper gaan graven steken er toch enkele zeer aanzienlijke verschillen de kop op.

Litecoin koers

De eigenschappen van Litecoin

Litecoin en dan meer bepaald haar LTC token wordt gebuikt als gedecentraliseerd betaalmiddel. Dit betekent dat ze niet onder het toezicht valt van bijvoorbeeld een overheid of een centrale organisatie. Voor de Litecoin blockchain geldt dat ze elke twee en een halve minuut een nieuwe blok weet te realiseren. Dat is heel wat sneller in vergelijking met Bitcoin welke er niet minder dan 10 minuten over doet. Bovendien geldt er ook op vlak van mining een aanzienlijk verschil tussen beide cryptovaluta’s. Daar waar er voor het minen van BTC tokens heel wat rekenkracht is vereist vanuit de zogenaamde GPU’s of grafische kaarten geldt voor Litecoin dat vooral het RAM geheugen van belang is.

Bitvavo crypto

De hogere blokgeneratie waarvan sprake is binnen de Litecoin blockchain zorgt er voor dat gebruikers kunnen rekenen op verschillende voordelen. Een logische gevolg hiervan is bijvoorbeeld terug te vinden in het feit dat transacties binnen het Litecoin platform veel sneller worden bevestigd. Miners ontvangen per blok die wordt gemined bovendien een vergoeding van 50 LTC tokens. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat deze vergoeding geen permanentie is. Dat betekent dat ze één keer om de zoveel tijd (per vier jaar) zal afnemen.

Litecoin beschikt net zoals Bitcoin over een zogenaamde ‘hard cap’ welke er voor zorgt dat het maximale aantal tokens die in omloop kunnen komen strikt is beperkt. Voor Litecoin geldt een beperking van maximum 84.000.000 LTC tokens. Dit is 4 keer zoveel ten opzichte van Bitcoin.

Nadruk op het gebruik van de LTC token

Bij veel cryptocurrencies die op de wereld worden losgelaten lijkt de focus vooral te liggen op het behalen van een zo hoog mogelijke ‘market cap’. Uiteraard is deze deels representatief voor het toekomstpotentieel waar een bepaalde cryptovaluta over beschikt, maar het zegt niet alles. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee heeft reeds meerdere malen benadrukt dat hij met zijn team vooral de nadruk legt op het gebruik van zijn cryptomunt. De achterliggende gedachte is dan ook dat, op het ogenblik dat de LTC token uitgebreid zal worden gebruikt, de market cap automatisch zal volgen.

Bitvavo crypto

Een platform welke continue verder wordt ontwikkeld

Er zijn op deze pagina reeds heel wat verschillen aangehaald tussen Litecoin & Bitcoin. Eén van de verschillen die misschien nog wel de grootste impact kan hebben op de toekomst van deze cryptomunt is terug te vinden in het feit dat de oorspronkelijke bedenker van het platform er nog altijd bij betrokken is. Dat geldt niet voor Bitcoin waarvan eigenlijk zelfs tot tegenwoordig niemand weet wie er precies achter de lancering van de cryptovaluta zit. Charlie Lee kan rekenen op heel wat vertrouwen vanuit de sector en heeft onder meer de integratie van SegWit binnen het Litecoin netwerk in goede banen geleid. Bovendien zouden ook andere, slimme veranderingen die nog in de planning staan er voor moeten zorgen dat Litecoin helemaal klaar is voor hetgeen de toekomst nog voor haar in petto heeft.

Veilig opslaan van je LTC tokens

Op het ogenblik dat je wenst te investeren in Litecoin zal je moeten overgaan tot het kopen van de zogenaamde LTC tokens. Deze tokens moeten uiteraard na aankoop ook ergens in worden bijgehouden. Dit gebeurt door middel van een virtuele portefeuille welke eigenlijk bestaat in meerdere vormen. Zo wordt er voor het opslaan van je Litecoin tokens een onderscheid gemaakt tussen:

  1. Een online wallet (bij een exchange);
  2. Een paper wallet;
  3. Een desktop wallet of een applicatie;
  4. Een hardware wallet

Voor de beginnende investeerder of de daytrader kan het interessant zijn om je LTC tokens zo verhandelbaar mogelijk te houden. Dit betekent in de praktijk dat veel mensen er voor kiezen om ze gewoon in een online wallet te parkeren. Geloof je echter sterk in de toekomst van Litecoin en de verdere evolutie die haar koers kan realiseren? In dat geval zal je er voor willen kiezen om je tokens voor de lange termijn te parkeren op een veiliger systeem zoals een hardware wallet. Je online wallet met LTC tokens kan namelijk worden gehacked waardoor je, je volledige investering zomaar in rook ziet opgaan. Hier je voorzorgen voor nemen is dan ook zeer belangrijk.

Ben je van mening dat het toch veiliger is om je Litecoin tokens op te slaan in een hardware wallet? In dat geval zijn er daarvoor op de markt enkele prachtige systemen voor terug te vinden. Zo is het mogelijk om er voor te kiezen om één van de exemplaren van Ledger in huis te halen, maar kan je ook kiezen voor een Trezor Wallet. Samen met de Ledger Nano S vormt ze de populairste hardware wallet op de markt welke een perfecte ondersteuning biedt voor Litecoin en nog tal van andere cryptocurrencies.

Conclusie; een betrouwbare cryptovaluta met een sterk team

Sinds haar ontstaan heeft Litecoin een mooie groei weten te realiseren. Deze groei werd niet alleen mogelijk gemaakt door het toegenomen vertrouwen in de volledige cryptomarkt, maar ook door de aanzienlijke (technische) inspanningen die werden geleverd door het team achter deze cryptovaluta. In vergelijking met Bitcoin heeft Litecoin niet af te rekenen gekregen met torenhoge transactiekosten en bovendien kunnen transacties ook nog eens in een mum van tijd worden uitgevoerd. Een bijkomend voordeel is daarnaast terug te vinden in het feit dat nog steeds het oorspronkelijke team bij deze cryptovaluta betrokken is wat het beste laat vermoeden voor de toekomst.

No coins selected