NEXO Koers

Nexo is één van ’s werelds toonaangevende gereguleerde financiële instellingen voor digitale activa. ‘’Dit is geen startup. Dit is een team met een succesvolle staat van dienst van meer dan 12 jaar in FinTech en meer dan $2 miljard verwerkt alleen met Nexo’’, zei Antoni Trenchev. Trenchev is medeoprichter en managing partner van Nexo en beschreef met deze woorden zijn eigen bedrijf.

Kennismaking met NEXO

Het Nexo-project geniet een sterke steun in de vorm van Credissimo, een fintechgroep met miljoenen klanten en een decennium ervaring erachter. De kernactiviteiten draaien om het verstrekken van instant online consumentenleningen, e-commerce financiering en betaaldiensten. Het Credissimo-team probeerde vergelijkbare functionaliteit te leveren aan de wereld van digitale activa, aangedreven door moderne cryptotechnologie, waardoor het Nexo-project ontstond. Gezien het feit dat crypto gerelateerde projecten vaak onder toezicht staan van regelgevende instanties en het publiek waarschuwen, moet de situatie met Nexo op zijn minst iets versoepeld zijn, gezien het feit dat Credissimo opereert onder toezicht van verschillende Europese bank- en financiële dienstenautoriteiten.

Bitvavo crypto

Nexo

Tot nu toe waren de mogelijkheden voor cryptobeleggers om van hun rijkdom te genieten en te groeien uiterst beperkt. De enige optie was om hun crypto te verkopen zodra deze in waarde was gewaardeerd. Nexo biedt een oplossing voor dit probleem door gebruikers toe te staan te lenen tegen hun crypto in plaats van het te verkopen.

Wat Nexo uniek maakt in de blockchain-ruimte, is dat hun Instant Crypto Credit Lines dynamisch zijn. Dit betekent dat als jouw activa in waarde toeneemt, jouw kredietlimiet proportioneel groeit. Klanten krijgen ook de mogelijkheid aangeboden om een hoeveelheid naar keuze van hun kredietlijnen op te nemen als zij dit willen. Vervolgens ontvangen deze klanten alleen rente over het bedrag dat zij gebruikt hebben.

Nexo-platform en zijn native NEXO-token vormen de kern van het op Blockchain gebaseerde Nexo-systeem waarvan de kernactiviteit is om directe door cryptocurrency gesteunde leningen te verstrekken. Het platform, gelanceerd in april 2018, wil het model promoten waarin de aankoop van cryptoleningen gemakkelijker dan ooit wordt gemaakt. De leningen zijn beschikbaar in fiatgeld zonder afhankelijk te zijn van kredietscorecontrole. Gebruikers hoeven alleen maar ondersteunde cryptotokens in hun Nexo-portemonnee te storten, gevolgd door het onmiddellijk ontvangen van hun op contant geld gebaseerde lening.

Bitvavo crypto

De toepassing van Nexo in de praktijk

Met behulp van de Nexo Instant Crypto Credit Lines kunnen gebruikers fiatleningen afsluiten. Hierbij staken zij een aantal aan ondersteunende cryptocurrencies in hun Nexo wallet. Deze hoeveelheid dient als onderpand voor de lening. Munten die geaccepteerd worden als onderpand voor een crypto lening zijn Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Maar hedendaags worden ook Ripple, Stellar, Bitcoin Cash en nog vele anderen geaccepteerd. Het team van Nexo werkt voortdurend aan het beschikbaar maken van meer activa.

Als jij als klant het onderpand hebt gestort dan heb jij direct toegang tot de waarde van jouw crypto. Deze waarde kan omgezet worden in 40+ fiat-valuta’s in meer dan 200 rechtsgebieden. Er zijn geen verborgen kosten of belastingen en het hele proces kan in een paar eenvoudige klikken worden gedaan.

Nexo heeft ook een bedrijfstoken: Тhe NEXO Token is ’s werelds eerste conforme, dividend betalende token met activaondersteuning. Via haar token deelt Nexo 30% van haar winst met NEXO Token Holders in de vorm van dividenden. Tot nu toe zijn bijna $ 3,5 miljoen uitgekeerd aan NEXO Тoken-houders over twee dividenduitkeringen in december 2018 en augustus 2019.

NEXO-eigenaren kunnen hun tokens ook gebruiken als onderpand voor leningen, waardoor ze korting krijgen op de rente bij het gebruik van de Instant Crypto Credit Lines.

Veilig aankopen van Nexo

Als jij NEXO wilt kopen, is één van de beste manieren om dit te doen met fiatgeld. Dit betekent met een creditcard of bankpas. Wanneer jij cryptocurrency koopt met fiatgeld dan zal het proces veel sneller en (nog belangrijker) eenvoudiger zijn dan met een andere cryptocurrency. Jij hoeft geen crypto al te bezitten, het koopproces is heel eenvoudig, het vereist meestal geen accountcreatie en minimale KYC-verificatie. Door uw NEXO met een creditcard te kopen, ontvang jij direct een bevestiging en bliksemsnelle uitbetalingen.

Je kunt Nexo kopen met een creditcard of bankpas op een crypto-exchange zoals Coinbase of Coinmama. Je moet soms een Nexo-wallet (een account) maken en deze laten goedkeuren voordat jij de munten kunt kopen.

Hoe veilig jouw Nexo opslaan?

Nexo kopen met een creditcard, bankpas of VISA is niet genoeg. Je moet een veilige plek vinden om de munten op te slaan en je NEXO te beschermen tegen hackers. Dat is waar de veiligste hardware crypto wallets in het spel komen.

Er zijn verschillende soorten wallets waarin jij jouw munten kunt opslaan. Zo is er bijvoorbeeld de wallet van Nexo zelf. De Nexo-tokenhouders voor deze specifieke portemonnee hebben recht op 30% van de winst als dividendbetalingen. Op deze manier kunnen ze genieten van een passief inkomen terwijl ze eigenaar zijn van de activa. Zelfs de Nexo-houders kunnen de waarde van hun activa ontgrendelen zonder ze te verkopen en kunnen zelfs een onmiddellijke crypto-lening krijgen door ze als onderpand te gebruiken. Nexo kan de klanten zelfs helpen hun belastingen te optimaliseren, aangezien er geen verkoop plaatsvindt bij het verkrijgen van een lening tegen digitale activa, en daarom wordt het beschouwd als een van de beste online Nexo-portefeuilles.

Conclusie

Het bedrijfsmodel van Nexo maakt gebruik van ondergebruik om zowel het bedrijf als zijn klanten te beschermen. Simpel gezegd, het Nexo-platform stelt klanten in staat om een vast percentage van de waarde van hun crypto te lenen. Dit beschermt klanten tegen de dagelijkse schommelingen van cryptoprijzen, waardoor hun loan-to-value ratio intact blijft, waardoor het minder waarschijnlijk is dat een klant uiteindelijk zijn crypto verliest en ervoor zorgt dat Nexo wordt beschermd als een gebruiker in gebreke blijft bij een lening. Bovendien volgt het Nexo Oracle de veranderingen in de prijzen van cryptocurrencies in realtime en haalt het gegevens uit verschillende bronnen om prijsverschillen te voorkomen.

Het is niet moeilijk om te zien waarom Nexo zo succesvol is geweest: het biedt een aantal aantrekkelijke functies en tarieven. Daarnaast brengt Nexo geen oorsprongskosten, liquidatiekosten of deviezenprovisie in rekening. Jij ontvangt geen nare verrassingen op uw rekening.

No coins selected