ONE Koers

Harmony (ONE) is een zeer populaire cryptomunt. Bij de IEO moest er een loting aan te pas komen voor om te bepalen wie er een investering mocht doen. Ze kunnen zich meten met de meest snelle blockchains van dit moment en willen dan ook de concurrentie met Zilliqa aangaan. Benieuwd naar wat Harmony nu precies is en hoe het werkt? Lees dan verder!

Kennismaken met Harmony

Het grootste probleem van veel cryptonetwerken is de schaalbaarheid. Hoe meer gebruikers het netwerk gaat krijgen, en er dus meer gebruikers van de cryptomunt gaan komen, zorgt ervoor dat het netwerk trager en ook duurder wordt. Zo gaan de transactiekosten van een munt als Bitcoin iedere keer als de populariteit stijgt ook weer omhoog. Ook moet je vaak uren wachten voordat je Bitcoin is verstuurd.

Bitvavo crypto

Harmony wil dit probleem aanpakken door een oplossing voor de schaalbaarheid neer te zetten. Dit hebben we al vaker gehoord natuurlijk. Diverse projecten zoals Sidechains, DAG en Holochain hebben al een poging gedaan. Hoe denkt Harmony dit dan wel te gaan doen?

Harmony ziet sharding als oplossing voor het probleem. Het probleem van andere oplossingen is namelijk dat men daarbij een deel van de decentralisatie opgeeft, zodat de blockchain sneller wordt. Eigenlijk moet je het zo zien: hoe hoger de snelheid van de blockchain, des te centraler deze wordt. Met de techniek die bij sharding wordt toegepast, blijft de decentrale inrichting maar wordt de schaalbaarheid theoretisch gezien oneindig.

Hoe werkt het?

Bij sharding wordt het werk niet meer door alle nodes van het netwerk verzorgd maar wordt het op efficiënte wijze verdeeld.

Bitvavo crypto

Kijk je naar Bitcoin bijvoorbeeld, dan wordt een transactie door iedere node gecontroleerd voordat deze wordt goedgekeurd. Daarna moet iedere node de transactie nog toevoegen aan zijn kopie van de blockchain.

Bij sharding verdeelt men alle nodes in groepen. Dit noemt men shards. Iedere shard controleert zijn toegewezen transacties en hoeft zich niet met transacties van andere shards te bemoeien. Het werk zal hierbij dus veel sneller worden afgerond.

Harmony is niet het eerste project dat zich op sharding richt. Zo past Zilliqa sharding al zeer succesvol toe. Harmony is echter van mening dat dit nog beter kan. Probleem Zilliqa is dat zij het werk alleen over de shards verdelen en niet over de achterliggende blockchain. Dit houdt in dat iedere node nog steeds een kopie moet hebben van de blockchain wat een flinke hoeveelheid geheugen van de computer vraagt. Harmony  ziet “state sharding” als, welleswaar complexe maar, ultieme oplossing voor de problematiek. Als zij hier daadwerkelijk in gaan slagen dan gaan zij een gouden toekomst tegemoet.

De token van Harmony speel hier een belangrijke rol bij. De belangrijkste taak ervan is het veilig houden van het platform. Dit gebeurd door de nodes, miners en holders een beloning te geven voor al het werk dat ze doen ter beveiliging van het netwerk en het goedkeuren van de transacties. Daarnaast worden de tokens gebruikt om verschillende kosten voor bijvoorbeeld opslag en transacties te betalen.

Een andere belangrijke functie is dat de bezitters van ONE-tokens stemrecht hebben. Op deze wijze kunnen zij dus meepraten over de toekomst van Harmony en op welke ontwikkelingen de focus zou moeten liggen. Op deze manier worden gebruikers dus gemotiveerd om het netwerk op een veilige manier draaiende te houden.

Wallet

ONE is een zogenaamd BEP-2 token, wat betekent dat je deze niet alleen op de exchange kan bewaren, maar tevens op een hardware wallet kunt bewaren. Dit is wel zo prettig want dan ben je goed beschermd tegen hackers en andere criminelen. De Ledger Nano S is een wallet die hiervoor prima geschikt is.

Waar kan ik Harmony (ONE) kopen?

Wil je Harmony (ONE) kopen, kan dit eenvoudig via Binance. Heel handig bij deze exchange is dat je je transacties gewoon via iDEAL kunt afrekenen. Je hebt dan direct de beschikking over Harmony (ONE) en kun je handelen vanuit je wallet die vanuit de exchanges beschikbaar wordt gesteld.

Koersverwachtingen

Het doen van koersvoorspellingen blijft een lastige zaak. Zeker op de lange termijn. De prijs voorspellingen van veel analisten en experts dan ook zeker gunstig te noemen. Zeker als we kijken naar de lange termijn voor 2021 – 2025 wat de meeste investeerders doen. Heb je interesse in Harmony, zorg dan dat je ontwikkelingen en het nieuws omtrent Harmony goed blijft volgen, zodat je het voor jouw gunstige instapmoment kunt bepalen.

Conclusie

Harmony is in onze ogen zeker een cryptomunt die je in de gaten moet houden. Harmony heeft Harmony een goed ontwikkelteam bestaande uit diverse creatieve en vooral talentvolle programmeurs en diverse actieve ondernemers.

Harmony heeft in onze ogen potentie genoeg om tot een topper uit te groeien. Grote vraag is of ze echt alles waar gaan maken. De technologie die wordt toegepast is er nog niet zo lang zal zich moeten gaan bewijzen. Desalniettemin zien wij de toekomst van Harmony zonnig in en we zullen ze dan ook nauwlettend blijven volgen.

No coins selected