LUNA Koers

Terra het mogelijk om stablecoins te maken die gekoppeld zijn aan verschillende fiat-valuta’s. Het Terra mainnet werd gelanceerd in april 2019 en lanceerde de KRT stablecoin welke gekoppeld is aan de Koreaanse fiat-valuta. De KRT wordt gebruikt door meer dan een dozijn aan applicaties om betalingen te vereffenen.

Kennismaking met Terra

Een maand geleden vond Terra een unieke manier om stablecoins te slaan die op een gedecentraliseerde manier aan verschillende fiat-valuta’s zijn gekoppeld. Het circulerende aanbod van Terra US dollar stablecoin UST is de afgelopen maand verdubbeld en is daarmee één van de grootste stablecoins op de cryptomarkt geworden. Dit komt omdat Terra nieuwe protocollen heeft gebouwd en samenwerkt met bestaande protocollen die de UST stablecoin gebruiken voor het lenen en handelen.

Bitvavo crypto

Terra

Terra is gemaakt door een Koreaans blockchainbedrijf genaamd Terraform Labs. Terraform Labs werd geïntroduceerd door de Terra Alliance, een conglomeraat van 15 e-commerce bedrijven in Korea en Zuidoost-Azië. In 2018 werd Terraform Labs het leven ingeroepen door Daniel Shin en Do Kwon.

Do beschrijft Terra als één van de weinig cryptocurrency-projecten die naar buiten kijken in plaats van naar binnen in zijn benadering van groei en acceptatie. Daartoe is Terra bedoeld als back-end van de verschillende apps en producten die worden gebouwd door Terraform Labs en de Terra Alliance.

Terra is dus een gedecentraliseerde financiële infrastructuur en blockchain-protocol dat een aantal unieke concepten en theorieën in de markt introduceert. Het netwerk maakt gebruik van een native token, stablecoin-protocol, oracle-systeem en slimme contracten om gebruikers programmeerbaar geld voor internet te bieden.

Bitvavo crypto

Terra probeert veel problemen te verlichten waarmee ’s werelds beste stablecoins worden geconfronteerd. Ten eerste wil het netwerk de centralisatie in de markt verminderen. In tegenstelling tot de concurrentie werkt het protocol van Terra op meerdere blockchains. Het netwerk streeft er ook naar om technische beperkingen op deze activa weg te nemen via zijn open financiële infrastructuur.

De toepassing van Terra in de praktijk

Terra maakt gebruik van een programmeerbare infrastructuur om de markt te voorzien van zelf stabiliserende stablecoins en andere unieke functies. Om deze taak te volbrengen vertrouwt het netwerk op een elastisch monetair voorzieningsmechanisme. Het platform past automatisch het aanbod van zijn stablecoins aan om ervoor te zorgen dat hun waarden gekoppeld blijven aan hun onderliggende activa.

Er zijn op dit moment veel verschillende soorten stablecoins beschikbaar op Terra. In het bijzonder heb je toegang tot TerraUSD (USDT) die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. TerraKRW (KRT) die is gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse won, TerraMNT die is gekoppeld aan de Mongoolse tugrik en TerraSDR (SDT), die is gekoppeld aan de SDR-rekeneenheid van het IMF.

De Terra blockchain is gemaakt met behulp van de Cosmos software development kit (SDK) en maakt gebruik van het Tendermint Proof-of-Stake (PoS) consensus mechanisme. De Cosmos SDK is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen snel en efficiënt interoperabele blockchain toepassingen te bouwen en te lanceren. Terra heeft een limiet van 100 validators in het netwerk, wat betekent dat het meer gecentraliseerd is dan veel andere op PoS gebaseerde blockchains.

Transacties op de Terra blockchain duren seconden om te verifiëren. Bovendien zijn de kosten van transacties bij interactie met slimme contracten aanzienlijk lager dan de gaskosten op Ethereum. Dit maakt het een aantrekkelijk alternatief voor ontwikkelaars die op zoek zijn naar blockchains met smart-contracten.

Veilig aankopen van Terra

Terra heeft een voorraad van 1 miljard tokens. Als dit aantal wordt overschreden dan wordt LUNA verbrand totdat het terugkeert naar het evenwichtstoevoerniveau. Nieuwe LUNA tokens worden geslagen via het algoritme van het protocol, indien nodig, om de prijs van Terra stablecoins te behouden.

Terra’s native token, LUNA, wordt verkocht op verschillende cryptocurrency beurzen zoals Huobi, Bitfinex en Upbit. Op deze platformen is het mogelijk om LUNA te verhandelen tegen fiat-valuta’s, stablecoins en andere cryptocurrencies.

Voor het kopen van LUNA moet jij vaak een account aanmaken. Hierbij moet je een aantal persoonlijke gegevens vrijgeven. Hierdoor is het extra belangrijk dat jij van tevoren goed controleert of de website waarop jij LUNA gaat kopen wel veilig is. Immers, je wilt niet het slachtoffer worden van een fraudeur of oplichter. Pas als jij zeker weet dat de website veilig is kun je deze gebruiken om LUNA te kopen.

Hoe veilig jouw LUNA opslaan?

Als je een grote investering wilt doen of als je van plan bent om de LUNA voor langere tijd te verkopen dan is het verstandig om deze cryptomunt op te slaan in een hardware wallet. Hardware wallets houden jouw crypto offline opgeslagen in een ‘cold storage’. Deze strategie maakt het onmogelijk voor online bedreigingen om toegang te krijgen tot jouw holdings. De Ledger Nano S of de meer geavanceerde Ledger Nano X ondersteunen beide Terra (LUNA).

Ben jij van plan om snel te handelen en op korte termijn jouw LUNA te verkopen? Dan kun je er ook voor kiezen om een online wallet te gebruiken. Deze zijn op diverse websites op het internet te vinden. Het nadeel van een online wallet is dat deze minder goed beveiligd is tegen hackers. Voordat jij gebruik gaat maken van een online wallet is het altijd verstandig om eerst goed de achtergrond te checken van de dienst die de wallet aanbiedt. Pas als jij zeker weet dat de wallet veilig is kun je hem downloaden.

Conclusie

Terra’s zelf-aanpassende monetaire leveringsmechanismen zijn uniek voor de industrie. Als zodanig weerspiegelt het project de pioniersgeest van de gedecentraliseerde sector. Tegenwoordig is Terra populair bij handelaren en het netwerk blijft het gebruik wereldwijd uitbreiden. Je kunt meer verwachten over dit unieke project als ontwikkelaars het aantal blockchains waarop het protocol werkt in de komende maanden uitbreiden.

Terra kondigde onlangs plannen aan om grootschalige cross-chain interoperabiliteit te integreren met Bittrex Global, te beginnen met Ethereum en Solana. Dit volt op een toename van de vraag naar stablecoins naarmate hun nut wereldwijd toeneemt. Bovendien is Terra’s innovatieve dual coin-model ontworpen om robuust genoeg te zijn om andere blockchain-ecosystemen te helpen schalen met TerraUSD.

No coins selected