MATIC Koers

Doelstelling van Polygon is om een cryptowereld zonder grenzen te creëren zodat gebruikers zonder problemen decentrale financiële diensten kunnen gebruiken, zonder de tussenkomst van verschillende tussenpersonen of instanties. Ze willen een hub maken waarop diverse netwerken simpel aansluiting kunnen maken en hun individuele nadelen zoals mindere beveiliging of schaalbaarheid te beperken.

Kennismaking met Polygon (MATIC)

Polygon, het vroegere Matic Network, is een absoluut serieus cryptoproject. Tijd dus om het eens nader te bekijken. Lees dus verder al je meer wilt weten wat Polygon precies is, hoe het werkt en wat de verwachtingen zijn.

Bitvavo crypto

Wat is Polygon?

Voorheen was Polygon, dat gestart is in 2019, bekend onder de naam Matic Network. Bij de lancering werd via een IEO die door Binance werd verzorgt, 5,5 miljoen USD opgehaald. Het is dus nog een heel jong project.

Polygon is een platfom voor het maken van verbindingen tussen verschillende blockchainnetwerken. Idee erachter is om iets te doen aan de beperkingen van Ethereum. Dit zijn onder meer, de verwerkingscapaciteit en de mindere ervaringen van gebruikers omtrent vertraagde transacties. Polygon denkt de oplossing hiervoor te hebben door een nieuwe sidechain oplossing te introduceren.

Wat is een sidechain nu eigenlijk precies? Een sidechain is in principe een semi-onafhankelijke blockchain die met het gekoppelde hoofd blockchain kan communiceren en samenwerken. Op deze manier krijgt men meer mogelijkheden en wordt in veel gevallen ook de snelheid verhoogd.

Bitvavo crypto

Het oude Matic Network had een vrij simpele schaaloplossing. De gebruikte technologie, Plasma genaamd, werd toegepast om off-chain transacties af te handelen voor ze op het Ethereum netwerk zelf werden gesloten. Met Polygon heeft men het over een andere boeg gegooid.

Er is een compleet nieuw ontwerp gemaakt. Polygon is daarbij ook gebouw om blockchains zonder enige beperking te kunnen starten. Dit biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om vooraf vastgestelde blockchain netwerken te lanceren die helemaal naar hun eisen en wensen zijn. Aanpassingen en uitbreidingen met verschillende onderdelen met specifieke mogelijkheden zij hierbij eenvoudig te realiseren.

Hoe werkt het?

Het Polygon platform bestaat in feite uit vier lagen. Als eerste is er de Ethereum-laag. Dit zijn in  principe een aantal op Ethereum geïmplementeerde smart contracts. Hiermee worden bijvoorbeeld staking, transactiefinaliteit en de communicatie met de diverse Polygon blockchains geregeld.

De optionele beveiligings-laag werkt nauw samen met Ethereum.  Zowel de Ethereum- als de Beveiligingslagen zijn optioneel maar het advies is wel om alle lagen te gebruiken om het maximale eruit te kunnen halen en de hoogste mogelijke beveiliging te kunnen realiseren.

De twee lagen die verplicht zijn, zijn de Polygon netwerklaag en de uitvoeringslaag. De eerste genoemde is het op Polygon gebouwde ecosysteem van de blockchainnetwerken. Ieder netwerk heeft weer zijn eigen community en zorgt voor het beheer van de blockproductie. De uitvoeringslaag is Polygon’s versie van Ethereum VM voor de uitvoering van smart contracts.

Polygon heeft mogelijkheden ingebouwd om berichten uit te wisselen. Zo kunnen op Polygon gelanceerde blockchains zowel onderling als met Ethereum zelf communiceren. Dit bied een tal van nieuwe mogelijkheden. Zo kan men decentrale apps beter met elkaar laten samenwerking. Ook worden waarde wisselingen tussen verschillende netwerken veel eenvoudiger.

Verschillende projecten, waaronder de DeFi platformen EasyFi en Aavegotchi, maken inmiddels gebruik van de door Polygon ontwikkelde technologieën.

Matic Token

Polygon heeft het roer dus compleet omgegooid. Wat is gebleven, is het oude Matic Token. Dit token heeft verschillende functies. Zo wordt het gebruikt om te kunnen stemmen op Polygon Improvement Proposals (PIP’s), kan je er gaskosten mee betalen en dragen ze door staking bij aan de veiligheid.

Wallets

Je kunt online een wallet aanmaken. Je kan Matic natuurlijk ook op een hardware wallet bewaren. De Ledger Nano S is hier uitermate geschikt voor en biedt veel veiligheid.

Koersverwachtingen

Uitspraken doen over koersverwachtingen altijd lastig. Gezien het feit dat Polygon steeds populairder wordt zal de vraag ernaar vast en zeker blijven groeien. Zoals gebruikelijk heeft dit ook weer een gunstig effect op prijsontwikkelingen van de Matic. Voor de komende twee jaar wordt een groei voorspeld tussen de 100% en 300%. Dit alles dank zij alle positieve berichten en ontwikkelingen rondom Polygon. Experts geloven dat dit project op de lange termijn, zelfs wel tot tien keer over de kop kan gaan.

Conclusie

Polygon is een zeer interessant project om te blijven volgen. De berichtgevingen en ontwikkelingen rondom dit cryptoproject zijn uitstekend. De verwachtingen voor de korte termijn, maar zeker voor de langere termijn zijn bij ons dan hoog gespannen. Het blijven uiteraard verwachtingen. Heb je interesse in Polygon, is het altijd verstandig om je eerst te verdiepen in dit project en het nieuws goed te blijven volgen. Op deze manier kan je het beste een eventueel instapmoment bepalen.

No coins selected